Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Cupra Formentor modellismertetőÁRLISTA, FELSZERELTSÉG ÉS MŰSZAKI ADATOK LETÖLTÉSE

AJÁNLATKÉRÉS

A CUPRA Formentor az első, kizárólag a CUPRA számára tervezett autó, egy ikonikus modell, amely egyesíti a kifinomultságot, az innovációt és a lendületes vezetés élményét. Ez a nagyteljesítményű crossover ötvözi a jövőbe mutató formatervezést és műszaki fejlesztést.

DESIGN

 

A CUPRA Formentora nevét Mallorca szigetének legszebb és legvadabb fokáról kapta. A tervező csapatot a Formentor fok szél formálta sziklái inspirálták, melynek megfelelően a karosszéria oldalsó élei lendületet és a mozgás érzetet mutatják, hangsúlyozva annak változatos tulajdonságait és érzelmeit.Az autó magába foglalja e hely összes olyan tulajdonságát, amelyek megfelelnek a nagy teljesítményű crossover külső formatervezésének.

Cupra Formentor
 

Megnyerő külső

 

Dinamikus és művészi vonalvezetés, elegáns ívek és sportosan nagy elülső rács jellemzi.

A kettős színtónusú karosszéria egy erős terepjáróra emlékeztet, de a CUPRA Formentor formatervezése az esztétika technikáit használja fel a jármű alakjának könnyedebbé tételére. Ám ellentétben a hagyományos SUV-ok erőteljes kiképzésével a CUPRA Formentor ötvözi a terepjáró tulajdonságait a ferdehátú gépkocsik kompakt jellegével és sportosságával, és mindezt egy kupé formájú járműben jeleníti meg.

A CUPRA Formentor 4.450 mm hosszú és 1.839 mm széles. 1.511 mm-es magassága figyelemre méltó teret és fejmagasságot biztosít az összes utas számára, ami a 2.680 mm-es tengelytávval kombinálva a hátsó utasok számára is jelentős teret, 450 literes csomagtartó kapacitást, valamint nagymértékű stabilitást kínál.

Cupra Formentor
 

Egyedi hátsó design

 

Sportos és szofisztikált, amit a szolid hátsó spoilernek és a 4 kipufogó összhangjának köszönhet.A sportosságot a jármű hátsó része felé tolt hangsúlyos vizuális elem jeleníti meg, miközben a motorháztető hossza is nagy hangsúlyt kap, kiemelve annak dinamikus arányait. Ez a sima formai átmenetet biztosító megoldás nagymértékben felerősíti a jármű külsejének minőségét, amelyet még tovább erősít a hátsó két oldalt összekötő "coast-to-coast" fények beépítése.

Cupra Formentor
 

Stílusos keréktárcsák

 

Mindig stílusosan távozik. Progresszív, optimalizált légáramlást biztosítanak a keréktárcsák, melyek számos extravagáns design-nal elérhetők.

BELSŐ TÉR

 
Cupra Formentor
 

Belső formatervezés: a sportosság jelenkori víziója

 

A CUPRA Formentor egyedi külső formatervezéséhez tökéletesen illeszkedik a kiváló minőségű, modern és sportos belső tér kialakítása.

A CUPRA Formentor utasait először meglepheti a gépkocsi padlójára vetített üdvözlő fény és a gépkocsi belsejében található sokféle csúcsminőségű anyag, a réz borítású részletek és sötét alumíniumba csiszolt kiemelt elemek, amelyeket arra fejlesztettek, hogy az utasokat egyfajta védőburokba fogja.

A "benzin kékben" és a fekete színben elérhető valódi bőr kagylóülések a könnyedség érzését adják, miközben hangsúlyozzák a CUPRA Formentor teljesítményének hitelességét, mivel a vezető alacsonyabban, ergonomikusabb és sportosabb helyzetben ül az autóban.

Cupra Formentor
 

Lenyűgöző műszerfal

 

A műszerfal látszólag lebeg, és ezt a benyomást csak tovább erősíti az utastér elején és az ajtókon átfutó LED-es környezeti világítás, amely nemcsak a jármű kifejező képességét maximalizálja, hanem számos biztonsági funkciót is nyújt, olyanokat, mint például a holtszög észlelése vagy a kiszállás segítése.

Mindezen felül a műszerfalat egy 12 hüvelykes, panorámás, online navigációs funkciókkal rendelkező érintőképernyő koronázza meg. Ez a képernyő a funkcionalitás és az összekapcsolhatóság szempontjából szinte végtelen lehetőségeket jelent az utasok számára, és csökkenti a kezelőgombok számát. Mivel a digitális műszerfal integrálásának köszönhetően a technológia a jármű belsejében is élenjáró, a vezetéshez szükséges összes információ közvetlenül a vezető szeme előtt jelenik meg. A gépkocsit vezető személy el lesz ragadtatva az új kormánykeréktől is, ami magában foglalja a motorindító gombot és a CUPRA üzemmód választóját is.

BIZTONSÁGI FUNKCIÓK

 

A járművezetőt segítő- és a biztonsági rendszerekkel a CUPRA Formentor a saját szegmensében az egyik legkényelmesebb és legbiztonságosabb vezetést nyújtja, elérve a félig önvezetés 2-es vezetési szintjét. A legfontosabb rendszerek között szerepel a prediktív-adaptív sebességtartó automatika, a vészhelyzeti asszisztens, az utazási asszisztens, az oldalnézeti és a kihajtási segédprogram.

MŰSZAKI ADATOK

 

A CUPRA Formentor két nagy teljesítményű hajtással  kerül forgalomba, amelyek készen állnak arra, hogy egyedülálló vezetési élményt biztosítsanak.

A termékcsalád csúcsán egy 2,0 literes TSI turbófeltöltős benzinmotor áll, 310 lóerős (228kW) összteljesítménnyel és 400 Nm nyomatékkal, amely a CUPRA márka lényét és legjobb minőségű  kifejeződését kínálja  egy meggyőző motorhanggal, amely növeli a gépkocsi vonzerejét. Ez a motor a  4Drive technológiához kapcsolódik,  amely folyamatosan nyomon követi a jármű  és a vezető jelzéseit annak érdekében, hogy  a megfelelő kerékhez a  szükséges időben biztosítson erőt.

A CUPRA Formentor azonban a nagy teljesítményű plug-in hibrid technológia integrálásával a jövőre nézve is új lendületet ad az elektrifikációra való áttérésnek.  Az 1,4 literes TSI 150 LE (110 kW) benzinmotor, a 115 lóerős (85 kW) villanymotorral és a 13 kW teljesítményű lítium-ion akkumulátorral kombinálva lehetővé teszi a CUPRA Formentor számára, hogy elérje  az ügyfelek által elvárt  teljesítményt. És mindez már jobban összhangban van  azzal a világgal, amelyik a környezetre gyakorolt negatív hatásunk minimalizálását célozza meg. Valójában ez a hajtás 245 LE (180kW) csúcsteljesítményű  és 400 Nm nyomatékú összteljesítményt ad, és csak elektromos hajtással kb. 50 km távolság megtételére képes.

Mindkét erőátviteli kombináció kihasználja a DSG kettős tengelykapcsolós váltó előnyeit,  amely elősegíti a sebességváltás gyorsabbá  és simábbá tételét.  Ashift-by-wire technológiát úgy tervezték, hogy a fokozat választó, mechanikusan nem kapcsolódik a sebességváltóhoz, hanem a sebességváltást elektronikus jelekkel oldja meg. A technológia növeli a hatékonyságot, és új dimenzióval bővíti a vezetés élvezetét és örömét.  És ha a járművezetők még interaktívabb élményt akarnak, a kormányra szerelt váltó fülek még közelebb hozzák a jármű és a vezető közötti kapcsolatot.

A korszerű és  intelligens DCC alvázbeállítás és a progresszív kormányzás révén, függetlenül attól, hogy az ügyfelek melyik  erőátvitelt választják, a jármű kiválóan teljesít a  vezetési körülmények vagy a vezetési stílustól függetlenül: a DCC vezérlővel a vezető pontosan kiválaszthatja a kívánt - akár egyéni összetételű - beállítást. Mindezek a tulajdonságok alapvető elemei a lendületnek, az érzelmekkel teli vezetésnek  és a teljesítménynek.

Önt is lenyűgözte ez az egyedülálló crossover?

Kérjen ajánlatot most!

Értékesítőink készséggel állnak rendelkezésére, forduljon hozzájuk bizalommal!

A képek illusztrációk. A tájékoztatás nem teljeskörű. Részletek a márkakereskedésben. A CUPRA Formentor csoporton belüli legmagasabb kombinált üzemanyag-fogyasztása 9 l/100km, CO₂-kibocsátása 203 g/km. A megadott értékek a típusjóváhagyás során rögzített, gyári felszereltséggel kerültek megállapításra, és a hirdetés feladásának időpontjában érvényesek. A nevezett értékek WLTP szerint mértek, nem egyes járművekre vonatkoznak, nem részei a tájékoztatónak, hanem a különböző járműtípusok összehasonlítására szolgálnak, a 715/2007/EK rendelet jelenleg érvényes előírásainak megfelelően. Ezen értékeket egyes többletfelszereltségek, tartozékok, valamint a vezetői szokások és egyéb, nem technikai jellegű tényezők (pl. környezeti feltételek) is befolyásolják. Az új személygépkocsi fajlagos üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatai megtalálhatóak az üzemanyag-gazdaságossági ismertetőben, amely ingyenesen hozzáférhető minden eladási helyen és a fogyasztóvédelmi hatóságnál. A kép illusztráció, többletfelszereltségeket is ábrázolhat. Részletes tájékoztatásért és az ajánlatért forduljon márkakereskedéseinkhez!

 


Munkatársaink

Rippel Zsuzsanna - értékesítési tanácsadó

Rippel Zsuzsanna

értékesítési tanácsadó
Telefon: +36 1 801 4057
Lánczos Róbert - értékesítési tanácsadó

Lánczos Róbert

értékesítési tanácsadó
Telefon: +36 1 801 4057
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2022 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!