ENYAQ COUPÉ RS iV

 

Az ENYAQ COUPÉ RS iV-nek nemcsak a formavilága egyedi a ŠKODA modellek között, de összkerékhajtásával és teljesítményével a legerősebb is mind közül. Elég csak egy pillantást vetnie rá, hogy lángra lobbantsa a vezetés iránti szenvedélyünket. Könnyed, de mégis dinamikus megjelenését az elegáns coupé formának és a fekete karosszériaelemek kombinációjának köszönheti. Menet közben éppúgy elcsavarja mindenki fejét, mint amikor leparkol vele.

6.5 mp

AWD (összkerékhajtás) 0-100 km/h

500 km

WLTP szerinti kombinált

82 kWh

Akkumulátor-kapacitás

DESIGN

BELSŐ TÉR

Sportosan kényelmes. Elöl sportülések kerültek beépítésre integrált fejtámlákkal, remek oldaltartással és ülésfűtéssel. Akár Artisyn szövetkárpitozással (RS LOUNGE), akár perforált bőrrel (RS SUITE) rendeled meg őket, a vezetőülés teljesen elektromos, deréktámasszal és memóriafunkcióval. Lenyűgöző helykínálat és a hatalmas üveg panorámatető nyújtotta kilátás együttesen fokozzák a sportos kényelmet.

A külső megfog, a belső megtart

Az új ENYAQ COUPÉ RS kétféle ún. Design Selaction-ben (belső kialakítás) kapható. Akár az RS Lounge-ra, akár az RS Suire-ra esik a választása, biztos lehet benne, hogy kiváló minőségű anyagok és a legmodernebb technológia vár Önre. A fő különbség az ülések és a műszerfal kárpitozásában, valamint a sportos kormánykerék és a kivehető szőnyegbetétek szegélyvarrásának színében rejlenek.

Szoros kapcsolatban az úttal

Az új modell sportos, perforált bőrrel bevont, három küllős, multifunkciós kormánykerékkel érkezik. A varrás a választott Design Selection-től függően lime vagy szürke színű lehet. Hideg időben a kormányfűtésnek köszönhetően kényelmesen vezethetünk.

Környezetbarát

Az RS Lounge meghatározó eleme a nagy kontrasztú varrás és a Sedia, egy egyedi, bőrre hasonlító, de újrahasznosított poliészterszálakból készült anyag. Az RS Suite-ban az ülések és a műszerfal kárpitozásához elegáns szürke színű varrással díszített bőrt használtunk.

BIZTONSÁGI FUNKCIÓK

Védelem mindenekelőtt

Speedlimiter (sebességhatároló) "FRONT ASSIST" - Környezetfigyelő- prediktív gyalogos- és kerékpáros védelmi funkció - városi vészfék asszisztens - ütközés-elkerülési asszisztens - balra kanyarodási asszisztens "LANE ASSIST" - Sávtartó rendszer- sávváltás elött figyelmeztetés, kormányzás korrekcióval

Vezetéstámogató rendszerek

Asszisztens csomag "DRIVE ASSIST"- SIDE ASSIST - Holttérfigyelő rendszer (kiállási asszisztenssel, "exit warning" funkcióval – figyelmeztetés kiszálláskor) - Adaptív tempomat prediktív funkcióval - Közlekedési torlódási asszisztens "Traffic Jam Assist" - "Hands-On-Detection" funkció - Proaktív utasvédelmi rendszer

MŰSZAKI ADATOK

A nagyfelszültségű akkumulátorcsomag, amely akár 500** kilométeres hatótávot is biztosíthat, a padlóban kapott helyet. Ez a megoldás az élvezetes kanyarvadászathoz az alacsony súlypontot, a körülöttünk zajló forgalom könnyű áttekintéséhez pedig az emelt üléspozíciót biztosítja. Az ENYAQ COUPÉ RS iV összkerékhajtását és akár 299* lóerős teljesítményét két, az első és a hátsó tengelyen elhelyezett egy-egy villanymotor biztosítja. Persze erről nem is kellene tudnunk, hiszen az intelligens hajtásvezérlés mindig a körülményekhez leginkább megfelelőbb módon osztja el a teljesítményt. Az alapfelszereltség része a sportfutómű és a vezetői profil választás, opcionálisan pedig adaptív lengéscsillapítók (DCC) is rendelhetők. Mindez azt jelenti, hogy az ENYAQ COUPÉ RS iV bármilyen vezetési stílushoz alkalmazkodik, és bármilyen úton könnyedén boldogul. A vadonatúj ENYAQ COUPÉ RS iV (bruttó) 82 kWh-s akkumulátorát normál körülmények között javasoljuk, hogy váltóárammal töltse. Ennek során akár a 11 kW-os töltési teljesítményt is maximálisan kihasználhatja. Persze, ez a töltés lassabb lesz, de kíméletesebb az akkumulátorhoz. Ugyanezen okból javasoljuk, hogy normál napi használat során az akkumulátort legfeljebb 80%-ra töltse fel. Ha sietne vagy hosszú útra készül, például nyaralni, útközben akár 135 kW-os teljesítményű egyenáramú töltőt is használt. Ráadásul, ha megújuló forrásból származó villamos energiát használ autója töltéséhez, nem csak a helyi kibocsátások csökkentéséhez járul hozzá.

Škoda szakértőink

Kérdése van? Kérje szakértőink segítségét.

Práger Tamás értékesítési tanácsadó
Máté Csaba értékesítési tanácsadó
Molnár Mariann értékesítési vezető

Töltse ki adataival az alábbi űrlapot és kollégánk egy munkanapon belül felveszi önnel a kapcsolatot, hogy visszaigazolja megkeresését.