Fiat 500 X

Stílusos SUV

DESIGN

A legkiválóbb Fiat dizájn egyedi stílusjegyeit magán hordozó új 500X most még modernebb, még praktikusabb, funkcióival pedig garantálja a biztonságos és problémamentes utazást az 500-as család jellegzetes stílusában. Az új Full LED fényszórók a legizgalmasabb designelemek közé tartoznak.

Mind az Urban, mind a Cross design új lökhárítókat kapott, ezáltal mostantól élesebben elkülönülnek egymástól. A kívül kompakt modell tágas belterét hamisítatlan olasz, szépen megmunkált prémium anyagok és praktikus tárolórekeszek jellemzik.

Alapfelszereltség az új LED-es nappali menetfény és a szintén LED hátsó fényszóró; ezek az eddiginél vagányabb megjelenést kölcsönöznek, és összhangban állnak az 500-as modellcsalád többi tagjának stíluselemeivel. A Magneti Marelli céggel közösen készített Full LED fényszórók pedig nemcsak stílusosak, hanem az eddiginél is erősebb megvilágítást nyújtanak: fényerejük 20 százalékkal meghaladja a Xenon-okét. Ezzel számottevően javulnak a látási viszonyok, a hagyományos halogén fényforrásokhoz képest haramadannyi energiát felhasználva. Végül, de nem utolsósorban a technológia kíméli a szemet, mivel a nappali fényhez hasonló megvilágítást tesz lehetővé, és szélesebb látómezőt fed le: használatukkal 90 km/óra sebességnél akár 4 másodperccel - azaz 100 méterrel - korábban észlelhetők az akadályok, mint egy hagyományos halogén fényszóró esetén. A fényszórót keretező LED-es nappali fény adja meg az autó igazi karakterét.

BELSŐ TÉR

INFOTAINMENT

Az 500X család a Uconnect™ infotainment rendszerrel, 7”-os érintőképernyőjével, digitális rádiójával (DAB), és telefontükröző funkciójával készen áll arra, hogy úta során végig csatlakoztatva maradjon.
 

BIZTONSÁGI FUNKCIÓK

A Fiat 500 X modellel minden utazás nyugalmas lehet, hála a magasszintű biztonsági felszereltségnek. A 6 légzsák mellett a modell szériafelszereltégben tartalmazza az elektronikus menetstabilizátort (ESC) visszagurulásgátlóval, valamint a tempomatot sebességhatárolóval.  
 

Az új táblafelismerő rendszer (Traffic Sign Recognition) a szélvédő belső felén elhelyezett kamera segítségével észleli az út mellett elhelyezett sebességkorlátozó jelzőtáblákat. Az így leolvasott adatok valós időben megjelennek a műszerfali kijelzőn, figyelmeztetve a vezetőt az aktuális korlátozásra.

Intelligens sebességtartó automatika: a funkció egyetlen gombnyomásra az aktuális sebességkorlátozáshoz igazítja a jármű menetsebességét. Ehhez a jelzőtábla-felismerő rendszer azonosítja az érvényés sebességhatárt, míg az innovatív rendszer a megadott értékre mérsékli a jármű sebességét, ezzel fokozva a menetbiztonságot. A technológia ilyenformán nélkülözhetetlen útitárs.

A sávelhagyást megelőző rendszer (Lane Assist) kamera segítségével határozza meg a járműnek az útfelfestésekhez viszonyított helyzetét. Amennyiben a jármű anélkül lép ki a sávból, hogy a vezető előtte aktiválta volna az irányjelzőt, a rendszer a műszerfalon felvillanó riasztással figyelmezteti a vezetőt, valamint a szervokormányra gyakorolt extra kormányzási nyomatékkal ellensúlyozza a nem kívánatos irányváltást. A sávváltás-támogatás funkció 60 és 180 km/óra sebesség között aktív, amennyiben a vezető bekapcsolja azt.

MŰSZAKI ADATOK

Firefly turbómotorok

Az új 500X az első Fiat modell, amely megkapta a legjobb turbódízel erőforrások menetdinamikáját és örömteli használatát biztosító, de azoknál 20 százalékkal csendesebb, innovatív új Firefly turbómotor-család tagjait, amelyek ugyanakkor 20 százalékkal takarékosabbak a korábbi benzinmotoroknál. Az új emissziós normákat teljesítő, részecskeszűrővel (GPF) felszerelt Firefly turbómotorok 75 ezer órányi virtuális tesztelés, 60 ezer órányi laboratóriumi vizsgálat, valamint a világ közútjain megtett 5 millió tesztkilométer során bizonyították tartósságukat és megbízhatóságukat.

MODELLKÍNÁLAT

500X SPORT

Az 500C SPORT egy olyan SUV, amellyel már az első pillanattól kezdve sokkal aktívabbnak érezheti magát. Elég csak ránézni, teljesítménye pedig gondoskodik minden másról.

500X RED

Minden egyes (RED) termék megvásárlásával a Fiat adományt juttat a leginkább rászoruló közösségek számára nyújtott megelőzési, kezelési, tanácsadási, tesztelési, oktatási és gondozási szolgáltatásokra.

500X URBAN CLUB

Az 500X CLUB Urban megjelenésétől kezdve minden apró részletig egy olyan SUV, amelyben a tech kütyük iránti rajongók is megtalálják a kedvükre valót.

500X DOLCEVITA "YCC"

Ha a Dolcevita exkluzív oldalára vágyna, az új 500X "YACHT CLUB CAPRI" modellt Önnek találták ki! Ismerje meg a stílust, melyet a hajózás ihletett és legyen "közúti tengerész".

FIAT SZAKÉRTŐINK

Kérdése lenne? Nem tud dönteni? Keresse Fiat szakértőinket e-mailen, telefonon, vagy személyesen!

Pócsik Gábor értékesítési tanácsadó
Sedivy Enikő értékesítési tanácsadó
Váradi Ferenc értékesítési vezető

 

elérhető fiat 500x modelljeink

Nincs találat.