SUZUKI

    A Suzuki bemutatja a vadonatúj Swiftet

    A Suzuki bemutatja a vadonatúj Swiftet A Suzuki bemutatja a vadonatúj Swiftet

A Suzuki bemutatja a vadonatúj Swiftet. Az ikonikus modell negyedik generációja kifinomult, intelligens modellé fejlődött, amely letisztult formatervével, fejlett biztonsági funkcióival és vidám játékosságával újra értelmezi a mindennapi mobilitást.

A stílusos ferdehátút kereső vásárlók régi kedvenc világszerte. A Swift 2004-es globális bevezetése óta számos díjat nyert. A teljesen új modell elődeinek örökségére épít, és olyan vezetési élményt kínál, amely nemcsak élvezetes, hanem a kényelmet, a hatékonyságot és a biztonságot is előtérbe helyezi. A Swiftet 169 országban és régióban értékesítették, és 2023 októberéig több mint 9 millió darabot adtak el belőle.

Az új Swift főbb jellemzői: 
• Határozottan új külső és belső dizájn.
• Fejlett biztonsági funkciók
• Új 1,2 literes motor 12V SHVS lágy hibrid rendszerrel.


Feltűnően új külső és belső dizájn
Miközben az új Swift megtartotta az elődökre emlékeztető jellegzetes megjelenést, a korábbi modellek paramétereit meghaladó szignifikáns újra tervezésen esett át.


Külső megjelenés 
Az új Swift magabiztosságot és kalandvágyat sugároz zongorafekete hűtőrácsával és a lekerekített vállvonalakba torkolló, L-alakú, jellegzetes lámpáival, amelyeket szélesített sárvédők emelnek ki. Oldalról az új Swift profilját rajzoló erőteljes kontúrok és a tető lebegő kialakítása energikus könnyedség érzetét kelti. A háromdimenziós hátsó kombinált lámpák és a széles hátsó lökhárító stabil, mégis játékos megjelenést kölcsönöz az új Swiftnek.

 

Karosszériaszínek
Az új Swift színválasztéka kilenc egyszínű és négy kéttónusú változatból áll, köztük az új Zafírkék gyöngyház és Gyöngysárga metál színekből. Az új Zafírkék gyöngyház a Lángvörös gyöngymetál fényezési sémához csatlakozik, mint mély, élénk, cukorkaszerű színárnyalat, amely a Suzuki minőségi fényezés új korszakának szimbóluma. Mindkét színváltozat háromrétegű bevonatból áll, ami gazdag textúrát és rendkívül telített árnyalatokat eredményez.

 

Belső dizájn 
Az új Swift tágas és ergonomikus funkciókkal felszerelt, kényelmes utasteret kínál, a vezetési élmény fokozása érdekében.

Az új Swift utasterét a magával ragadó és ergonomikus vezetési élmény biztosításához tervezték úgy, hogy a központi kijelző és kezelőszervei finoman a vezető felé döntve garantálják a könnyű kezelhetőséget. Dinamikus és sportos megjelenést kölcsönöz az utastérnek, a kéttónusú fekete - világosszürke lekerekített műszerfal és első ajtók 
szatén bevonatú díszítése a sötétezüst hangsúlyokkal.

 

9 colos multimédia kijelző 
A 9 hüvelykes HD-kapacitív érintőképernyő gyors és pontos választ ad. Rendelkezik okostelefon-kapcsolattal 
mind az Apple CarPlay®1, mind az Android Auto™2számára Wi-Fi-n és USB-n keresztül, hangfelismeréssel, 
Bluetooth®3zenelejátszással. Ezeken kívül a jármű állapotáról szóló információkat is megjeleníti.

 

Fejlett biztonsági funkciók


Kombinált érzékelős vészfékasszisztens II (DSBS II)
A milliméterhullámú radar és a monokuláris kamera a jármű előtt haladó járművek, kerékpárok és gyalogosok észlelésére szolgál, és segít a frontális, átlós és oldalirányú ütközések mérséklésében. Ha fennáll az ütközés veszélye, hanggal- és vizuálisan is jelez a vezetőnek. Ha a vezető nem fékez eléggé erőteljesen, a fékasszisztens automatikusan bekapcsol, hogy segítsen lelassítani a járművet. Ha pedig az ütközés valószínűsége megnő, a rendszer automatikusan fékez, hogy csökkentse az ütközés erejét és mérsékelje a károkat. 

Sávtartó asszisztens (LKA)
Az adaptív sebességtartó automatika aktiválásakor az LKA segít a vezetőnek megtartani a jármű helyzetét a sáv közepén. Ezenkívül, ha azt érzékeli, hogy egy szomszédos jármű vagy építmény - például egy ideiglenes útépítés- vagy más akadály -túl közel van az autóhoz, kormányzássegítséget nyújt a biztonságos távolság megtartásához.


Vezetőfelügyeleti rendszer (DMS)
A műszerfalba épített kamera figyeli a vezető szemét és arcát. Ha a rendszer azt észleli, hogy a vezető álmos, elalszik, vagy elfordul az útról, figyelmeztető hangjelzést ad, és figyelmeztető üzenetet jelenít meg az információs kijelzőn.


Egyéb technológiai jellemzők:
- Sávelhagyás figyelmeztetés (LDP)
- Adaptív tempomat (ACC)
- Forgalmi jelzések felismerése (TSR) Holttérfigyelés (BMS)
- Hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer (RTCA)
- eCall

Új 1,2 literes motor 12V-os SHVS lágy hibrid rendszerrel
Az új Swift új 1,2 literes 3 hengeres benzinmotorja több fejlesztést is magában hordoz. Ezeknek köszönhetően jobb üzemanyag-fogyasztást és csökkentett károsanyag-kibocsátást érhető el nagyobb alacsony fordulatszámú nyomatékkal, amely jobb reakciókészséget és általános teljesítményt eredményez. Az új Swiftben a motor az SHVS lágy hibrid rendszerrel párosul, amely tovább javítja a környezetvédelmi teljesítményt. Az SHVS lágy hibrid rendszer a lassítás során keletkező mozgási energiát átalakítja és a lítium-ion akkumulátorban tárolja. Gyorsításkor pedig a nagyobb üzemanyag-hatékonyság érdekében támogatja a motort. 

ALLGRIP AUTO
Az ALLGRIP AUTO egy automatikus összkerékhajtási rendszer, amely akkor kapcsol be, amikor az első kerekek tapadásának csökkenését érzékeli. Ha az első kerekek megcsúszását észleli, a visco – kuplung segítségével átadja a nyomatékot a hátsó kerekekre, így további tapadást biztosít a havas utakon vagy más csúszós felületeken.

SUZUKI CONNECT
A SUZUKI CONNECT a jármű adatkommunikációs modulját (DCM) használja, hogy valós időben összekapcsolja a vezetőket az autóval, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy a SUZUKI CONNECT okostelefon-alkalmazáson keresztül kényelmi funkciókat használjanak. A további kényelem érdekében, egyes SUZUKI CONNECT funkciók, már az új Swift utasterében található 9 colos kijelzőn is elérhetők.

Főbb funkciók:

  • Állapotértesítés
  • Parkoló autó kereső
  • Vezetési előzmények
  • Biztonsági értesítés
  • Figyelmeztető fényjelzés
  • Geofencing és kijárási tilalom figyelmeztetés
  • Időszakos karbantartás/visszahívás értesítése
Ez is érdekelhet
Nissan

Nissan Qashqai: Megújult a kategóriateremtő Crossover

Erősen átdolgozott külső dizájn a crossover vásárlók meghódítására. Új szintre lépett a beltéri hangulat a megújult anyagoknak és díszítéseknek köszönhetően.

Citroen

Érkezik Európába a hétüléses Citroen

Szögletes formavilág, tágas helykínálat, elektromos, hibrid és belső égésű hajtásláncok jellemzik a várhatóan nyáron érkező C3 Aircross modellt.