0
Vigyázó szempár: a Sorento új kijelzője eltünteti a holtteret Kia, Duna Autó zrt - Duna Autó Zrt.
Szechenyi 2020 befektetes a jövőbe
 

Vigyázó szempár: a Sorento új kijelzője eltünteti a holtteret

  •  Az új holttérfigyelő nagyfelbontású képet közvetít a műszerfalra, közvetlenül a vezető elé
  •  Segít elkerülni a holttér okozta baleseteket
  •  Az új rendszer az autó környezetét figyelő kamerákkal is együtt dolgozik, így parkolás során is segít
  •  Az újdonság az európai piacokon a holttérfigyelő-ütközéselkerülő rendszer része
  •  Tűéles kép az új és teljesen digitális Supervision műszeregységen
A Kia bemutatta az új Sorentóban megjelenő csúcstechnológiájú holttérfigyelő rendszert (Blind-Spot View Monitor, BVM), amely “vigyázó szempárként” óvja a Sorento utasait és a többi közlekedőt is azzal, hogy eltünteti a holtteret az autó mindkét oldalán.
Az európai piacokon a Sorentóban jelenik meg elsőként az új rendszer, a 12,3 colos képátlójú vetített, és teljesen digitális Supervision műszeregység új funkciójaként. A holttérfigyelő autópályán az autó mindkét oldalára ügyel, és az irányjelző használatával hozható működésbe.
A vezető előtti kijelző jobb vagy bal oldalán élőkép mutatja, ha sávváltás közben jármű tartózkodik a Sorento holtterében. A kép az oldaltól függően a sebességmérő, vagy a fordulatszámmérő (illetve a hibrid hajtású modellekben a hibridrendszer kijelzője) helyén jelenik meg, de a sebesség értéke ilyenkor sem tűnik el. A képeket a Sorento külső visszapillantó tükreinek házába épített nagyfelbontású, nagylátószögű kamerák szolgáltatják. A kamerák látószöge jóval szélesebb, mint a tükröké.
Az új vezetősegéd a holttérfigyelő-ütközéselkerülőt, a körbelátó kamerarendszert, a parkolássegítőt (PCA) és a Bose Performance Series audiorendszert is tartalmazó csomagban jelenik meg Európában. A csomag része a holttérből adódó balesetek elkerülését támogató aktív rendszer (Blind-Spot Collision-Avoidance Assist - BCA) is. A BCA a holttérben tartózkodó járművet, vagy járműveket észlelve avatkozik be, kifejezetten az esetleges balesetek elkerülése érdekében.
A teljesen digitális műszeregység
A Kia Supervision kijelzője a lehető legérthetőbben szolgáltat információkat a vezetőnek. A nagyfelbontású képernyő (1920x720 pixel) egyetlen képernyője teljesen leváltja a hagyományos, analóg műszereket, és tűéles grafikával mutatja az összes szükséges menetinformációt.
A hagyományos adatokon (sebesség, fordulatszám) kívül a kijelző képes a navigációs instrukciók, az úti adatok, valamint a diagnosztikai és egyéb műszaki-, vagy biztonsági értesítések gyors és pontos megjelenítésére is.
Adatkezelési tájékoztatóCookie szabályzat

© 1989-2020 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!