0
Támogatjuk a szakképzést Fooldal, Duna Autó zrt - Duna Autó Zrt.

Támogatjuk a szakképzést

Nekünk az autó bizalmi kérdés – ahogyan az is, hogy kire bízzuk rá autónk karbantartását. A Duna Autó ezért oktatási célból egy gépjárművet adományozott az egyik budapesti közlekedésgépészeti szakközépiskolának. A felajánlást Simon Péter műszaki igazgató adta át október 11-én.

A Duna Autó Zrt. és a 13. kerületi Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája közötti együttműködés több évre vezethető vissza. Az idén 30 éves vállalat kiemelt figyelmet fordít a szakmai fejlődésre: évente 30-40 tanuló tudásának bővítéséhez járul hozzá a gyakorlati képzés keretében, osztályfőnöki óra keretein belül előadásokat tartanak az autóipar legújabb vívmányairól, gyakornoki és juniorprogramot indítanak minden évben a pályakezdők segítésére. Ennek köszönhetően már több, saját nevelésű szakember is el tudott helyezkedni a cégnél. Legutóbb pedig az októberi nyílt napok keretében adományozott egy autót a Duna Autó az oktatási intézménynek.


Bánki Donát egyike volt azon kiváló magyar mérnököknek, akik munkásságukkal hozzájárultak az autózás elterjedéséhez. Nem csak remek szakember volt, de elhivatott oktató is, aki a lehető legtöbb módon segítette hallgatói felkészülését. Ezek után nem is meglepő, hogy több oktatási intézmény is névadójának választotta, mint például a budapesti közlekedésgépészeti szakgimnázium, amivel évek óta mi is együttműködünk. A Duna Autónál fontosnak tartjuk, hogy szakemberek végezzék ügyfeleink autójának szervizelését, karbantartását. Az autó ugyanis nekünk bizalmi kérdés. Bízunk benne, hogy adományunk segítségére lesz az iskolának a szakemberképzéshez” – mondta az átadáson Simon Péter.

A Duna Autó Zrt. műszaki igazgatója ünnepélyes keretek között adta át a cég egyik szolgálati kisautóját, egy Subaru Justyt, amin a szakközépiskola tanulói az autószerelő hivatás minden csínját-bínját elsajátíthatják. A felajánlást Dr. Madaras Attila iskolaigazgató, Varga Lajos gyakorlati képzésvezető, illetve Varga Csaba, a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum kancellárja vette át.
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2021 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!