0
Így lett egy napra Kodiakból Kodiaq! - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Így lett egy napra Kodiakból Kodiaq!

Egy napra szoros kötelék fűzte össze az Alaszka partjainál fekvő Kodiak nevő kis városkát a SKODA új, nagy méretű SUV-jával. S hogy miként is történt ez? A SKODA új, világméretű marketingakciója keretében a cseh autógyártó a név eredetét kutatta, új SUV modellje, a ŠKODA Kodiaq, az Alaszka déli partjainál fekvő sziget és a rajta élő medvék közötti kapcsolatot dokumentálva.

A SKODA új, nagy SUV-járól eddig az alábbiakat lehet tudni: nagyméretű és erőteljes, terepre termett lesz, amely megbízható védelmet nyújt és családközpontú karakterrel rendelkezik. Hosszas mérlegelés után született meg végül a döntés, hogy a cseh gyártó új modelljének neve ezáltal a hatalmas medve erejére utaló nevet kapjon – Kodiaq. Az őslakosok nyelvén hívják így Alaszka e szigetét, és a világ legnagyobb barnamedvéit, amelyek ott élnek.

A kodiak medvék mintegy 3500 tagú populációja az Alaszka déli partjainál húzódó Kodiak-szigeten él. A szövetségi állam legnagyobb városa, Anchorage, mintegy tízórányi repülőútra található Európától, ahonnan további 650 kilométer az Alaszkai-öbölben fekvő sziget. Kodiak-sziget nagyjából akkora, mint Korzika, túlnyomó részét a Kodiak National Wildlife természetvédelmi területe, vagyis e közismert medvék otthona teszi ki. A természet zordon szépségének otthona ez, sziklás meredélyekkel, karcsú fjordokkal, eldugott tavakkal és sűrű erdőkkel. Ideális terep egy olyan SUV modell számára, mint a ŠKODA Kodiaq, ahol a legkeményebb körülmények közepette bizonyíthatja erejét és mindennapos használhatóságát.
A ŠKODA mélyrehatóan megismerkedett Kodiak-szigetéletével és az őslakosság alutiiq nyelvével, amelyen a kodiak medve "taq uka 'aq" - a szóvégi "q" gyakori az állatnevek esetében. Ily módon írva új SUV modelljének nevét, a ŠKODA az alutiiq nyelv iránti tiszteletét is ki kívánja fejezni, a "q" pedig egyedi elnevezést kölcsönöz a ŠKODA egyéni stílusú újdonságának.
A kampány legkészségesebb szóvivője pedig a kis sziget hatósága és lakossága volt, akik a marketingkampány kommunikációs startjához egy különleges akcióra is áldásukat adták. Május 6-án a helyi lakosok sokaságának segítségével a városban megváltoztatták illetve leragasztották az utcanévtáblákat, a rendőr- és tűzoltóautók, valamint a halászhajók és a hirdetőtáblák feliratait, de a szóvégi "k" helyét még a város hivatalos internetes oldalán is "q" vette át e különleges névnap megünneplése alkalmából. A névváltoztatást a ŠKODA filmes csapata örökítette meg, a helyiek mindazon lelkesedésével és humorával együtt, amellyel - a polgármestertől a seriffen át, egészen a favágókig - részt vettek az akcióban.

link
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!