CUPRA

    Először együtt a CUPRA nagy teljesítményű termékcsaládja

    Először együtt a CUPRA nagy teljesítményű termékcsaládja Először együtt a CUPRA nagy teljesítményű termékcsaládja

Önálló márkaként történt  beindítása, azaz 2018 óta  a CUPRA  a korszerű  formatervezésen és a sportos teljesítményen alapuló, nagy teljesítményű gépkocsik  teljes sorozatát fejlesztette ki:  a CUPRA Atecát, a nagy teljesítményű szabadidő autót, a CUPRA Leont, amely  az 5 ajtós és Kombi változatban egyaránt elérhető,  és a CUPRA Formentort, a kizárólag a márka által kifejlesztett első crossovert (CUV), amely egy nagy teljesítményű autó előnyeit  és egy SUV tulajdonságait egyesíti.

"Csupán két évvel a CUPRA márka bevezetése óta, a márka termékskálája gyorsan bővül. A CUPRA Ateca jelentette a márka új kategóriába történt belépését, és nagy sikernek bizonyult azáltal, hogy a 2018 végén történt bevezetése óta több mint 15 000 darabot értékesítettünk" - mondta Wayne Griffiths, a CUPRA vezérigazgatója. "Most a vadonatúj CUPRA Leonnal bővítettük a családot, és még az idén bevezetjük a piacra CUPRA Formentort, amely az első, kizárólag a márka számára tervezett és kifejlesztett gépkocsi. Mindkét modell, tehát a Leon és a Formentor is megkapta a nagy teljesítményű, plug-in hibrid hajtást, bizonyítva, hogy az elektrifikáció és a teljesítmény tökéletesen illenek egymáshoz. A négy modellel rendelkező CUPRA most már szilárd alapot kínál a márka jövőbeni növekedéséhez."

A CUPRA az elektrifikáció felé vezető útját három nagy teljesítményű, plug-in hibrid autóval fogja kezdeni 2020-ban: a CUPRA Formentorral, CUPRA Leonnal és a CUPRA Leon Kombival. 2021-ben pedig a márka útjára indítja az első, teljesen elektromos gépkocsiját, a a CUPRA el-Born-t.

A CUPRA autókban számos technológiai megoldás közös, mint a jellegzetes kialakítás vagy a formatervezési megközelítés annak érdekében, hogy képességüket a legmagasabb színvonalú teljesítmény elérése érdekében maximalizálják.

A CUPRA sorozat a legfejlettebb alváz- és kormánytechnológiákat kapta annak érdekében, hogy minden gépkocsija a dinamizmus és a vezethetőség tökéletes párosításával rendelkezzék.  Ezek: a jól ismert alváztechnikák, az elektronikus vezérléssel váltó DSG automata sebességváltók (a CUPRA Formentor, a CUPRA Leon és a CUPRA Leon Kombi elektronikus rendszerei), a progresszív kormányzás, amely a gépkocsivezetőnek   biztosítja a közvetlenül irányítást az autója felett.

Adjuk még hozzá mindenhez a DCC adaptív vezérlést, amely még nagyobb ellenőrzést biztosít a jármű irányítása felett, a CUPRA üzemmódot, a differenciálzárat, a 18 colos Brembo fékeket, melyekkel a CUPRA minden dinamikus jellemzője hangolható, és olyan vonzó, ahogy azt ebben a kategóriában megkövetelik.

A CUPRA sorozat esztétikai és teljesítmény szempontjából egyaránt kiemelkedik a tömegből. Minden jármű saját, jól megkülönböztethető megjelenéssel bír, de olyan formatervezési elemeket is tartalmaz, amelyek az egyes gépkocsikat a CUPRA családhoz kötik.

A külső formát a Full LED világítástechnika hangsúlyozza és emeli ki, amely energikusabb és céltudatosabb tartást ad a gépkocsinak, míg a hátsó dinamikus irányjelzők vibráló megjelenést kölcsönöznek. Amint az ügyfelek beülnek a járműbe, azonnal meglátják a CUPRA üdvözlő fényeit, ami beharangozza, hogy mire lehet számítani.

A gépkocsi belső terében a sportos kagylóülések szinte burokba zárják az utasokat, és azt a nagyszerű érzést adják, hogy egy nagy teljesítményű gépkocsiban foglalnak helyet. Az egyéni ízlésre történő kialakítás kulcsfontosságú, így a különféle színek és anyagok választékával, beleértve a bőrt is, minden egyes gépkocsi belső tere jobban képes visszatükrözni az ügyfél személyiségét.

A gépkocsiban helyet foglalva a vezetők az új CUPRA kormánykereket látják meg először a motorindító gombbal és a CUPRA módválasztó gombjaival - ez másik jele a gépkocsi teljesítményének - és a nagyobb váltófülekkel a sebességváltást is érzelemdúsabbá tették.  Elöl a vezetők azonnal felfedezik a sportos és digitális műszerfalat, ami a CUPRA modellek számára kifejlesztett műszerfal, és amitől jobban láthatói a sebesség és a fordulatszám kijelzője.

Miután egy digitalizáltabb világban élünk, egyaránt szükség van a tájékoztatásra, a szórakoztatásra és az utasokat összekapcsoló megoldásokra. A CUPRA termékcsaládot számos ilyen rendszerrel szerelték fel az összekapcsolhatóság érdekében.

A Full Link biztosítja a vezeték nélküli Apple CarPlay, és az Android Auto alkalmazások használatát, miközben bevezeti a hang- és gesztusvezérlést is, hogy az interakció egyszerűbb, hatékonyabb és kevésbé zavaró legyen.

A biztonság is fontos elem, és a CUPRA kínálatában megtalálhatók a létező legfejlettebb, a vezetőt segítő rendszerek, vagyis a CUPRA sorozat a legbiztonságosabb vezetést kínálja a nagy teljesítményű gépkocsik szegmensében. A kiemelt fontosságú rendszerek: prediktív adaptív sebességtartó automatika, a vészhelyzeti asszisztens, az utazási asszisztens, az oldalsó- és a kihajtási asszisztens.

CUPRA Formentor

A CUPRA fejlődése során a legutóbbi esemény a Formentor CUV bemutatása volt. Ez az első modell, amelyet a márka az alapoktól kezdve önállóan fejlesztett ki. Az MQB Evo platformon alapuló gépkocsi egyesíti a márka specifikus DNS-ét. Ezt a gépkocsit a jövőnek tervezték, és olyan ikonikus modellt jelent, amely ötvözi a kifinomultságot, az innovációt és a lendületes vezetési élményt.

A Baleári-szigeteken, Mallorcán lévő gyönyörű és vad tengerparti sziklaszirt után elnevezett gépkocsi karosszériájának tónusa robusztus terepjáróra emlékeztet, de a CUPRA Formentor formatervezése esztétikai elemeket alkalmaz a jármű sziluettjének finomítására.  Egy hagyományos szabadidő autó (SUV) kivitelezésével ellentétben a nagy teljesítményű crossover ötvözi a terepjáró tulajdonságait a ferdehátú kompaktságával és sportos lényegével, de egyben egy kupé formájával is, ami tökéletes kombinációt jelent.

Az autó színválasztéka, többek között a Magnetic Tech Matt és a Petrol Blue Matt, kiemeli a gépkocsi formatervezési elemeit, miközben lehetővé teszi a jármű személyre szabását az egyéni ízlés szerint.

A tökéletes személyiséget a két nagy teljesítményű motor biztosítja, amelyek remek egységet alkotnak a külső megjelenéssel.    A 2.0 literes, 310LE (228kW) / 400Nm 4Drive TSI turbófeltöltős benzinmotor a hagyományos teljesítményt nyújtja, míg a plug-in hibrid technológiájú - a 150 lóerős (110kW) TSI benzinmotor, a 115 lóerős (85kW) villanymotorral kombinálva - mellyel a teljes teljesítménye 245LE (180 kW) lesz - és 13 kW-os lítium-ion akkumulátor - lehetővé teszi, hogy a CUPRA Formentor a lehető legjobban teljesítsen elektromos hajtással, de minimalizálja annak hatásait a környezetre. A Formentor teljesen elektromos üzemmódban akár 60 km-t is képes megtenni (WLTP).

A tökéletes dinamikára kifejlesztett alváz, beleértve a DCC dinamikus alváz vezérlést is, lehetővé teszi a tökéletes beállítás kiválasztását a DCC érintőcsúszkán keresztül attól függően, hogy az ember milyen utazási élményt választ.

A gépkocsi belső terében a 12 hüvelykes, egymásra úszó képeket mutató információs és szórakoztató Panoramic képernyő erősíti a digitális hatást, és mindezen túl számos olyan funkciót kínál, amely új dimenzióval bővíti a vezetési élményt, függetlenül attól, hogy Ön sofőr vagy utas.

A CUPRA Formentor az első 100%-ban CUPRA modell, amelyet teljes egészében Martorellben terveztek, fejlesztettek és gyártanak. A gépkocsit ősszel vezetik be a piacra.

CUPRA Leon

Az ötajtós CUPRA Leon és a CUPRA Leon Kombi tovább erősíti a márka vonzerejét, és ehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy az életmódjuknak leginkább megfelelő gépkocsit válasszák ki anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötniük a teljesítmény, a kényelem vagy a gyakorlatiasság szempontjából. A már ikonikus jellegű, nagy teljesítményű kompakt autó legújabb változata erősíti a márkát, és kiemelkedő vezetési élményt nyújt.

A rendkívül fejlett hajtásláncok kínálata, a dinamikus alváz technológiák, a külső és belső formatervezésében megjelenő sportosság és a kifinomultság elegáns keveréke a gépkocsit kategóriájának kiemelkedő szereplőjévé teszi.

A hajtás választék magába foglalja a 2.0 literes, 245LE (180kW), 300LE (221kW) és 310LE (228kW) TSI motorokat - ez utóbbi kizárólag a 4Drive Kombiban érhető el - amelyek nagy teljesítményt nyújtanak és bárki ízlésének megfelelnek.  És egy olyan világban, amely folyamatosan arra törekszik, hogy csökkentse a környezetre gyakorolt hatásokat, a vadonatúj CUPRA Leon a 245LE (180 kW) plug-in hibrid motorral a nagy teljesítményű szegmensbe is elhozza a villamosítást.

Az új CUPRA Leon az MQB Evo platform által biztosított tulajdonságoknak köszönhetően tökéletes vezetési dinamikát kínál. A merevebb karosszériával és a DCC Dynamic Chassis vezérlőrendszernek köszönhetően jobban beállítható alvázzal, amely magában foglalja a DCC érintőcsúszkával választható CUPRA-specifikus üzemmódot, a CUPRA Leon készen áll a városokon kívüli utazásokra is.

A dinamikus tulajdonságokat a kerekek megválasztása is segíti. A 19 colos könnyűfém keréktárcsák réz, vagy gyémánt végszerelésben kaphatók. A színválasztékban a Magnetic Tech Matt és a Petrol Blue Matt színek jobban kihangsúlyozzák a formai elemeket.

A gépkocsi belső terében a Petrol Blue szín merész belső tervezést jelent, és kiemeli az utastér többi részletét. A CUPRA Leon esetében további lehetőségek állnak rendelkezésre, olyanok, mint a.  fekete bőr kagylóülések (az alapváltozatban textil kagylóülések vannak). Tekintettel arra, hogy ennél az autónál a digitalizálás nagyobb mértékű, a 10 hüvelykes, egymásra úszó képeket mutató információs és szórakoztató Panoramic képernyő segít megkülönböztetni a járművet a kategóriában elérhető többi résztvevőtő, így az autó készen áll az összekapcsolt jövőre.

Az új CUPRA Leon-t Martorellben tervezték, fejlesztették és itt fogják gyártani a márka létesítményeiben. Piaci bevezetésére ősszel kerül sor.

CUPRA Ateca 2020

A CUPRA Ateca volt az első, amely az önálló, nagy teljesítményű márka neve alatt került piacra, és egyedülálló ajánlatot kínált a piacon, amely a prémium gyártókon kívüli SUV-k között a legnagyobb teljesítményét hozta magával. A pontosság, a sportosság, a praktikusság és a csábító dizájn az autót igeni sikeressé tette.  A nagy teljesítményű szabadidő autó (SUV) értékesítése volt a kulcstényező abban, hogy a CUPRA éves szinten 72% -os növekedést ért el, és felkészítette a piacot az utána jövő újdonságokra.

Az új CUPRA Ateca 2020 továbbra is meghatározza azt, hogy mit kell nyújtania egy nagy teljesítményű kompakt szabadidő autónak (SUV).  A bevezetése óta megalkotott alapokra építve a CUPRA az új technológiákkal és szolgáltatásokkal bővülve tovább növelte a CUPRA Ateca vonzerejét. Külső kialakítását felfrissítették, és így céltudatosabb és magabiztosabb megjelenést kapott. A gépkocsi belsejében a kényelem nagyobb lett, javult a praktikusság és a formatervezési minőség is.

Az új CUPRA Ateca 2020 fenntartja a teljesítmény szintjét a nagy teljesítményű, 2,0 literes TSI motorral, amely egy gyorsan váltó, hétsebességű DSG sebességváltóhoz csatlakozik. A turbófeltöltéses négyhengeres motor 300LE (221kW) teljesítményt és 400Nm nyomatékot képes leadni, és ez elég ahhoz, hogy a gépkocsi álló helyzetből mindössze 4,9 másodperc alatt érje el a 100km / óra sebességet.

A motor teljesítménye jól illeszkedik az Akrapovič kipufogórendszer hihetetlen akusztikájához, amely még egyedibb hangélményt nyújt az utazás során.

Az új CUPRA Ateca-t Martorell-ben a márka létesítményeiben tervezték, fejlesztették ki, és Kvasiny-ban (Cseh Köztársaság) fogják gyártani.  A piaci bevezetésre 2020 szeptemberétől kerül sor.

Ez is érdekelhet
Duna Autó

Újabb márkákkal bővülünk

A 35. évfordulóját ünneplő Duna Autó Cégcsoport mai sajtótájékoztatóján ünnepélyes keretek között írta alá a kínai SOKON Csoport képviselőivel a SERES és DFSK márkák országos disztribúciójának beindítására vonatkozó megállapodást.

Peugeot

40 éves lett a Peugeot 205 és a 205 GTi

A modern klasszikussá vált Peugeot 205 rövid története