CUPRA FORMENTOR

 

Egyedi SUV coupé, vakmerő utakon.

 

A jelenlegi Formentor modell készletről vásárolható. 

Az új generációs modell előre rendelhető az alábbi műszaki adatokkal:

CUPRA Formentor 1.5 TSI DSG mHEV    Benzin (mild) Hybrid / 1.5 l / 110 kW / (150 LE) / DSG váltó 7 fokozatú    

 

Design

A CUPRA Formentor a nevét Mallorca szigetének legszebb és legvadabb pontjáról kapta. A tervező csapatot a Formentor félsziget szél formálta sziklái inspirálták, melynek megfelelően a karosszéria oldalsó élei lendületet és a mozgás érzetet mutatják, hangsúlyozva annak változatos tulajdonságait és érzelmeit.Az autó magába foglalja e hely összes olyan tulajdonságát, amelyek megfelelnek a nagy teljesítményű crossover külső formatervezésének.

Megnyerő külső

Dinamikus és művészi vonalvezetés, elegáns ívek és sportosan nagy elülső rács jellemzi.

A kettős színtónusú karosszéria egy erős terepjáróra emlékeztet, de a CUPRA Formentor formatervezése az esztétika technikáit használja fel a jármű alakjának könnyedebbé tételére. Ám ellentétben a hagyományos SUV-ok erőteljes kiképzésével a CUPRA Formentor ötvözi a terepjáró tulajdonságait a ferdehátú gépkocsik kompakt jellegével és sportosságával, és mindezt egy kupé formájú járműben jeleníti meg.

A CUPRA Formentor 4.450 mm hosszú és 1.839 mm széles. 1.511 mm-es magassága figyelemre méltó teret és fejmagasságot biztosít az összes utas számára, ami a 2.680 mm-es tengelytávval kombinálva a hátsó utasok számára is jelentős teret, 450 literes csomagtartó kapacitást, valamint nagymértékű stabilitást kínál.

Egyedi hátsó design

A szofisztikált sportosságot a jármű hátsó része felé tolt hangsúlyos vizuális elem jeleníti meg, miközben a motorháztető hossza is nagy hangsúlyt kap, kiemelve annak dinamikus arányait. amelyet még tovább erősít a hátsó két oldalt összekötő "coast-to-coast" fények beépítése.

Stílusos felnik

Mindig stílusosan távozik. Progresszív, optimalizált légáramlást biztosítanak a keréktárcsák, melyek számos extravagáns design-nal elérhetők.

Aerodinamikus spoiler

Elegáns vonalak, megnyerő kialakítás, tökéletes légáramlás.

Határozott motorhangok

A robusztus, matt fekete kipufogók gondoskodnak a Cupra hangzásról.

Belső tér

A CUPRA Formentor egyedi külső formatervezéséhez tökéletesen illeszkedik a kiváló minőségű, modern és sportos belső tér kialakítása.

A CUPRA Formentor utasait először meglepheti a gépkocsi padlójára vetített üdvözlő fény és a gépkocsi belsejében található sokféle csúcsminőségű anyag, a réz borítású részletek és sötét alumíniumba csiszolt kiemelt elemek, amelyeket arra fejlesztettek, hogy az utasokat egyfajta védőburokba fogja.

A "benzin kékben" és a fekete színben elérhető valódi bőr kagylóülések a könnyedség érzését adják, miközben hangsúlyozzák a CUPRA Formentor teljesítményének hitelességét, mivel a vezető alacsonyabban, ergonomikusabb és sportosabb helyzetben ül az autóban.

Biztonsági funkciók

A járművezetőt segítő- és a biztonsági rendszerekkel a CUPRA Formentor a saját szegmensében az egyik legkényelmesebb és legbiztonságosabb vezetést nyújtja, elérve a félig önvezetés 2-es vezetési szintjét. A legfontosabb rendszerek között szerepel a prediktív-adaptív sebességtartó automatika, a vészhelyzeti asszisztens, az utazási asszisztens, az oldalnézeti és a kihajtási segédprogram.

Sportos vezetési élmény

A műszerfal látszólag lebeg, és ezt a benyomást csak tovább erősíti az utastér elején és az ajtókon átfutó LED-es környezeti világítás, amely nemcsak a jármű kifejező képességét maximalizálja, hanem számos biztonsági funkciót is nyújt, olyanokat, mint például a holtszög észlelése vagy a kiszállás segítése.

Mindezen felül a műszerfalat egy 12 hüvelykes, panorámás, online navigációs funkciókkal rendelkező érintőképernyő koronázza meg. Ez a képernyő a funkcionalitás és az összekapcsolhatóság szempontjából szinte végtelen lehetőségeket jelent az utasok számára, és csökkenti a kezelőgombok számát. Mivel a digitális műszerfal integrálásának köszönhetően a technológia a jármű belsejében is élenjáró, a vezetéshez szükséges összes információ közvetlenül a vezető szeme előtt jelenik meg. A gépkocsit vezető személy el lesz ragadtatva az új kormánykeréktől is, ami magában foglalja a motorindító gombot és a CUPRA üzemmód választóját is.

Műszaki adatok

A CUPRA Formentor két nagy teljesítményű hajtással  kerül forgalomba, amelyek készen állnak arra, hogy egyedülálló vezetési élményt biztosítsanak.

A termékcsalád csúcsán egy 2,0 literes TSI turbófeltöltős benzinmotor áll, 310 lóerős (228kW) összteljesítménnyel és 400 Nm nyomatékkal, amely a CUPRA márka lényét és legjobb minőségű  kifejeződését kínálja  egy meggyőző motorhanggal, amely növeli a gépkocsi vonzerejét. Ez a motor a  4Drive technológiához kapcsolódik,  amely folyamatosan nyomon követi a jármű  és a vezető jelzéseit annak érdekében, hogy  a megfelelő kerékhez a  szükséges időben biztosítson erőt.

A CUPRA Formentor azonban a nagy teljesítményű plug-in hibrid technológia integrálásával a jövőre nézve is új lendületet ad az elektrifikációra való áttérésnek.  Az 1,4 literes TSI 150 LE (110 kW) benzinmotor, a 115 lóerős (85 kW) villanymotorral és a 13 kW teljesítményű lítium-ion akkumulátorral kombinálva lehetővé teszi a CUPRA Formentor számára, hogy elérje  az ügyfelek által elvárt  teljesítményt. És mindez már jobban összhangban van  azzal a világgal, amelyik a környezetre gyakorolt negatív hatásunk minimalizálását célozza meg. Valójában ez a hajtás 245 LE (180kW) csúcsteljesítményű  és 400 Nm nyomatékú összteljesítményt ad, és csak elektromos hajtással kb. 50 km távolság megtételére képes.

Mindkét erőátviteli kombináció kihasználja a DSG kettős tengelykapcsolós váltó előnyeit,  amely elősegíti a sebességváltás gyorsabbá  és simábbá tételét.  Ashift-by-wire technológiát úgy tervezték, hogy a fokozat választó, mechanikusan nem kapcsolódik a sebességváltóhoz, hanem a sebességváltást elektronikus jelekkel oldja meg. A technológia növeli a hatékonyságot, és új dimenzióval bővíti a vezetés élvezetét és örömét.  És ha a járművezetők még interaktívabb élményt akarnak, a kormányra szerelt váltó fülek még közelebb hozzák a jármű és a vezető közötti kapcsolatot.

A korszerű és  intelligens DCC alvázbeállítás és a progresszív kormányzás révén, függetlenül attól, hogy az ügyfelek melyik  erőátvitelt választják, a jármű kiválóan teljesít a  vezetési körülmények vagy a vezetési stílustól függetlenül: a DCC vezérlővel a vezető pontosan kiválaszthatja a kívánt - akár egyéni összetételű - beállítást. Mindezek a tulajdonságok alapvető elemei a lendületnek, az érzelmekkel teli vezetésnek  és a teljesítménynek.

 

A képek illusztrációk. A tájékoztatás nem teljeskörű. Részletek a márkakereskedésben. A CUPRA Formentor csoporton belüli legmagasabb kombinált üzemanyag-fogyasztása 9 l/100km, CO₂-kibocsátása 203 g/km. A megadott értékek a típusjóváhagyás során rögzített, gyári felszereltséggel kerültek megállapításra, és a hirdetés feladásának időpontjában érvényesek. A nevezett értékek WLTP szerint mértek, nem egyes járművekre vonatkoznak, nem részei a tájékoztatónak, hanem a különböző járműtípusok összehasonlítására szolgálnak, a 715/2007/EK rendelet jelenleg érvényes előírásainak megfelelően. Ezen értékeket egyes többletfelszereltségek, tartozékok, valamint a vezetői szokások és egyéb, nem technikai jellegű tényezők (pl. környezeti feltételek) is befolyásolják. Az új személygépkocsi fajlagos üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatai megtalálhatóak az üzemanyag-gazdaságossági ismertetőben, amely ingyenesen hozzáférhető minden eladási helyen és a fogyasztóvédelmi hatóságnál. A kép illusztráció, többletfelszereltségeket is ábrázolhat. Részletes tájékoztatásért és az ajánlatért forduljon márkakereskedéseinkhez!

CUPRA SZAKÉRTŐINK

Értékesítőink készséggel állnak rendelkezésére, forduljon hozzájuk bizalommal!

Rippel Zsuzsanna értékesítési tanácsadó
Dósa Dániel értékesítési tanácsadó
Fried György értékesítési vezető

KÉSZLETEN

  Outlet Ár
  Cupra

  FORMENTOR 1.5 TSI DSG REGISZTRÁLT SZALON GÉPJÁRMŰ!

  Listaár: 15 306 284 Ft 12 100 000 Ft
  Megnézem
  Outlet Ár
  Cupra

  FORMENTOR 1.5 TSI DSG REGISZTRÁLT SZALON GÉPJÁRMŰ!

  Listaár: 16 682 630 Ft 13 100 000 Ft
  Megnézem
  Cupra

  FORMENTOR 1.5 TSI DSG mHEV MEGÚJULT MODELL! AKÁR 4.99% FIX AKCIÓS KAMATTAL!

  Listaár: 16 860 320 Ft 13 990 000 Ft
  Megnézem

Töltse ki adataival az alábbi űrlapot és kollégánk egy munkanapon belül felveszi önnel a kapcsolatot, hogy visszaigazolja megkeresését.