Škoda Rapid Spaceback
modellismertető 
ÁRLISTA, FELSZERELTSÉG ÉS MŰSZAKI ADATOK LETÖLTÉSE

 
MODELL KATALÓGUS LETÖLTÉSE

 
AJÁNLATKÉRÉS

A VADONATÚJ ŠKODA RAPID SPACEBACK Elegáns és megfizethető

ŠKODA új RAPID SPACEBACK HAMAROSAN!

Dizájn


A megújult ŠKODA RAPID és RAPID SPACEBACK oldalnézetét a hosszú tengelytáv és a kupészerű sziluett jellemzi, éles tornádó vonallal, amely a fény és az árnyék kölcsönhatását hozza létre. A kerekek új kivitelben kaphatók: 15 "-os COSTA, 16"-os EVORA és VIGO (fekete színben is), valamint 17 "-os TRIUS. 

A főfényszórók most Bi-Xenon lámpákkal ragyognak, a nappali menetfény pedig LED technológiát használ. A megújult ködfényszórók a lökhárító alsó részén helyezkednek el. Egy keskeny króm csík köti össze a fényszórókat, mellyel szélesebb megjelenést biztosít a modellnek.

 

A RAPID Limuzin hátsó lámpatesteinek fekete színű borítása még sportosabb külsőt kölcsönöz.

 

A műszerfalon található légbefúvók és a manuális klímaberendezés dizájnja megújultak, a 4 ajtóba új dekor-elemek kerültek.

A második üléssorban lévő USB-port használható okostelefonok vagy egyéb kis mobil eszközök töltésére. Az okostelefonra telepített ŠKODA Connect alkalmazással a járműtulajdonos távolról bármikor hozzáférhet a jármű adataihoz.


 

ŠKODA Connect
Képzelje el a ŠKODA Connect rendszert, mint egy kaput a korlátlan kommunikációs lehetőségek világába, mely nem csak a szórakozáshoz és az információkhoz való hozzáférést biztosítja, hanem segítséget nyújt utazás közben vagy épp vészhelyzet esetén.

Megújult műszerfal
A megújult ŠKODA RAPID számos új dizájnfunkciót kínál a belső térben. A legfeltűnőbb változás az ajtókba épített új dekor-elemek, mindemellett a légbefúvók és a műszerfal dekorációs sávja, a kör alakú műszerek és a manuális klímaberendezés kezelőpanelje is megújultak.


 

Orr rész

Az elülső hűtőmaszkot ízlésesen beépítették a fényszórók közé. A széles szellőző rács beépített ködlámpákkal és figyelemfelkeltő krómszalaggal díszített. A modellhez rendelhető Bi-Xenon fényszóró és LED nappali menetfény.

 

Fényszórók

Az ismert C-alakú megvilágítás minden ŠKODA modell tipikus jellemzője. A RAPID Limousine most LED hátsó fényszórókkal érkezik.


Átfogó aktív és passzív biztonság


A ŠKODA RAPID és a ŠKODA RAPID SPACEBACK biztonsági rendszerek átfogó kínálatával szolgál. Az elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESC) például már az alapkivitel része, akárcsak a gumiabroncsok légnyomásának folyamatos ellenőrzése. A vontatmánystabilizáló funkció az elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESC) bővítése.

Ugyancsak megtalálhatók a ŠKODA RAPID és a ŠKODA RAPID SPACEBACK kínálatában az olyan korszerű vezetői segédrendszerek, mint például a fáradtságérzékelő funkció (Driver Alert) és a városi vészfékfunkcióval (City Emergency Braking) kiegészített első radar-asszisztens (Front Assist). Az aktív biztonságot további technikák is fokozzák, mint például a kanyarkövető ködfényszórók vagy épp a hegymenet asszisztens (Hill-Climb Assist). Az első és hátsó parkolássegítő rendszer szintén a biztonságot és a kényelmet szolgálja.

A passzív biztonság rendszerei ütközéskor többek között már alapkivitelben összesen hat légzsákkal - első, oldal- és fejlégzsákok -, illetve előfeszítővel kiegészített, állítható magasságú hárompontos biztonsági övekkel védik a bennülőket. A még színvonalasabb kényelemről gondoskodik a KESSY rendszer, amely rövidítés a kulcsnélküli nyitás és motorindítás/-leállítás rendszerét (Keyless Entry and Start-Stop System) jelöli. Az ajtók a kilincsek érzékelőinek érintésére reteszelődnek ki- illetve be, a motor indítására és leállítására pedig a Start-Stop gomb szolgál.


 
 
 

A térkínálat mércéje


A kompakt külső méretek és az ehhez képest igen tágas utastér különösen a családok körében avatják népszerűvé a ŠKODA RAPID (hosszúság 4,48, szélesség 1,71, magasság 1,46 méter) és a ŠKODA RAPID SPACEBACK (hosszúság 4,30, szélesség 1,71, magasság 1,46 méter) modelleket, amelyekben akár öt személy is kényelmes utazhat. A ŠKODA RAPID hátsó fejtere bőséges 972 milliméter (ŠKODA RAPID SPACEBACK: 980 milliméter) a térdmagasságban mérhető hátsó lábtér pedig mindkét modellben 65 milliméter. 550 literes térfogatával a ŠKODA RAPID csomagtartója (ŠKODA RAPID SPACEBACK: 415 liter) mércéül szolgál vetélytársai körében.

Az új benzinmotor számos előnyt ötvöz. Kompakt konstrukciójának és alumínium forgattyús házának eredményeképpen tíz kilogrammal könnyebb az eddig alkalmazott 1,2 literes aggregátnál, különösen nyugodt és kulturált járás mellett. A csekély szabad tömegerők következtében ez esetben a háromhengeres konstrukcióknál egyébként használatos kiegyenlítő tengelyre sincs szükség, ami szintén tömegmegtakarítást eredményezve segíti az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérséklését. E célt szolgálja a kenőolajszivattyú állandó szabályzású teljesítménye, amely folyamatosan a motor pillanatnyi terhelési állapotához illeszti az olajnyomást. A turbófeltöltő töltőlevegő-hűtőjét a szívócsatornába integráltan helyezték el a tervezők, a töltőnyomás így különösen gyorsan és közvetlenül épülhet fel.

A két 1.0 TSI erőforrás mellett három további motor is szerepel a ŠKODA RAPID és a ŠKODA RAPID SPACEBACK palettáján. Mindegyik technika alkalmazza az automatikus motorleállítás és -indítás (Start-Stop System), illetve a fékenergia visszanyerés (rekuperáció) rendszereit és teljesíti az Euro 6 kipufogógáz-szabvány előírásait. A dízelmotorok közös nyomócsöves (common-rail) közvetlen befecskendezéssel és dízel részecskeszűrővel készülnek.


 
 
 
 
 

Munkatársaink

Horváth Erik

értékesítési tanácsadó
Telefon:
+36 20 336 4880

Pongrácz László

értékesítési tanácsadó
Telefon:
+36 20 929 2695

Sándor Kristóf

értékesítési tanácsadó
Telefon:
+36 20 937 5499

Kovács Tibor

értékesítési vezető
Telefon:
+36 20 363 5917
Adatkezelési tájékoztatóCookie szabályzat

© 1989-2020 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!