Volvo V40 Cross Country
modellismertető 
ÁRLISTA, FELSZERELTSÉG ÉS MŰSZAKI ADATOK LETÖLTÉSE

 
MODELL KATALÓGUS LETÖLTÉSE

 
AJÁNLATKÉRÉS

NEVÜNK: VOLVO CARS.
MOTTÓNK: ELSŐ AZ EMBER


Hazánk: Svédország. Ezért lételemünk a skandináv dizájn, amely mindig az embert helyezi a középpontba, azt, aki használni fogja a tárgyat. Autóink tervezésénél is mindig ezt a filozófiát követtük, és követjük ma is. Mérnökeink előtt csak az a cél lebeg, hogy hogyan tehetnék a felhasználó életét könnyebbé, egyszerűbbé és kényelmesebbé. Így míg más autógyártók sokszor a technológiából indulnak ki, és annak korlátai közé próbálják szorítani az embert, a Volvónál Önnek tervezzük autóinkat. Nálunk a forma a funkciót követi, és ha egy autót kívül-belül az emberek számára tervezünk, az egyben szép is lesz. Fontosnak tartjuk, hogy autóink látványa és vezetésük élménye nap mint nap jó kedvre derítse. Ez a dizájn-filozófia 88 éves történetünk során számos újításhoz vezetett. Gondoljon csak a három pontos biztonsági övre. Tudta-e, hogy 1959-ben a Volvo találmá- nyaként jelent meg a piacon? Közel hat évtizeddel később pedig már azon munkálkodunk, hogy a jövő autói maguk előzzék meg az ütközéseket. Rövidebb távú célunk az, hogy 2020-tól az új Volvókban senki se szenvedjen súlyos vagy halálos kimenetelű balesetet. Ezirányú fejlesztéseink egy része már a mai Volvókban is elérhető. Ezzel párhuzamosan néhány fontos környezeti problémát is megoldottunk. 1976- ban mi fejlesztettük ki a Lambda-szondát, amellyel lehetővé vált a motorok károsanyag-kibocsátásának jelentős csökkenté- se – miközben nőtt a teljesítményük, és javult a hatékonyságuk is. Ma szinte minden benzinmotorban ott van a Lambda-szonda, a világ bármely márkájáról legyen is szó. Mert az innováció kezdettől fogva a Volvo Cars elválaszthatatlan része.


Svédországban a jó dizájn nem luxus, hanem a mindennapi élet része

A folyamatos újítás elválaszthatatlan a Volvótól. Mindez persze saját gyökereinkből is fakad. Abból, hogy Svédország kis lélekszáma ellenére is számos kreatív elmét adott a világnak. Mert mi tudjuk, hogy az igazi kreativitáshoz hinnünk kell magunkban és abban, ahogyan dolgozunk – függetlenül attól, hogy mások hogyan vélekednek ugyanerről.
Vessünk egy pillantást például az üléseinkre. A hatvanas évek elején a Volvo göteborgi tervezői konzíliumra hívtak össze néhány ortopéd sebészt. A doktorok először nem is értették, mit akarhat tőlük egy autó-tervező csapat – mert addig egyetlen autógyár sem kérte ki tanácsukat az ülések tervezé- séhez. Az orvosokkal való együttműködés nyomán olyan ergonómiai szempontok szerint tervezett üléseket fejlesztettünk ki, amelyek szinte a kényelem szinonimájává tették a Volvo márkát. A skandináv kézművesekhez hasonlóan autóinkhoz mi is csak a legjobb alapanyagokat használjuk. Az utasteret körülvevő biztonsági cellát ezért különlegesen erős bóracélból készítjük, az utastéren belül pedig csak természetes és hiteles eredetű anyagokat használunk. Nem azért, mert most éppen ez a divat, hanem azért, mert ezek nemcsak kellemesebbé, de egészségesebbé is teszik a belső környezetet. Számunkra természetes, hogy mindig tökéletes élményben részesítsük Önt és utasait. Mert Svédországban a jó dizájn korántsem luxus, hanem a mindennapi élet szerves része.


ITT AZ ALKALOM, HOGY KIMOZDULJON A VÁROSBÓL

„A Volvo V40 Cross Country sokoldalúságával könnyen alkalmazkodik életmódjához, menetdinamikájával pedig élményt visz a vezetésbe.” volvo V40 Cross Country

A Volvo V40 Cross Country a kortárs skandináv dizájn legjavát sűríti egy kompakt ferdehátú modellbe. Sokoldalúságával könynyen alkalmazkodik elfoglalt életmódjához, miközben lendületes menetdinamikájával élményt visz a vezetésbe, egyedi külsejével pedig messze kitűnik versenytársai közül. És mert mindenkinek szüksége van arra, hogy néha maga mögött hagyja a város forgatagát és kimozduljon a természetbe, ahol új energiával töltekezhet fel, a V40 Cross Countryt úgy terveztük, hogy még vonzóbbá és izgalmasabbá tegye ezeket a kirándulásokat. Már az autó robusztus külseje és megemelt hasmagassága is azt sugallja, hogy készen áll a kalandra. Ha pedig a kirándulások helyett inkább a kihívásokat keresi, válassza a V40 Cross Country összkerékhajtású változatát, amely a rossz utakkal és a zord időjárással is megbirkózik.


Felfedező útra készül?
A jó felszerelés nélkülözhetetlen


Aki egy kicsit is komolyan űz bármilyen szabadtéri sportot, tudja, hogy mennyit számít a jó és megbízható felszerelés. A V40 Cross Country tervezésekor is ez a gondolat járt a fejünkben.

Először is, a V40-hez képest megnöveltük a hasmagasságot, ami nemcsak a buckás földutakon jelent segítséget, hanem a jobb kilátás révén a városban vagy az ország- úton is hasznos. A nagyobb kihívásokhoz jól jönnek a nagyobb kerekek is, ezért akár 19 colos keréktárcsákat is rendelhet. A karosszéria kőfelverődéseknek kitett részeit elöl és hátul is ellenálló, fekete műanyag védőpanelekkel borítottuk. A robusztus külső jegyek mellett azonban a V40 Cross Countryn is felfedezhetők a Volvókra jellemző, skandináv dizájn-elemek, mint például a méhkaptár-szerű első hűtőmaszk vagy a lökhárító szélére helyezett, függőleges nappali menetjelző lámpák.


Erő és kiszámíthatóság

Járt utat a járatlanért el ne hagyj, tartja a közmondás, de ha Önt mégis az ismeretlen felfedezése vonzza, javasoljuk, hogy válassza az összkerékhajtású T4 vagy T5 AWD modellt, amely még biztosabb tapadásával a legzordabb körülmények között is eljuttatja úti céljához. Még akkor is, ha ez a cél egy csúszós, meredek lejtő alján van, mert az AWD modellek lejtmenet vezérlésének köszönhetően az autó az ilyen lejtőkön is magabiztosan ereszkedik le – miközben Önnek csak kormányoznia kell.

A V40 Cross Country persze az országúton is éppúgy otthon érzi magát, mint az aszfalton túl. A T5 AWD változat mindössze 6,1 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, és a 210 km/h-s végsebesség is impozáns. Ha a vezetést élvezetnek tekinti, értékelni fogja a kanyarstabilitás-fokozó rendszert is, amely kanyarodáskor nagyobb nyomatékot juttat a külső íven futó kerekekre, a belső íven haladó kerekeket pedig szükség esetén még fékezi is, amivel segít elkerülni az alulkormányzottságot. Ez különösen akkor hasznos, ha egy mellékutcából olyan útra kell rákanyarodnia, amelyen gyorsan halad a forgalom.


AZ AUTÓZÁS LEHET EGYSZERRE IZGALMAS ÉS FENNTARTHATÓ. GYŐZŐDJÖN MEG RÓLA ÖN IS!

A környezet védelme szívügyünk, ezért minden modellünket a hatékony üzemanyag-felhasználás jegyében tervezzük – ez a Volvo számára meghatározó Drive-E koncepció. Ezért fejlesztettük ki azokat a technológiákat, amelyek segítsé- gével úgy növelhetjük motorjaink teljesítményét, hogy közben csökkentjük fogyasztásukat és káros környezeti hatásaikat anélkül, hogy a vezetési élmény csorbát szenvedne.

Drive-E hajtásláncainkban csökkentettük a motorok belső súrlódását, valamint innovatív aerodinamikai megoldásainkkal javítottunk autóink légellenállásán, hogy a felhasznált energiából minél kevesebb veszszen kárba. Ugyanezt a célt szolgálja a Start/Stop technológia, amely rövid megállásoknál önműködően leállítja, majd újraindítja a motort, illetve a regeneratív motorfék, amely a felesleges mozgási energia egy részét elektromos árammá alakítva visszatáplálja az akkumulátorba. Sőt, a Drive-E koncepció a gyártási folyamatokra is kiterjed: ezért például svédországi gyárunkban kizárólag tiszta és megújuló vízenergiát használunk. Mert az intelligens luxushoz éppúgy hozzátartozik a környezet tudatos védelme, mint a minő- ség vagy az elegancia. Ez az alapelvünk a V40 Cross Country széles motorválasztékában is megmutatkozik. A korszerű és nagy hatékonyságú, négyhengeres Euro 6 Drive-E motorok között éppúgy megtalálható a takarékos és mindössze 96 g/km szén-dioxid kibocsátású, két literes D2 turbódízel, mint az összkerékhajtással kombinált, 245 lóerő teljesítményű T5 benzines erőforrás.


MELYIK V40 CROSS COUNTRY ÁLL A LEGKÖZELEBB ÖNHÖZ?

Amikor eldöntötte, hogy a V40 Cross Countryt vá- lasztja – és ehhez a döntéshez csak gratulálni tudunk –, és már az ideális motort is kiválasztotta, az opciók és tartozékok hosszú listája még mindig számtalan lehetőséget kínál. Hogy megkönnyítsük a döntést, összeállítottunk több gyári felszereltség-csomagot is, amelyek között a kifinomult elegancia és a sportos dinamizmus hívei is megtalálják a kedvükre valót. És ha valami még hiányzik, a csomagok további egyedi opciókkal is kiegészíthetők.

V40 CROSS COUNTRY Alapfelszereltség:

16" acél keréktárcsák (D2: 15") | City Safety koccanásgátló rendszer | Egyzónás elektronikus klímavezérlés (ETC) | Elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESC) | Fedélzeti számítógép | Fekete díszítő betétek a középkonzolon | Függönylégzsák | Elsősegély csomag | Gumijavító készlet | Guminyomás ellenőrző rendszer (TPMS) | Gyalogosvédelmi légzsák | Hárompontos automata biztonsági öv valamennyi ülésen, az övek becsatolására figyelmeztető rendszerrel | Indításgátló | Kalaptartó (kemény) | Kanyarstabilitás-fokozó (CTC) | Külső hőmérő | Lorensberg textilkárpit | Megvilágított piperetükör az utas oldalán | Oldallégzsákok az első üléstámlákban | Ostorcsapás-nyaksérülés elleni védelem az első üléseken (WHIPS) | Performance audiorendszer CD lejátszóval és AUX bemenettel | Pohártartók a középkonzolban | Sensus járművezérlő és szórakoztató rendszer, a középkonzolban elhelyezett 5 colos színes képernyővel | Távvezérlésű központi zár | Vezető- és utasoldali frontlégzsák | Vezetőoldali térdlégzsák

KINETIC

Tartalma az alapfelszereltségen felül:

16" Geminus könnyűfém keréktárcsák | Állítható dőlésű ülőlap és gerinctámasz a vezetőülésen | Belépő világítás és olvasólámpák elöl | Bőrbevonatú kézifékkar | Bőrbevonatú kormánykerék | Bőrbevonatú váltógomb | Fényes keret a középkonzolon | Megvilágított piperetükör a vezető oldalán | Roló a középkonzolon | Textilszőnyeg garnitúra MOMENTUM

Tartalma a Kinetic felszereltségen felül:
Állítható magasságú első utasülés | Automatikusan sötétedő belső visszapillantó tükör | Bőrkormány alu-betéttel | Elektromosan behajtható külső tükrök | Esőérzékelő | Hátsó könyöktámasz | Küszöbdíszítés elöl | Magas fényű fekete dekorbetét az ablakkereteknél | Pohártartók hátul | Sebességrögzítő (Tempomat) | Textil/T-Tec kárpitozás | Többfunkciós kormány SUMMUM

Tartalma a Momentum felszereltségen felül:
17" Larenta könnyűfém keréktárcsák | Bőr/vinyl kárpit | Copper Dawn alumínium betétek | Csúsztatható könyöktámasz elöl rakodórekesszel | Digitális műszeregység | LED-es nappali menetjelző lámpák | Megvilágított sebességváltó gomb VOLVO OCEAN RACE

A Kinetic, Momentum és Summum modellváltozatokhoz egyaránt rendelhető. Tartalma:
17" Portunus könnyűfém keréktárcsák | A vitorlássport ihlette sportos bőrkárpit | Digitális műszeregység | Egyedi varrás az ajtóbetéteken. | Egyedi Volvo Ocean Race díszítő betétek | Volvo Ocean Race embléma az első sárvédőn | Volvo Ocean Race küszöbsín | Volvo Ocean Race nyitóképernyő a Sensus kijelzőn | „Volvo Ocean Race” felirat az első üléstámlákon

 
LED fényszórók
A V40 Cross Country egyedülálló, T alakú lámpatestei merész, atletikus kiállást kölcsönöznek a típusnak és tökéletes összhangot teremtenek a legújabb generációs Volvo típusokkal.


Modernizált hűtőmaszk
Az új kialakítású, függőlegesebb tájolású hűtőmaszk fiatalos karakterrel ruházza fel a V40 Cross Country-t, maximálisan megőrizve a modell semmihez sem fogható személyiségét.


Új keréktárcsa dizájn
A kifejező rajzolatú keréktárcsák kínálata modern megjelenést kölcsönöz az autónak, ahogy az egy új generációs Volvo modellhez illik.


Drive-E hajtásláncok
Az ultramodern Drive-E hajtásláncok és fejlett erőátviteli rendszerek robbanékony teljesítményt kínálnak, alacsony üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás mellett.


Dinamikus vezethetőség
A megnövelt szabad hasmagasságnak és az összkerékhajtásnak köszönhetően a V40 Cross Country volánja mögött minden alkalommal különleges élmények várnak önre.


Sensus Connect
Zavartalanul élvezheti a kapcsolatokat a vezeték nélküli Bluetooth csatlakozásnak, a széles sávú internet technológiának, valamint az integrált csatlakozóknak köszönhetően .


Prémium utastérélmény
A rendezett kialakítás és a kiemelkedő kidolgozási minőség révén szabadon átadhatja magát a hangulatos és tágas skandináv környezet élményének. A keret nélküli belső visszapillantó tükör és az opciós panoráma napfénytető közvetlen kapcsolatot teremt ön és a természet között - ki sem kell szállnia.


 

Munkatársaink

Gál Zsolt

értékesítési tanácsadó
Telefon:
+36 20 213 5094

Szabó Veronika

értékesítési tanácsadó
Telefon:
+36 20 284 4426

Tarjányi Sándor

értékesítési tanácsadó
Telefon:
+36 20 564 5331

Vas György

értékesítési vezető
Telefon:
+36 20 929 4282
Adatkezelési tájékoztatóCookie szabályzat

© 1989-2019 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!