• HASZNÁLTAUTÓ VÁSÁRLÁS

 

Szakmai tanácsadás és egyéb szolgáltatások

Jó állapotú, használt autót vásárolna, megbízható forrásból, de nem tudja, hol és hogyan vágjon bele? Kezdje nálunk a keresgélést, az információgyűjtést! Kapcsolataink révén tanácsot tudunk adni a gépjármű adásvételét, javíttatását, illetve szervizelését érintő kérdésekben egyaránt. Kérhet nálunk értékbecslést, állapotfelmérést, és az eredetvizsgálatnál is segítséget nyújtunk.

A telephelyünkre bekerült minden használt autó műszaki állapotfelmérésen (km-állás, műszaki állapot, sérülések feltérképezése az autón kívül és belül, tartozékleltár) esik át, amelyről a műszaki állapotlapot be is tudjuk mutatni az érdeklődőknek. A Duna Autó telephelyén működő 24 márkaszerviz segítségünkre van abban, hogy az előforduló hibákat megjavítsuk, és Ön minél előbb egy műszakilag és esztétikailag kifogástalan gépkocsi új és büszke tulajdonosa lehessen. Kipróbálná, mielőtt megvenné? Semmi akadálya! Értékesítő kollégánk elkíséri Önt egy tesztkörre, hogy személyes tapasztalatot gyűjthessen az autóról, és ne csak szerelem legyen első látásra.

A gépjármű-értékesítéssel együtt járó hatósági ügyintézést (átírást) is elvégezzük ügyfeleink helyett. Így Önnek nem kell plusz időt tölteni az okmányirodai ügyintézéssel, és az esetlegesen felmerülő egyéb kérdéseket is megválaszoljuk, teendőket elintézzük.


Mit érdemes szem előtt tartanunk használtautó-vásárlás során?


Vásárlás előtt mindenképp mérjük fel a saját igényeinket! Pontosítsuk magunkban, milyen autóra is van szükségünk. A felhasználási céltól kezdve az üzemanyag típusán a költségkeretig minden részlet számít. Ezen információk alapján tudunk szűrni a hirdetések között.
Érdemes a magyarországi, szervizkönyves, normál futásteljesítményű autók közül választani, hiszen biztosabb háttérrel rendelkeznek, mint a külföldről behozottak.
Fontos a hirdető/eladó kiléte! Egy komoly, régóta a piacon lévő, használtautó-kereskedéssel foglalkozó vállalkozást az adásvétel lebonyolítása után is fel lehet keresni egy esetleg, utólag kiderült problémával. Magánszeméllyel szemben sokkal nehezebb és bonyolultabb érvényesíteni a jogainkat. Ám ha magánszemélytől vásárolunk autót, akkor csakis a tulajdonossal tárgyaljunk. Máskülönben gyanúra adhat okot, ha esetleg ő nem adja az arcát, nevét az ügylethez.
Az adásvétel alapfeltétele, hogy az autóhoz meglegyen mind a két slusszkulcs, a szükséges okmányok és egy 60 napnál nem régebbi eredetvizsga bizonyítvány. Ellenkező esetben nem javasolt, kockázatos az adásvétel megkötése.
Lehetőség szerint vigyük el az autót egy próbakörre a tulajdonossal. Váltsunk fel minden sebességi fokozatba, parkoláshoz tolassunk vele, és próbáljuk ki különböző terepeken, hogy kizárhassuk a váltó, kuplung, futómű esetleges hibáit.
A használtautó állapota és a futott kilométereinek száma ugyanolyan fontos. Míg az első szabad szemmel is jól látható, nem manipulálható, addig utóbbinál nem szabad csak arra hagyatkoznunk, amit a két szemünkkel látunk a kilométerórán. Érdemes biztosra menni, ezért kérjünk állapotfelmérést a kiválasztott modellre egy márkaszervizben, ahol rövid időn belül minden adatot le tudnak kérni az autóról.
Ne spóroljunk a márkaszervizen, még az olcsóbb árkategóriájú autóknál se hiszen adott esetben, később jóval többet költhetünk rá.
Alku nélkül pedig sosincs üzlet!


FORDULJON MUNKATÁRSAINKHOZ BIZALOMMAL!