Peugeot iOn modellismertető 
ÁRLISTA LETÖLTÉSE

 
FELSZERELTSÉG LETÖLTÉSE

 
AJÁNLATKÉRÉS

Képzeljen el egy újfajta városi autózást A Peugeot egy lépéssel előbbre

Az álom valóra vált: immár kézzelfogható valóság a sokszor megálmodott 100 százalékig elektromos autó! A Peugeot nem csupán néhány lelkes kalandvágyónak szánja az új generációs elektromos autót, hanem egy magánszemélyekből és vállalatokból álló, modern és igényes vevőkörnek, amelynek tagjai meggyőződéssel, elkötelezetten és együtt akarják megtenni az első lépést a jövő mobilitása felé.
2010 végén a Peugeot az 1995 és 2003 között gyártott elektromos 106 modellek eladott darabszáma alapján továbbra is világelső a nulla károsanyag-kibocsátású autók gyártása terén (több mint 10 000 villanyautó gördült le a gyártósorról). A márka a történeti hátterére és a felhalmozott tudására támaszkodva ad választ a környezetvédelmi kihívásokra a 100 százalékos villanyautó új nemzedékét képviselő iOn bevezetésével. Az új technikák alkalmazásával és az elektromos autók sorozatgyártásával az iOn új fejezetet nyit a villanyautózás történetében.

Miért elektromos?

Képzelje el, hogy egy nulla emissziójú autót vezet, zavarba ejtő csendben...
Képzelje el a gondtalan közlekedést egy kompakt, remekül irányítható autóval, amely a dinamikus vezetést kiemelkedő komfortszinttel és biztonsággal ötvözi. Képzelje el az egyszerű használatot: csak fel kell töltenie az akkumulátort odahaza, hogy aztán akár 150 kilométert autózhasson vele. Ez a hatótáv tökéletesen elegendő az Ön városi és városkörnyéki utazásaihoz.
Képzelje el, mennyit spórolhat, ha elektromos autót választ, amelynek fenntartási költsége kisebb, mint a hagyományos autóké.
Már nem kell elképzelnie: a 100 százalékos villanyautó, az iOn valósággá vált és megérkezett!

iOn-érzés

Az elektromos hajtás varázslata a menet közbeni nulla károsanyag-kibocsátásban* és nulla CO2-emisszióban rejlik. Kívülről csak a forgalom és a menetszél halk zaja szűrődik be az iOn utasterébe. A rezgések szinte teljes hiánya és a csendes suhanás** a vezetés új, megnyugtató élményét teremti meg.

* A használat során (a kopó-forgó alkatrészeken kívül) ** Ügyeljen azonban arra, hogy ura maradjon a járműnek, és figyeljen a csendes járművekhez nem szokott, külső környezetre.

Ideális városi kisautó

A lekerekített formák, a nagy, döntött szélvédőben folytatódó kicsi, ívelt motorháztető és a hatalmas üvegfelületek barátságos külsőt kölcsönöznek az iOnnak. Jellegzetes, dinamikus megjelenése és újszerű technikái a modern, környezetkímélő autós képét alakítják ki tulajdonosáról. Az iOn ideális a városi és a városkörnyéki közlekedéshez. Az elektromos szervokormánynak és a kicsi fordulókörnek köszönhetően az iOn könnyen tartja a városi közlekedés ritmusát, míg autópályán akár 130 km/h sebességre is képes felgyorsulni.
A fürge, jól vezethető és kompakt ? 3,38 m hosszú és 1,47 m széles ? kisautóval kiválóan lehet manőverezni a belváros szűk utcáiban.
A magas építésnek és a 2,55 m-es tengelytávnak köszönhetően tágas az utastér, négy felnőtt kényelmesen utazhat benne.

Új fogalom az autózásban

Az iOn új koncepciót kínál, amely igazodik az új városi és városkörnyéki mobilitáshoz.
A kis méretekből, az elektromos hajtásból, a csendes működésből, a menet közbeni nulla károsanyag- és CO2-kibocsátásból adódó előnyöket az akkumulátor jól kihasználható hatótávja egészíti ki, amely összhangban van a valós használati igényekkel.
A lítium-iOn akkumulátornak és a fékezési energia visszanyerésének köszönhetően a maximálisan megtehető táv 150 km, ami tökéletesen megfelel a városban közlekedő autósok szükségleteinek, hiszen napi utazásaik 90 százalékában nem tesznek meg többet 60 kilométernél.
(Forrás: Franciaország, BIPE)

Gyorstöltés 30 perc alatt*

Az iOn feltöltését az egyszerűség, a gyorsaság, a rugalmasság jegyében, az autósok időbeli és helybeli kötöttségeinek figyelembevételével alakították ki.
A gyorstöltővel fél óra alatt lehet elérni a 80 százalékos, 15 perc alatt az 50 százalékos, és mindössze 5 perc alatt a 25 százalékos feltöltöttséget.
A feltöltés nagyfeszültségű töltőkészülékről végezhető, amelyek közterületeken, töltőállomásokon, nyilvános vagy magánparkolókban találhatók, illetve nagyfeszültséget használó cégeknél. Franciaországban az önkormányzatok, a járműgyártók és az EDF kötelezettségvállalási nyilatkozatot írtak alá az elektromos és hibrid járművek gyorstöltő berendezéseinek létesítéséről.
* Változhat a hőmérsékleti viszonyoktól és a töltőberendezéstől függően.

iOn technika és konnektivitás

A tervezők célja egy olyan autó volt, amely áttörést jelent a technika terén, de nem akar szakítani az autósok szokásaival.
A vezetőhely ezért hagyományos lett, a benzin- vagy dízelmotorral felszerelt járművekben megszokott kezelőszervekkel és funkciókkal. A modern és praktikus városi kisautó fogalmához hűen az iOn gazdag alapfelszereltséget kínál valamennyi változatban: elektromos szervokormány, automatikus fényszórókapcsoló, távvezérlős központi zár, elektromos első és hátsó ablakemelő, két behúzható pohártartó, 12 V-os csatlakozó.

Vezetőhely

A vezetőhelyet az elektromos hajtáshoz kapcsolódó új jellemzők különböztetik meg a hagyományos járművekétől: a központi műszeregységben kaptak helyet az akkumulátor töltöttségét és az energiafogyasztás- és visszanyerés pillanatnyi szintjét jelző mutatók. A két visszajelző fokozatosan figyelmeztet a töltés szükségességére: piktogram figyelmezteti a vezetőt, ha kétegységnyire csökken az akkumulátor töltöttsége, azaz már csak körülbelül 15% a töltöttségi szint.
A szokásos információkon kívül a fedélzeti számítógép kijelzi az utolsó kilométerek vezetésmódja és a közlekedési viszonyok alapján becsült hatótávot is. Az iOnnal igazán gyerekjáték az elektromos autó vezetése.

Multimédia

A kellemes csendben suhanva még nagyobb élvezetet nyújt a zenehallgatás. Az iOnban alapfelszerelés az MP3-lejátszóval kompatibilis CD-rádió és az USB-csatlakozó.
A Bluetooth? funkciónak* köszönhetően a vezető teljes biztonságban telefonálhat és hallgathatja a telefonjára feltöltött zenéket.
Az egyenletes, jó hangzásról a műszerfalon található két magassugárzó és az első ajtókba épített két hangszóró gondoskodik*.

* A vezetőnek továbbra is ügyelnie kell a külső környezetre.

Garmin navigáció

A tartozékként rendelhető, hordozható Garmin navigációs készülék egy gyárilag kialakított helyre rögzíthető a műszerfalon.
A Garmin GPS a következő funkciókat kínálja: töltőhelyek kijelzése, útvonaltervezés és navigáció, közlekedési információk megjelenítése, illetve POI (érdekes) pontok keresése, például éttermek, szállodák stb.

Fékrendszer és ESP

Az iOn valamennyi változatában alapfelszerelés az ESP rendszer, amely magába foglalja a blokkolásgátlót (ABS), az elektronikus fékerőelosztót és a vészfékasszisztenst.

Első/hátsó fékek

A fékezésről a jelentős energia-visszanyerést biztosító elektromos motorfék és a hagyományos hidraulikus fék kombinációja gondoskodik.
A kettő együtt a hagyományos autókéhoz fogható lassulást eredményez.

Légzsákok

Az iOn hat légzsákkal készül: ütközés esetén két front-, két oldal- és két függönylégzsák védi az autóban utazókat.
Elöl az utasoldali légzsák kikapcsolható, ami lehetővé teszi gyerekülés elhelyezését menetiránynak háttal.

Biztonsági övek

Valamennyi üléshelyhez kapcsolódik az öv be nem csatolására figyelmeztetés.
Hátul az Isofix rögzítéseknek köszönhetően egy vagy két gyermekülés helyezhető el teljes biztonságban.

Az akkumulátor védelme

Az iOn magas építésének köszönhetően a teljes akkumulátortelepet a padló alatt, a kerekek között helyezhették el, így a gépkocsi súlypontja alacsonyan van, ami előnyös a stabilitás szempontjából és védi az akkumulátorcsomagot ütközéskor.

Munkatársaink

Biró László

értékesítési tanácsadó
Telefon:
+36 20 282 0237

Szabó Szilvia

értékesítési tanácsadó
Telefon:
+36-20-282-1693

Rózsahegyi László

értékesítési tanácsadó
Telefon:
+36 20 579 8502

Koszta János

haszongépjármű szakértő
Telefon:
+36 20 366 6374

Székesi Zoltán

értékesítési vezető
Telefon:
+36 20 284 4303
Adatkezelési tájékoztatóCookie szabályzat

© 1989-2020 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!