0
új Hyundai élmények várják! Hyundai, Duna Autó zrt - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

új Hyundai élmények várják!

 • Az új modell alapvetően átalakítja az akkumulátoros elektromos járművek formavilágát
   
 • Az IONIQ 5 jellegzetes ‘parametrikus pixel’ stíluselemekkel, valamint környezetbarát komponensekkel kínál semmihez sem fogható dizájnélményt
   
 • A Hyundai tisztán elektromos almárkája fejlett mobilitási megoldásokkal nyújt vadonatúj, továbbfejlesztett ügyfélélményt
   
 • Új, előzetes videók szemléltetik az IONIQ 5 „járműből a fogyasztóra” (V2L) technológiáját, amely általános célú energiaellátást, valamint ultragyors töltést biztosít

  A Hyundai Motor Company a mai napon nyilvánosságra hozta a várva várt IONIQ 5 középkategóriás szabadidőjármű első, előzetes képét.

  A Hyundai tisztán elektromos járműveket felvonultató IONIQ almárkájának első típusa egyben az első olyan gépkocsi lesz, amely a Hyundai Motor Group kifejezetten akkumulátoros elektromos járművekhez (BEV) kifejlesztett elektromos globális moduláris platformját: az emissziómentes mobilitás új korszakát bevezető, innovatív E-GMP architektúrát alkalmazza.

  Az IONIQ 5 karakteres, kísérleti formavilága olyan különleges élményt nyújt a felhasználóknak, amely kizárólag egy kifejezetten elektromos üzemre fejlesztett járműben lehetséges: ez korszakváltást ígér a villanyautó-tervezés terén.

  Az IONIQ 5 olyan exkluzív formai elemeket vonultat fel, mint a parametrikus pixelek – mint a digitális képalkotás legapróbb alkotóelemei – vagy a környezetbarát CMF (Color Material Finish) módszer, amely az analóg és a digitális megoldások között hidat verve vonultatja fel az IONIQ márka időtlen formatervezési értékeit.


  Az IONIQ 5 orr-részét pixel ihletésű fényforrások sora díszíti, utalásképpen az autó digitális technológiájára. Az IONIQ 5 az első olyan Hyundai modell, amely az autó teljes szélességében húzódó, kerékdobra rázáródó gépházfedelet kapott. Ez a megoldás minimális illesztési hézagokat, valamint letisztult, ultramodern megjelenést kölcsönöz a járműnek.


  Az aerodinamikailag optimalizált keréktárcsákon is visszaköszön a parametrikus pixel dizájntematika: 20 colos átmérőjükkel ezek a legnagyobb keréktárcsák, amelyeket a Hyundai valaha elektromos járműre szerelt. A kerekekkel válnak teljessé az IONIQ 5 továbbfejlesztett, a Hyundai új, kifejezetten elektromos platformjához optimalizált arányai.

  „Az IONIQ 5 vadonatúj ügyfélélményt ígér, köszönhetően annak az innovatív elektromos jármű formatervnek, amely a Hyundai formai karakterét megteremtő, ikonikus modellt idézi.” – mondta SangYup Lee alelnök úr, a Hyundai globális formatervező központjának igazgatója. „Az utastér környezetbarát anyagokból készült, tükrözve azon szándékunkat, hogy a környezet védelmét előtérbe helyező, fejlett mobilitási megoldásokat kínáljunk ügyfeleinknek. Az IONIQ 5 bevezetésével útjára indított, kifejezetten elektromos modelleket felvonultató almárkánk új alapokra helyezi az emberek és autóik közötti kapcsolatot, és olyan új normát teremt, amely a jövőben mértékadónak számít az elektromos járművek kialakítása terén.”

  A Hyundai Motor négy kedvcsináló videót is közzétett. Az új modell iránti érdeklődést fokozni hivatott rövidfilmek az IONIQ 5 egy-egy alapvető technológiájába engednek betekintést, még izgalmasabbá téve a márka elektromos almárkája és annak első típusa érkezését.  A három „tökéletes kempingezés” videóban egy kempingező különböző elektromos eszközöket működtet az IONIQ 5 azon „járműből a fogyasztóra” (V2L) technológiáját használva, amely normál háztartási hálózati feszültséget (piactól függően 110/220V) állít elő. A kempingező az egyes videókban pulykát süt elektromos sütőben, nagyteljesítményű hifi rendszerről hallgat zenét, illetve futópadon edz – mindezt a kemping területén, az IONIQ 5 3,5 kW-os V2L rendszeréről üzemeltetve a készülékeket.

  Az „5 perces kihívás” című, negyedik videó az IONIQ 5 ultra gyors töltési képességét szemlélteti, amely lehetővé teszi, hogy mindössze 5 percnyi töltéssel több mint 100 kilométert tegyen meg az autó. A kivételes teljesítmény bemutatásához a mozifilm-előzetesek stílusában megrendezett videó három elektronikus készülékkel – egy okostelefonnal, egy hordozható számítógéppel és egy sportkamerával – versenyezteti az IONIQ 5-öst. Mind a négyet öt percen át töltik, majd megnézik, melyik bírja a legtovább.  A Hyundai Motor 2021 februárjában, online eseményen tartja az IONIQ 5 világpremierjét.
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!