Szechenyi 2020 befektetes a jövőbe
 
Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy augusztusban, szombatonként szalonjaink zárva tartanak.
Augusztus 29-én viszont 08:00-18:00 között, szeretettel várjuk Önöket!
Ugyanezen a napon, szervizeink is a szokott időben, 07:00-17:00 között várják Önöket.
Megértésüket köszönjük!

Kia Optima modellismertető 
ÁRLISTA, FELSZERELTSÉG ÉS MŰSZAKI ADATOK LETÖLTÉSE

 
MODELL KATALÓGUS LETÖLTÉSE

 
AJÁNLATKÉRÉS

Innovatív design

Díjnyertes elődjének tökéletes továbbfejlesztéseként a vadonatúj Kia Optima új fejezetet nyit a design történetében. Európai designereink segítségével alkottuk meg a belső stílus, az újszerű megjelenés és a fejlett technológiák  harmóniáját. Az eredmény az a szedán, mely magasabb szintre vezeti el Önt?

Merész külső

Karizma és erőteljes vonalak; a vadonatúj Kia Optima magára vonja a tekinteteket  bármerre is jár. Álló helyzetben összetéveszthetetlen, köszönhetően a “tigrisorr” hűtőrácsának, az éles vonalainak és nyúlánk sziluettjének. Lenyűgöző megjelenése az utakon életre kel.

Kifinomult belső tér

A kivételes design a felszín alatt is folytatódik. Nem meglepő, hogy a vadonatúj Kia Optima beltere épp olyan lenyűgöző, mint külső megjelenése. Modern, tágas, csúcsminőségű – és ez csak néhány jelző azok közül, melyek akkor jutnak eszébe, mikor a várost járja.

Sofőrre tervezett belső

Teljes átélés: a sofőrre tervezett belsőnek köszönhetően könnyedén az úton tarthatja a szemét. Egy gyors pillantás az innovatív műszerfalra – vagy a testreszabható kontrol panelre – és minden szükséges információhoz hozzájut. Fontos találkozóra tart? Csak írja be az úticélt és bízza magát a navigációra, mely az alapfelszereltség része.

Kényelem

Üléseink garantálják a maximális kényelmet. A fűtött ülések hőfoka állítható, az első ülések szellőztető rendszere a levegő keringetésével gondoskodik komfortjáról. Válassza ki a belső elemek színeit és anyagát, hogy az megfeleljen igényeinek. Intelligens Csomagtartó Rendszerrel kéz nélkül nyithatja Optimája csomagtartóját.

Panoráma napfénytető

A választható panoráma napfénytetővel a vadonatúj Kia Optimában úgy fogja érezni, mintha a szabadban lenne. Talán még azt is elfelejti, hogy munkanap van. Ha pedig már elég volt a napfényből, az árnyékolót egy egyszerű gombnyomással elhúzhatja.

Csúcsminőségű alapanyagok

Az előkelő atmoszférájú és tágas utastérben, felsőkategóriás alapanyagok közé tartozó, kiváló minőségű bőrrel kárpitozott ülések várják. A részletekre való odafigyelés a gondosan kiválasztott, puha érintésű anyagoktól a természetes színekig és az ízléses díszítőelemekig mindenben megmutatkozik. A minőség valóban érezhető.

Hatékony motorok

Válasszon az 1.7 CRDi, 141 lóerős dízelmotor vagy a 2.0 CVVL, 163 lóerős benzinmotor közül. Mindkettő a teljesítmény és a hatékonyság optimális egyensúlyát kínálja az élvezetes vezetés és az alacsonyabb széndioxid-kibocsátás érdekében.

Duplakuplungos sebességváltó

Válassza a 7 fokozatú duplakuplungos váltót a simább és erőteljesebb gyorsulás, valamint a jobb fogyasztás érdekében. Az üzemanyag-takarékos start-stop technológia leállítja a motort, amikor a lámpánál várakozik. Ha a jelzőlámpa zöldre vált, csak lépjen a gázpedálra és már indulhat is.

Felfüggesztés és kormányzás

Simább vezetés, dinamikusabb kezelhetőség: az új Elektromos Szabályozású Felfüggesztést saját fejlesztésünk, mely a 7 fokozatú duplakuplungos váltóval rendelt modellekhez választható. A dízelmotoros járművek új szervokormánnyal rendelkeznek, melyet a saját elektromos motorja működtet. Növeli a dinamizmust és összhangolja autóját vezetési stílusával.

Adaptív fényszórók

A vadonatúj Kia Optima adaptív bi-xenon fényszórói javítják az éjszakai látási viszonyokat. A kormánykerék és a jármű sebessége szabályozza, így a rendszer bevilágítja a kanyarokat Ön előtt.

Távolsági Fényszóró Asszisztens

Intelligens technológiai megoldásunk, a Távolsági Fényszóró Asszisztens érzékeli az Ön előtt haladó autók fényszóróit illetve hátsó fényszóróit, és ennek megfelelően állítja autója távolsági és a tompított fényszóróinak erejét. Mindez megnövekedett biztonságot és kényelmesebb utazást biztosít.

Intelligens Parkolássegítő

Igen, a parkolás lehet egyszerű. A választható Intelligens Parkolássegítő szenzorai felmérik a parkolóhelyet, majd a kormány a helyére manőverezi az autót. Párhuzamos és merőleges parkolásra is alkalmas, a rendszer pedig akkor is segít, amikor eljön az indulás ideje. Önnek annyi a dolga, hogy szabályozza a sebességet és kezeli a váltót.

Panoráma Monitor

Az intuitív Panoráma Monitor széles, madártávlati látványt biztosít a vadonatúj Optimáját körülvevő térről. Hogyan? Négy nagylátószögű kamera képeinek kombinálásával, melyek az autó elején, hátulján és két oldalán helyezkednek el.

Kia Online Szolgáltatások

Maradjon kapcsolatban a TomTom segítségével. Valós idejű információk sebességhatárokról (1), időjárásról és forgalomról a jármű kijelzőjén. (Az aktiválás internettel rendelkező okostelefont igényel). Beépített navigációs rendszer 7 évre szóló térképfrissítéssel** és élő szolgáltatásokkal, melyet az integrált WiFi koronáz meg.

Vezetéknélküli töltés

Lemerülő akkumulátor? Semmi probléma: helyezze az erre alkalmas mobiltelefonját a konzolon található tálcára és töltse vezeték nélkül. Amikor kiszáll az autóból, az idegen tárgyat érzékelő rendszer figyelmezteti, hogy a készülék a töltőn maradt. Csatlakoztatná telefonját? A tálca mellett USB és AUX aljzatokat is elhelyeztünk.

Prémium hangrendszer

Zene füleinek. Az választható, magas feszültségű, 590 wattos Harman Kardon prémium hangrendszer 10 hangszóróval, külső erősítővel, és Clari-FiTM MP3 visszaállító technológiával rendelkezik. A Quantum Logic Sorround által létrehozott példátlan térhatású hangzás mellett nem számít a hang forrása. Saját koncertterem vagy autó? Szerintünk mindkettő.

Figyelmeztető jelzések

Szabaduljon meg a holttér rejtette veszélyektől intelligens technológiai megoldásunk, a Holttér Figyelő segítségével. Az oldalsó tükrökben vizuális jelzés figyelmezteti Önt, ha egy másik autó a holtterébe kerül. Amikor tolat, a Hátsó Keresztirányú Forgalom Figyelő rendszer jelzést ad, amennyiben valami az autó mögé kerül.

Autonóm Vészfékező Rendszer

Biztos, ami biztos, az Autonóm Vészfékező Rendszer(2) segít az autó megállításában. Az autó külsején elhelyezett, nagy hatótávolságú radarok és a szélvédőn található kamerák észlelik az útjába kerülő gyalogosokat illetve autókat, és azonnali megállásra utasítják az autót. Segítségével elkerülhetők a potenciális ütközések, és segít biztonsága megőrzésében.

Sebességkorlátozás Jelző

Figyelje a sebességhatárt: a Sebességkorlátozás Információ azonosítja a jelzéseket és a műszerfalon mutatja a maximális sebességet. Figyelembe veszi a  napszakot és az időjárást is. Az Intelligens Tempomatnak köszönhetően az autópályán még kényelmesebb a vezetés. Feltérképezi a járművek közötti távolságot és szükség esetén automatikusan fékez.

Sávelhagyást Figyelő Rendszer

Abban az esetben, ha elhagyni készül a sávot, az innovatív Sávelhagyás Asszisztens figyelmezteti Önt és segítségére siet. Egy sor vizuális és hallható jelzés szolgál a figyelmeztetésre. Ha szükséges, az autó szervokormány rendszere enyhe ellenkormányzást is végez, hogy az úton tartsa az autót.

Passzív biztonság

Számos biztonsági funkció már alapfelszereltségként megtalálható az új Optimában. Ütközés esetén Ön és utasainak védelmét, két első, két oldalsó, két függönylégzsák, illetve vezető oldali térdlégzsák látja el. Ráadásul az autó megerősített karosszériája könnyebb, erősebb és biztonságosabb, mint valaha.

MOTOR


Motorok 2.0 MPI 1.7 VGT
Üzemanyag típus Benzin Dízel
Motortípus DOHC 16 szelepes DOHC 16 szelepes
Lökettérfogat (cm3) 1999 1685
Maximális teljesítmény (LE/ford.) 165/6500 141/4000
Maximális nyomaték (Nm/ford.) 196/4800 340/1750~2500
Maximális sebesség (km/h) (manuális) 210 203
Manuális váltó Hatsebességes Hatsebességes
Automata váltó Hatsebességes  
Duplakuplungos sebességváltó   Hétsebességes DCT
 
Munkatársaink

Bosák Flóra

értékesítési tanácsadó
Telefon: +36 20 284 4479
Videochat
Elérhető
Bosák Flóra

Nagy Péter

értékesítési tanácsadó
Telefon: +36 20 472 4983
Videochat
Elérhető
Nagy Péter

Jelinek Gábor

értékesítési vezető
Telefon: +36 20 569 0996
Videochat
Nem elérhető
Jelinek Gábor
Adatkezelési tájékoztatóCookie szabályzat

© 1989-2020 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!