0
Škoda , SKODA KAROQ az új kompakt szabadidő-autó neve dunaauto - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

SKODA KAROQ az új kompakt szabadidő-autó neve

  • Mind a név, mind az írásmód alaszkai őslakosok nyelvéből származik
  • A KAROQ a "KAA'RAQ" (autó) és a "RUQ" (nyíl) kifejezések kombinációja
  • Egységes névadás a ŠKODA összes jelenlegi és jövőbeli szabadidő-autója esetében
  • A ŠKODA következetesen tovább folytatja a szabadidő-autós offenzíváját a KAROQ modellel
  • Az új kompakt szabadidő-autó a világpremierjét május 18-án Stockholmban tartja

Mladá Boleslav, 2017. április 28. - KAROQ a ŠKODA új kompakt szabadidő-autójának neve. A név és az írásmód eredete az Alaszka déli partja mentén fekvő szigeten lakó Alutiiq népcsoport nyelvéből származik. Az új kompakt szabadidő-autó nevével a ŠKODA márka a ŠKODA KODIAQ írásmódjához igazodik, így egységes névadási rendszert teremt a már meglévő és a jövőbeli szabadidő-autói számára. A ŠKODA KAROQ első ízben május 18-án Stockholmban mutatkozik be a nagyközönség számára, s a ŠKODA SUV offenzívájának következő mérföldkövét jelenti.

"Teljesen új fejlesztésű szabadidő-autó a ŠKODA KAROQ, amely minden mérete tekintetében új mércéket állít mind márkánk számára, mind a kategóriájában. Ezzel az új szabadidő-autóval megtesszük a következő, következetes lépést a szabadidő-autós stratégiánk útján" - mondta Bernhard Maier, a ŠKODA igazgatótanácsának elnöke. "A ŠKODA KAROQ meggyőző márka- és összetéveszthetetlen termékidentitással bír, ráadásul a jellegzetes ŠKODA-erősségek mellett új, érzelemdús formai nyelvezetünket is elhozza a kompakt szabadidő-autók közé" - tette hozzá Maier.

A ŠKODA KAROQ nevéhez az ihletet a Kodiak-sziget lakói adták - akárcsak a ŠKODA KODIAQ esetében. Az Alaszka déli partjai mentén fekvő sziget eldugott félszigete az 57. északi szélességi és a 153. nyugati hosszúsági fokon fekszik, s lenyűgöző vad, érintetlen táj jellemzi. Az ott élő Alutiiq népcsoporthoz tartozó őslakosok nyelvében az autót a "KAA'RAQ" kifejezés írja le. A nyilat "RUQ" névvel illetik, ez a szimbólum a ŠKODA márka logójának központi eleme, a márka dinamizmusának egyik kifejezőeszköze. E két szó erőteljes kombinációjából született a ŠKODA új kompakt szabadidő-autójának neve - a ŠKODA KAROQ. 

"Fontos, hogy új szabadidő-autónknak erőteljes nevet adjunk. Mi több, ez egyúttal a modelleken átívelő nomenklatúrát is meghatározza szabadidő-autóink számára" - mondta Werner Eichhorn, a ŠKODA igazgatótanácsának értékesítésért és marketingért felelős tagja. "Ezenkívül rendkívüli és emlékezetes márkaismertségi értéket teremtünk ügyfeleink számára" - folytatta Eichhorn. 

A ŠKODA márka a "Stratégia 2025" programja keretében a modellkínálatának bővítését a következő években következetesen folytatja majd tovább. Ennek középpontjában elsősorban a szabadidő-autók kínálatának bővítése áll. A ŠKODA KODIAQ modellel nem sokkal ezelőtt egy új nagy SUV modellt vezetett be a márka a nemzetközi piacokon. Az új ŠKODA KAROQ modellel a vállalat most a következő mérföldkövet teszi le. Az új kompakt szabadidő-autó világpremierjét május 18-án Stockholmban tartja a gyártó, a piaci bevezetése pedig 2017 második félévében kezdődik majd.
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!