0
Zellhofer és Mészáros a csúcson Ausztriában! - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Zellhofer és Mészáros a csúcson Ausztriában!

Az elmúlt hétvégén került sor a Swift Cup Europe 2016 Salzburgringi futamára. Az osztrák versenypályán a folyamatos esőzés miatt több baleset is történt, de szerencsére egyik esetben sem történt személyi sérülés. Sokáig úgy nézett ki, hogy az osztrák pilóták verhetetlenek esőben, ám meglepetésre, az időmérőn a magyaroké lett a főszerep!

9:55-kor rajtolt el a Swift Cup Europe mezőny első versenye. A pálya még helyenként nedves volt, de nem esett az eső. Test-test elleni küzdelem, állandóan változó sorrend, Safety Car egyaránt volt a futamon. A futam hajrájára a két Zellhofer került az élre. Christoph győzött Martin előtt. A harmadik helyre Stefan Artner állhatott fel. A legjobb magyar pilóta, az ötödik helyen célba érő Balogh Zoltán lett.

Egy nagyon jó szabadedzés és egy nagyon jó időmérő után zseniális rajtot vettem, mert a harmadik - második helyen voltam az első kanyarnál, amikor is hátulról három osztrák kolléga úgy gondolta, megkóstolja az autómat - és ez sikerült is… így a hátulját összetörték, én meg sajnos Bernula Pistibe ütköztem. Az esztétikai probléma hagyján, inkább a futómű, ami megsínylette az elmúlt fél órát, hiszen túlélésre kellett mennem, hogy egyáltalán az úton maradjon az autó… ez az eredményen is meglátszik, mert a mezőny nagy része elment mellettem.” - Borsi Gergő


 
A második futamot már teljesen száraz körülmények között rendezték.  Gergő a második futamot a 18-ik helyről kezdte meg, de egészen a 8-ik helyig verekedte fel magát. A hosszú, nyújtott jobbkanyarokban rendellenes instabilitást érzett az autó bal hátulja felől. Még egy kört végigszenvedett, de a jelenség nem változott, ezért Gergő a harmadik körben kihajtott a bokszba. Ott azonnal látható volt, hogy az extrém csúszkálás oka nem egy defekt, hanem a váltóból folyamatosan csöpögő olaj, ami pont a bal hátsó kerékre folyt. A versenyt feladni kényszerült Gergő, de a pályán elfoglalt pozíciók megerősítették őket abban, hogy képesek a jó eredmények elérésére! A futamot Mészáros Gábor nyerte.
 

„Fantasztikus érzés volt újra esőben versenyezni! Úgy érzem, hogy Ausztriában ez most már tényleg rendeltetésszerű, ha ide látogat a mezőny, akkor esővel találkozunk - ami engem, nem hogy zavar, hanem kifejezetten örömmel tölt el! És szerencsére ez most az időeredményeken is látszódott.

A bajnokság Augusztus 26-28. között folytatódik a Hungaroringen. Borsi Gergőnek sok sikert kívánunk!
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!