0
Nagy Dániel felkészülését a Duna Autó is segítette - Duna Autó Zrt.
 

Nagy Dániel felkészülését a Duna Autó is segítette

A TCR Europe sorozat 4. fordulóját rendezték meg 2018. július 6-8-án a Hungaroringen. A versenyhétvégén a Duna Autó is képviseltette magát: a bajnokságban szereplő Nagy Dánielnek adott kölcsön egy Hyundai i30N-t, amit a fiatal pilóta nem csak a Hungaroringre való kijutáshoz használt, de ki is állította a paddockban, a M1RA csapat kamionja elé.
A fiatal pilóta nagy reményekkel nézett a hazai forduló elé, hiszen a pályaismeret mindig hatalmas előnyt jelent egy helyi versenyzőnek az ellenfelekkel szemben – igaz, a TCR mezőnyének Danin kívül még három magyar résztvevője van. Jól is kezdődött minden, hiszen a pénteki első szabadedzésen rögtön a leggyorsabb időt futotta Dani a Hyundai i30N-nel, a második pedig 5. lett. Az időmérőre így egyértelműen a top3-ba való bekerülés volt a célja.


A kvalifikáció sajnos nem sikerült a legjobban, Dani a 7. helyről rajtolhatott szombaton, az első futamon. Sokáig úgy tűnt, nincs nagyon esély előrébb kerülni, a felszáradó pálya igen kaotikus körülményeket teremtett. Ám az utolsó körben több baleset, illetve egy kizárás is történt, aminek következtében Dani egészen 3. pozícióig ugrott előre. Az okos vezetés mellett most a szerencse is mellépártolt, hogy elérhesse újabb sikerét, ráadásul ismét hazai közönség előtt.
Másnap, a fordított rajtsorrend értelmében a fiatal pilóta a 4. rajtrácsból indulhatott a második futamon vasárnap. Ez úttal igazi nyári melegben kellett az értékes pontokért harcolnia a M1RA delegáltjának. A Peugeot-kkal folytatott komoly küzdelmek után Dani ismét a dobogóra állhatott, ráadásul a 2. fokára. Nagy ezzel hozzájárult a M1RA kettős győzelméhez, hiszen előtte csapattársát, Francisco Morat intették le.


Dani és a csapat népszerűségét is jól mutatta, hogy sátruk előtt folyamatosan tömegek nézelődtek, fotózkodtak – többek között a Duna Autó által a fiatal pilótának biztosított Hyundai i30N-nel is, ami Dani versenyautójának kistestvére.


Nagy Dániel a Hungaroringen elért sikereinek köszönhetően megerősítette pozícióját a bajnoki pontversenyben. Jelenleg a 3. helyen áll 87 pontjával Dusan Borkovic (111) és Mikel Azcona (112) mögött. Nagy és Mora pontjaival pedig a M1RA is bekerült a top3-ba a csapatok versenyében.


Daninak ez úton is gratulálunk az eredményeihez! További sok sikert kívánunk!
Adatkezelési tájékoztató

© 1989-2019 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!