0
Itt a magyar családok új álma, a Lada Vesta kombi - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Itt a magyar családok új álma, a Lada Vesta kombi

Bemutatták a Lada Vesta várva várt kombi változatát, amelyből rögtön terepcsomagos kiadás is készült Cross néven.


A Lada nem gondolkodott sokat a néven, a Vesta praktikusabb, családi változatát SW néven kell majd kérni a márkakereskedésekben. A bemutató meglepetése volt, hogy az autóból máris készült egy terepcsomagos, cicomázott kiadás is Cross néven.
A Vesta kombi formatervén sokat dolgozott a Steve Mattin irányításával dolgozó dizájnercsapat, és noha a végeredmény nem lett letaglózó, a forma legalább harmonikus, és nem bántóan egyszerű.


A kombi pontosan ugyanolyan hosszú, mint a szedán (4410 mm), a Cross ellenben 14 milliméterrel hosszabb, és a hasmagasságát is 173-ról 203 milliméterre emelték.


A nagyobb terhelés miatt a Vestán hátul is tárcsafékek lesznek dobfékek helyett. A sorozatgyártás már a napokban elkezdődik, Oroszországban szeptemberben indul a forgalmazás.


Motorokban nem lesz eltérés, a kombi ugyanazokat kapja, mint a szedán. A csomagtartó mérete az orosz sajtóanyagban nem szerepel.

Magyarországon a jövő év elején kezdődhet az értékesítés, az árakról egyelőre nincs információ. Viszonyításként: a lépcsőshátú változat klíma nélkül most 2,99 millió forinttól kapható.

Forrás: Lada.hu
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2022 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!