Tisztelt Ügyfeleink! A Nissan szalon felújítása miatt január 21-től, várhatóan február végéig az értékesítés a Seat szalonban történik. A szerviz munkafelvételt a Lada szalonban találják. Köszönjük megértésüket!

Hyundai Tucson modellismertető

ÁRLISTA, FELSZERELTSÉG ÉS MŰSZAKI ADATOK LETÖLTÉSE

KATALÓGUS LETÖLTÉSE

AJÁNLATKÉRÉS

Jelentkezzen tesztvezetésre! >>


Rövid áttekintés

A Hyundai legújabb szabadidő-járműve jelentős előrelépést képvisel
„A Hyundai Motor komoly reményeket táplál a márka európai jelenlétével kapcsolatban. A merész, vadonatúj Tucson a Hyundai nagyköveteként életre kelti szlogenünket: ’új gondolatok, új lehetőségek’. Nagyszerű formatervével és a benne alkalmazott, fejlett technológiákkal a Tucson újabb mérföldkő a Hyundai európai jelenlétének történetében, gépjárműként pedig várakozásokon felüli ár-érték arányt képvisel.” – mondta JochenSengpiehl, a Hyundai Motor Europe marketingért felelős alelnöke.

Új szabadidő-jármű a sikeres elődök nyomában
Azóta, hogy az első Santa Fe 2001-ben megjelent Európában, a Hyundai Motor több mint egymillió szabadidő-járművet adott el az európai vásárlóknak, ezzel is megerősítve a
márka hiteles jelenlétét az egyre növekvő európai szabadidő-jármű piacon. A vadonatúj Tucson különös jelentőséggel bír a Hyundai európai jelenléte szempontjából, hiszen a kompakt szabadidőjárművek szegmense tette ki a vállalat 2014-es eladásainak 22 százalékát.
 


 

A merész, és sportos formaterv egyedülálló szabadidő-jármű megjelenést eredményez
„A Hyundai progresszív szellemiségét és szenvedélyét jelképező formaterv teljesen átalakítja a márkát. A vadonatúj Tucson a kifinomult, lendületes felületeknek, a merész arányoknak, az éles törésvonalaknak és mindenekelőtt a Hyundai jelképének számító, hatszögletű hűtőmaszk legújabb kiadásának köszönheti merész, sportos kiállását.” – mondta Peter Schreyer, a Hyundai Motor Group elnöke és formatervezésért felelős igazgatója.

A vadonatúj Tucson erőteljes arányai és profilja hamisítatlan szabadidő-járművet idéz; a formaterv kecses és agilis jármű benyomását kelti.

A vadonatúj Tucson orrát a Hyundai jellegzetes, hatszögletű hűtőrácsa uralja; a LED-es fényszórókkal egységet alkotó maszk markáns karakterrel ruházza fel az autót. A szintén LED-es nappali menetfénnyel felszerelt első lökhárító szárnyszerű megjelenése egyedi stílust kölcsönöz a járműnek, ugyanakkor kihangsúlyozza annak széles nyomtávját.

A formatervezők hátrébb költöztették a szélvédőoszlopokat, amelyek így optikailag elválnak a hosszú motorházfedéltől, kihangsúlyozva az autó kecses profilját. A kerékívek aszimmetrikus kialakítása álló helyzetben is dinamikus megjelenést kölcsönöz a járműnek. A hátsó kerékív fölötti, kifejező ’Z’ karaktervonal plasztikus oldalprofilt rajzol, egyben erőteljes kiállással ruházza fel az autót. A far letisztult dizájnját a hátsó kerékívektől kiinduló, vízszintes vonalak uralják, melyek  hatását a keskeny zárófények erősítik.

A kifinomult belső tér egyszerre elegáns és ergonomikus
A belső felületekhez új, puha tapintású, kiváló minőségű anyagokat használtak fel. Emellett az utastér tervezése során messzemenőkig tesztelték a környezet ergonómiáját, biztosítva az egyszerű kezelhetőséget és a kellemes, érzéki élményt. A középkonzol modern egyszerűségét kiemeli annak vízszintes elhelyezkedése, a kifinomult belső környezetet opciós, borvörös színű bőrkárpit teszi még kifinomultabbá.

Tágas utastér, köszönhetően a nagyszerű helykihasználásnak
A vadonatúj Tucson teljes mértékben új fejlesztésű padlólemeze tágas helykínálattal vértezi fel a kompakt szabadidő-járművet. Az átgondolt helykihasználásnak köszönhetően a modell külső méretéhez viszonyítva különösen bőséges a belső tér, így a Tucson optimális helyet kínál az utasok és csomagjaik szállítására. A tágas és kényelmes modell csomagtere alaphelyzetben 513 liternyi rakományt képes elnyelni.
 


 

Praktikum és kapcsolódás az ügyfél igényei szerint
A vadonatúj Tucson olyan új kényelmi szolgáltatásokat kínál, mint a fűthető és szellőztethető első ülések, amelyek hosszabb ülőlapjuknak köszönhetően kényelmesebbek és a comboknak jobb alátámasztást biztosítanak. Az intelligens csomagtérfedél magától felnyílik, ha a kulccsal a zsebünkben megállunk az autó mögött; míg az intelligens parkolástámogató rendszer (SPAS) párhuzamos és merőleges parkolási funkciói révén fokozza a mindennapos használhatóságot.

Az új generációs navigációs rendszer több mint háromszor olyan gyors, mint a Hyundai típusaiba korábban beépített előző generációs berendezés; a készülékhez alapáron hét éves, ingyenes előfizetés jár a TomTom LIVE szolgáltatásokra.

Teljes körű aktív és passzív biztonsági technológiák 
Az alkalmazott új technológiáknak köszönhetően a vadonatúj Tucson kategóriájának egyik legjobban felszerelt képviselője, ami a biztonsági berendezéseket illeti. Ezek között megtalálható a három üzemmóddal (gyalogos, városi és országúti) rendelkező automatikus vészfékrendszer, amely önállóan működésbe hozza a fékberendezést, amint úgy ítéli meg, hogy túlságosan gyors ütemben csökken a távolság a Tucson és az előtte haladó jármű vagy gyalogos között. A rendszer kis és nagy sebességeknél egyaránt működőképes.

A sávtartó rendszer megelőző kormánykorrekció révén segít elkerülni, hogy a gépkocsi a vezető szándéka ellenére elhagyja a forgalmi sávot.A hátsó keresztirányú forgalomfelügyeleti funkciójú radar 180 fokos tartományban figyeli a Tucson mögötti területet, és figyelmezteti a vezetőt, ha bármely irányból jármű keresztezné az útját. Mindezen felül a holttérfigyelő rendszer a Tucson körüli forgalmat ellenőrzi, a sebességkorlátozásról tájékoztató funkció pedig az út fölött, illetve mellett elhelyezett jelzőtáblákat leolvasva és felismerve figyelmezteti a vezetőt az aktuális sebességhatárra. Az aktív motorházfedél ütközés esetén megemeli a motorházfedelet, így mérsékelve a balesetet szenvedett kerékpáros vagy gyalogos sérüléseit.
 


Takarékos erőforrások széles választéka 
A vadonatúj Tucson kategóriájának egyik legszélesebb motorkínálatával lép piacra. Kétféle benzinmotor (a 135 lóerős 1.6 GDI és a 176 lóerős 1.6 T-GDI) mellett három különböző dízel: a 115 lóerős 1,7 literes erőforrás, valamint a kétféle teljesítményszinttel (136, illetve 184 LE) kínált 2,0 literes motor áll a vásárlók rendelkezésére.  Az új, benzines turbómotor (1.6 T-GDI, 176 LE) hatfokozatú kézi sebességváltóval, vagy az új fejlesztésű, hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval (7DCT) társítható.

Az összes erőforrást kiemelten jó vezethetőségre és takarékos üzemre hangolták; mindegyik teljesíti az Euro6-os károsanyag-kibocsátási normát.

Minden európai piacra szánt Tucson Európában készül
A Hyundai Motor az európai piacokon értékesített, új Tucson modelleket egytől egyig a Cseh Köztársaságban működő üzemében gyártja. A csehországi létesítmény kulcsfontosságú eleme annak a hosszú távú elkötelezettségnek, amellyel a Hyundai az európai jelenlétét szemléli. A Hyundai oly mértékben meg van győződve az európai gyártás kiemelkedő minőségéről, hogy a vadonatúj Tucson is megkapja a vállalat ötéves időtartamú, kilométer-korlátozás nélküli,utolérhetetlen újautó-garanciáját.

A 2015. évi Genfi Autószalonon esedékes világpremierjét követően a vadonatúj Tucson európai forgalmazása 2015 második felétől veszi kezdetét.

Előzetes műszaki adatok
Külső méretek (mm)

 

Vadonatúj Tucson

Hosszúság

4475

Szélesség*

1850

Magasság

1645

Tengelytáv

2670

Túlnyúlás (elöl)

910

Túlnyúlás (hátul)

895

* külső visszapillantó tükrök nélkül

Motorok és sebességváltók


Benzines

Teljesítmény

Sebességváltó

1,6 liter GDI

135 LE

6MT

1,6 liter T-GDI

176 LE

6MT / 7DCT

Dízel

 

 

1,7 liter

115 LE

6MT

2,0 liter Standard Power

136 LE

6MT / 6AT

2,0 liter HighPower

184 LE

6MT / 6AT


Munkatársaink

Kalotai Balázs

értékesítési tanácsadó

Balázs György

értékesítési tanácsadó

Budai Attila

értékesítési tanácsadó

Harsányi László

értékesítési vezető
 

Útvonaltervezés


Kérjük, adja meg az indulás helyét:
Mivel szeretne utazni?

Elérhetőség

Központi cím: 1037 Budapest, Zay u. 24.
GPS koordináták:
(47.5534103, 19.0320255)
Központi telefon: +36 1 801 4203
Fax: +36 1 801 4149
E-mail: info@dunaauto.hu

Duna Autó Zrt.

Nyitvatartás

Szalonok nyitvatartása: H-P 8-18.00; Szo: 10-13.00
Szervizek nyitvatartása: H-P: 7-18.00
Karambolos javítóközpont nyitvatartása: H-P: 6:30-15:30