Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Hyundai Ioniq Plug-In Hybrid
modellismertető



ÁRLISTA LETÖLTÉSE

MŰSZAKI ADATOK LETÖLTÉSE

AJÁNLATKÉRÉS

 

Fedezze fel az új IONIQ Plug-in Hybrid modellt, már 9 599 000 Ft-tól!




Színarany középút. Elektromos, ha úgy szeretné. Benzines, ha arra van szüksége. Megújult dizájnjával és ultramodern, fejlett vezetőtámogató és aktív biztonsági rendszereivel az IONIQ Plug-in jobb, mint valaha. Az EV üzemmód gombot megnyomva aktiválhatja a tisztán elektromos hajtást. Ha lemerült az akkumulátor, a benzinmotornak köszönhetően hybridként használhatja tovább autóját, majd ha töltőponthoz ér, ismét feltöltheti akkumulátorát.

Kívül-belül megújult


 





Az IONIQ Plug-in letisztult, áramvonalas körvonalait egyedi formai részlettel tettük még vonzóbbá, kiemelve a modell kifinomult megjelenését. A dinamikus rácshálós hűtőmaszk harmonikusan illeszkedik a teljes LED-es fényszórókhoz és a LED-es nappali világításhoz, kifinomult első benyomást téve a szemlélőre.

Blue Link® csatlakoztatott jármű szolgáltatások.

A Blue Link® csatlakoztatott jármű szolgáltatások révén zökkenőmentes kapcsolódási funkciókat vehet igénybe a vadonatúj IONIQ Plug-in fedélzetén: utazását online hangfelismerés és funkciók széles választéka teszi kényelmesebbé és élvezetesebbé. A 10,25 colos AVN monitor mellé alapértelmezésben öt éven át érvényes, ingyenes előfizetés jár a Hyundai LIVE szolgáltatásaira. Hozzáférés valós idejű információkhoz: üzemanyag árak és töltőállomások, forgalmi információk, időjárás, érdeklődésre számot tartó helyek (POI), parkolási lehetőségek az utcán és parkolóházakban. A szolgáltatás Hyundai kereskedés-keresőt, valamint - ha a helyi törvények megengedik - traffipaxra figyelmeztető funkciót is tartalmaz.

Mi az a Plug-in Hibrid?

Szokjon hozzá a tökéletes rugalmassághoz. Az IONIQ Plug-in az elektromos járművek minden előnyét kínálja - a benzinmotoros hybridek rugalmasságával kiegészítve. A nagykapacitású (8,9 kWh) lítium-ion polimer akkumulátor az EV gomb* megnyomásakor akár 63 kilométernyi tisztán elektromos hatótávolságot biztosít. Ezt követően az IONIQ Plug-in ugyanúgy használható, mint az IONIQ Hybrid modell. A párhuzamos full hybrid hajtásláncnak köszönhetően a jármű üzemelhet benzinmotorral, villanymotorral vagy mindkettővel egyszerre. Menjen olyan messze, amennyire csak szeretne. Célba érve csatlakozzon egy töltőpontra, és töltse fel akkumulátorát. A szabályozható regeneratív fékrendszer - amely a villanymotor segítségével lassítja az autót - azonban menet közben is tölti az akkumulátort. A regeneratív fékezés erejét négy fokozatban szabályozhatja.

*NEDC 2.0 ciklus szerint meghatározott hatótávolság. A tényleges hatótávolságot befolyásolhatják az útviszonyok, a vezetési stílus és a környezeti hőmérséklet.

Fedezze fel a plug-in hybrid technológia mindennapi előnyeit.

Az IONIQ Plug-in a hybridekre jellemző, kivételesen alacsony üzemanyag-fogyasztás mellett jelentős távolságot képes megtenni tisztán elektromos üzemben. Így Ön tisztábban közlekedhet a városban, sőt: olyan városrészekbe és parkoló zónákba is behajthat, amelyeket a belső égésű motorral szerelt járművek csak korlátozottan látogathatnak.

Kecses kifinomultság

Az IONIQ Plug-in lendületes formatervét egyedi formai részlettel tettük még vonzóbbá. Alacsony légellenállás, maximális menetdinamika: mindössze 0,24-es közegellenállási együtthatójával az IONIQ Plug-in a jelenleg kapható egyik legáramvonalasabb autó a világon. A kecses kontúrok és az innovatív technológiák együtt felülkerekednek a légáramlatokon, így minimálisra csökken a légellenállás, és ezzel együtt a károsanyag-kibocsátás is.

A valós idejű szolgáltatásokkal gyorsabban célba érhet

Az IONIQ Plug-in gondoskodik arról, hogy Ön kipihenten és a lehető leggyorsabban célhoz érjen. A 10,25 colos AVN monitor mellé alapértelmezésben öt éven át érvényes, ingyenes előfizetés jár a Hyundai LIVE szolgáltatásaira. Hozzáférés valós idejű információkhoz: üzemanyag árak és töltőállomások, forgalmi információk, időjárás, érdeklődésre számot tartó helyek (POI), parkolási lehetőségek az utcán és parkolóházakban. A szolgáltatás Hyundai kereskedés-keresőt, valamint - ha a helyi törvények megengedik - traffipaxra figyelmeztető funkciót is tartalmaz.

Valós idejű üzemanyagár-információ

Találja meg a legközelebbi üzemanyagtöltő állomást, vagy a legkedvezőbb üzemanyagárakat. A folyamatosan frissülő üzemanyag-információ ellátja Önt az aktuális árakra és töltő kutakra vonatkozó tájékoztatással: érintse meg a képernyőt, és állítsa be a kiválasztott helyszínt úti célként. További információk is elérhetők, a nyitva tartási időtől a fizetési módokig.

Erőteljes Plug-in menetteljesítmények

Az IONIQ Plug-in 44,5 kW teljesítményű villanymotorja és különleges hangolású, közvetlen befecskendezésű benzinmotorja együtt 141 lóerőt és 265 Nm forgatónyomatékot ad le. A finoman kapcsoló duplakuplungos sebességváltóval és a kistömegű, nagy szilárdságú karosszéria-szerkezettel együtt mindez lelkesítő vezetési élményt biztosít.

Kappa 1,6 literes Atkinson ciklusú GDI benzinmotor

Az egyedi hangolású 1,6 literes közvetlen befecskendezéses benzinmotor legnagyobb teljesítménye 105 LE, termikus hatásfoka a legjobb a kategóriában. A közvetlen benzinbefecskendezés az utolsó csepp energiát is kifacsarja az üzemanyagból.

44,5 kW teljesítményű villanymotor

Élvezze az elektromos gyorsulást. A 44,5 kW-os villanymotor kiemelkedő forgatónyomatékot és csekély energiafogyasztást biztosít. Emellett álló helyzetből kiváló gyorsító képességgel ruházza fel az autót.

6-fokozatú DCT

Az innovatív duplakuplungos sebességváltó (DCT) finom vezethetőséggel teszi még élvezetesebbé az utazást. Az egyik kuplung a páratlan, a másik pedig a páros számú fokozatokat szolgálja ki, így gyorsabb kapcsolásokkal teszi dinamikusabbá a vezetés élményét.

Lítium-ion polimer akkumulátor

A 8,9 kWh kapacitású, nagyteljesítményű lítium-ion polimter akkumulátor kiemelkedő töltési / kisütési jellemzőkkel bír, így az elektromos hajtásban és a fékenergia-visszanyerésben egyaránt remekel. Az ülések alá beépített akkumulátoroknak köszönhetően az IONIQ Plug-in kivételesen alacsony tömegközépponttal büszkélkedhet. Ez nagyban javítja a modell dinamizmusát, és hozzájárul az élvezetes vezethetőséghez.

Energiaáramlás

Az IONIQ Plug-in Elektromos üzemmódban képes tisztán akkumulátorára támaszkodva haladni.

Vagy használható hagyományos hybridként, amikor a pillanatnyi menethelyzettől függően zökkenőmentesen kapcsol át a belső égésű motor és a villanymotor között. A regeneratív fékrendszer a villanymotor segítségével lassítja az autót, és közben tölti az akkumulátort. Az akkumulátorban tárolt energia táplálja a villanymotort, amely gyorsítás során, emelkedőn vagy kis sebességű haladás esetén kapcsolódik be a hajtásba. Ezt az összetett energiaáramlást szemléltetik az alábbi animációk.

Kétféle üzemmód áll rendelkezésére: Eco és Sport

Az IONIQ Plug-in egyetlen gombnyomásra alkalmazkodik pillanatnyi hangulatához: válasszon az Öko és Sport üzemmódok közül. A kettős üzemű virtuális műszeregység stílusa és színe a választott üzemmódtól függően változik. Az egyes üzemmódokban megváltoznak az autó jellemzői, a különbség azonnal érezhető. Sport üzemmódban a duplakuplungos sebességváltó dinamikusabban kapcsol, magasabb fordulatszámot engedélyez, és tovább tartja a fokozatot, késleltetve a felváltást. Ez közvetlenebb, élvezetesebb vezethetőséget eredményez. A szervokormány érzete is megváltozik, a fokozott ellenállás nehezebb, sportosabb kormányozhatóságot ébreszt. Az Öko üzemmód a takarékosságot helyezi a középpontba: gyorsabban felvált, és könnyedebb kormányozhatóságot biztosít.

Kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás, csekélyebb károsanyag-kibocsátás: ECO-DAS

Az IONIQ Plug-in kiváló üzemanyag-fogyasztásához és csekély CO2-kibocsátásához a környezetbarát vezetési stílust támogató ECO-DAS rendszer is hozzájárul. Amikor Ön betáplál egy címet a navigációs rendszerbe, a prediktív energiagazdálkodási rendszer kielemzi az útvonalat, és a domborzati adatokat is figyelembe véve állítja össze az elektromos és benzinmotor használatának optimális megosztását. A vitorlázási segédlet tájékoztatja a vezetőt, ha hamarosan fékeznie kell, és ezzel hozzájárul az üzemanyag-fogyasztás csökkentéséhez.

Szabályozható regeneratív fékrendszer

A szabályozható regeneratív fékrendszer a villanymotor segítségével lassítja az autót, és közben tölti az akkumulátort. A kormánykerék mögött elhelyezett váltófülek segítségével egyszerűen szabályozható a fékenergia-visszanyerés mértéke. Nem kevesebb mint négy fokozat közül választhat: ezek mindegyike eltérő mértékű lassulást, illetve töltési intenzitást eredményez. Minél magasabb regeneratív fokozatot választ, annál erőteljesebben lassul az autó, amikor Ön leveszi a lábát a gázpedálról.

Váltófülek és szabályozható regeneratív fékvezérlés

A szabályozható regeneratív fékrendszer a villanymotor segítségével lassítja az autót, és közben tölti az akkumulátort. A kormánykerék mögött elhelyezett váltófülek segítségével egyszerűen szabályozható a fékenergia-visszanyerés mértéke. Nem kevesebb mint négy fokozat közül választhat: ezek mindegyike eltérő mértékű lassulást, illetve töltési intenzitást eredményez. Minél magasabb regeneratív fokozatot választ, annál erőteljesebben lassul az autó, amikor Ön leveszi a lábát a gázpedálról.

Rugalmas plug-in töltés

Az IONIQ Plug-in többféle módon is tölthető - például úgy is, hogy egyáltalán nem tölti. Ha autóját csatlakoztatta az otthoni elektromos hálózatra, a Hyundai Blue Link® alkalmazás segítségével a távolból is beprogramozhatja, hogy a töltési folyamat csúcsidőn kívül induljon be, amikor olcsóbb az elektromos áram.

Az otthoni csatlakozó jellegétől, illetve a nyilvános töltőpont típusától függően az IONIQ Plug-in számos különböző módon tölthető. Otthoni töltődobozra / váltóáramú töltőállomásra csatlakoztatva 2 óra 15 perc alatt teljesen feltölthető az akkumulátor.

A kábelbe épített vezérlőegységgel felszerelt ICCB vezeték segítségével akár hagyományos háztartási aljzatba is bedughatja az autót. Az IONIQ Plug-in 3,3 kW-os beépített fedélzeti töltővel rendelkezik, amely a fali csatlakozóból nyert váltóáramot egyenárammá alakítja át, azzal töltve a gépkocsi akkumulátorát.

eCall fokozott biztonság és védelem

Az IONIQ Plug-in automatikusan segítséget hív, ha balesetet szenvedett, és kinyíltak a légzsákok. Emellett az SOS gombot megnyomva Ön is kérhet vészhelyzeti segélynyújtást, a nap 24 órájában, az év bármely napján.z IONIQ Hybrid automatikusan segítséget hív, ha balesetet szenvedett, és kinyíltak a légzsákok. Emellett az SOS gombot megnyomva Ön is kérhet vészhelyzeti segélynyújtást, a nap 24 órájában, az év bármely napján.

Korlátlan nyugalom és biztonság

Szériatartozék a nyugalom: az IONIQ Plug-in modellre ugyanaz a teljes körű gyártói garancia vonatkozik, mint bármely más Hyundai személygépkocsira. Emellett kiterjesztett garanciális konstrukció érvényes a nagyfeszültségű akkumulátorra.

 

 

Munkatársaink

Forgács Róbert - értékesítési tanácsadó

Forgács Róbert

értékesítési tanácsadó
Telefon: +36 1 801 4241
Kobzi Gergely - értékesítési tanácsadó

Kobzi Gergely

értékesítési tanácsadó
Telefon: +36 1 801 4241
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2021 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!