126
Új Nissan Micra dunaauto - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Új Nissan Micra

Bemutatták a 2016-os Párizsi Autószalonon az ötödik generációs Nissan Micrát! A Nissan az alapoktól kezdve gondolta újra a Micrát – a végeredmény pedig legalább olyan szembetűnő, mint amilyen forradalmi.

A kifejezetten Európát, mint a csapotthátú-kategória globálisan legnagyobb piacát megcélzó ötödik generációs Micra feltűnő jelenség az autó teljes hosszán végigfutó jellegzetes, erőteljes kontúrvonallal. Elődjénél alacsonyabb, szélesebb és hosszabb is lett, így belső helykínálata is nagyobb lett. Az új modell innovatív biztonsági megoldások teljes választékát kínálja.

Az autó markáns megjelenését tízféle kifinomult és életteli külső szín dobja fel – köztük olyanok, mint az Energy narancsvörös. Az egyéb külső és belső egyedi kiegészítőkkel összesen 125 különböző variáció alakítható ki, így az új Micrát mindenki könnyen a saját stílusára formálhatja.A Micra ötödik generációja a Nissan első olyan modellje a B-szegmensben, amely fejlett biztonsági megoldások ilyen széles választékát nyújtja bármely felszereltségi szinten, életre keltve a Nissan Intelligens Vezetés koncepcióját. Emellett a szegmensben elsőként tesz elérhetővé olyan, eddig jellemzően csak nagyobb kategóriás modellekben megtalálható technológiákat, mint az Intelligens 360 Fokos Parkoló kamera vagy a Sávelhagyást megakadályozó rendszer. Mindezt kiegészíti még az a gyalogos felismerésre is képes Intelligens Vészfékezési Rendszer, ami a Nissan európai modelljein itt jelenik meg először, valamint a közúti jelzések felismerése és a holttér-figyelés. Ezek a fejlett biztonsági megoldások egyben az önvezető autók technológiájának előhírnökei is, és így szerves részét képezik a Nissan Intelligens Mobilitás koncepciójának.

Az ötödik generációs Micrát a nagyobb fokú menetkényelem érdekében, Aktív Menet-szabályozással szerelték fel. Az alulkormányzottság csökkentéséből és a kezes irányíthatóságból adódó izgalmas, de stabil vezetési élményt az Aktív Nyomvonal-szabályozás segíti elő. Opcióként a modell egy teljesen új fejlesztésű, speciális elektromos kormányszervóval is rendelhető, ami a rövidebb kormányáttételnek köszönhetően gyorsabb irányváltásokat enged közvetlenebb kormányzási érzettel.Az új modell bevezetésekor háromféle motorral érkezik: kétféle benzines, egy 73 LE teljesítményű 1,0 literes szívó és egy 90 LE teljesítményű 0,9 literes háromhengeres turbós motor mellett, egy szintén 90 lóerős 1,5 literes turbódízel motorral is rendelhető. A későbbiekben egy 120 lóerős 1,0 literes közvetlen befecskendezéses turbós benzinmotorral is kiegészül a motorválaszték. Ez a három motortípus a kitűnő aerodinamikai tulajdonságokkal együtt újabb lépést jelent a Nissan Intelligens Meghajtás koncepciójának megvalósítása felé.

Az új Nissan Micra a Renault–Nissan vállalatszövetség együttműködésében Franciaországban készül. Az új modell megjelenése az európai márkakereskedésekben 2017 tavaszán várható.

nissan.hu
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!