0
Megvan az első Swift kupa Borsi Gergőnek! - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Megvan az első Swift kupa Borsi Gergőnek!

Lezajlott a FIA Swift Cup Europe második hétvégéje is, ahol ismét három verseny várt a mezőnyre. A versenyt rövidített pályán, a Truck Race betétprogramjaként futották a Suzukisok. Igen nehéz futam várt a pilótákra, hisz az alig 2 kilométeres pályán több mint 30 autó csapott össze, szélsőséges időjárási körülmények között.


Az első nap, Gergő a magyar értékelés szerint a 4. legjobb helyet érte el a szabadedzésen.
Második nap Gergő egy nagyon jó rajtot elkapva, az első kör alatt több versenyzőtársát megelőzve a 10. helyre ért fel, majd a futam végére még tudott javítani: magyar értékelés szerint 5., összetett értékelés szerint 7. helyén ért célba. Csalódottan vette tudomásul, hogy a verseny során egy sárga zászlós szektorban történő előzés miatt 25 mp-es büntetést kapott, így a magyar 5. értékelésből a 8. helyre zuhant vissza, összetettben pedig a 15. helyre. Másnap, a hétvége utolsó futamát a 15. rajtkockából kezdhette meg.


A Red Bull Ringen megrendezett bajnokság harmadik futamára május 1-én, vasárnap 14:00-kor került sor. A reggel óta gyülekező esőfelhők sejtették a versenyzőkkel és a nézőkkel, hogy egy igazi esős futam elé néznek. Ez valóban így is lett, végig szakadó esőben telt a verseny utolsó napja. Gergő óvatosan kezdett a 15. helyről, majd a 11. helyig verekedte fel magát, amikor egy sárga zászlós szektorban négy autó előzte meg őt. Innen próbált még javítani, és a futam végére a magyar értékelés szerint 8., az összetett értékelés szerint 13. helyen sikerült befutnia. A verseny végeredménye azonban még módosulhat. A rendezők még vizsgálják a sárga zászló szektorában történt előzéseket.


Gergő nagyon szereti a vizes versenyeket és a nehezített körülményeket, éppen ezért nagy öröm volt a számára, hogy a Senior Kupában, a 40 év felettieknek kiírt versenyben, 11 ember közül őt hirdették ki győztesnek! Így diadalittasan koccinthattak az első Swift kupával.
Legközelebb június 24. és 26. között, a Pannonia ringen folytatódik a bajnokság.

Forrás: borsimotorsport.hu
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!