0
Így lett egy napra Kodiakból Kodiaq! - Duna Autó Zrt.
Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy március 22-től Márkakereskedéseinkben a megszokott nyitvatartási időben állunk szíves rendelkezésükre:
H-P: 8.00-18.00, Szo: 10.00-13.00.
Márkaszervizeink munkanapokon 7.00-15.30
között tartanak nyitva.

Így lett egy napra Kodiakból Kodiaq!

Egy napra szoros kötelék fűzte össze az Alaszka partjainál fekvő Kodiak nevő kis városkát a SKODA új, nagy méretű SUV-jával. S hogy miként is történt ez? A SKODA új, világméretű marketingakciója keretében a cseh autógyártó a név eredetét kutatta, új SUV modellje, a ŠKODA Kodiaq, az Alaszka déli partjainál fekvő sziget és a rajta élő medvék közötti kapcsolatot dokumentálva.

A SKODA új, nagy SUV-járól eddig az alábbiakat lehet tudni: nagyméretű és erőteljes, terepre termett lesz, amely megbízható védelmet nyújt és családközpontú karakterrel rendelkezik. Hosszas mérlegelés után született meg végül a döntés, hogy a cseh gyártó új modelljének neve ezáltal a hatalmas medve erejére utaló nevet kapjon – Kodiaq. Az őslakosok nyelvén hívják így Alaszka e szigetét, és a világ legnagyobb barnamedvéit, amelyek ott élnek.

A kodiak medvék mintegy 3500 tagú populációja az Alaszka déli partjainál húzódó Kodiak-szigeten él. A szövetségi állam legnagyobb városa, Anchorage, mintegy tízórányi repülőútra található Európától, ahonnan további 650 kilométer az Alaszkai-öbölben fekvő sziget. Kodiak-sziget nagyjából akkora, mint Korzika, túlnyomó részét a Kodiak National Wildlife természetvédelmi területe, vagyis e közismert medvék otthona teszi ki. A természet zordon szépségének otthona ez, sziklás meredélyekkel, karcsú fjordokkal, eldugott tavakkal és sűrű erdőkkel. Ideális terep egy olyan SUV modell számára, mint a ŠKODA Kodiaq, ahol a legkeményebb körülmények közepette bizonyíthatja erejét és mindennapos használhatóságát.
A ŠKODA mélyrehatóan megismerkedett Kodiak-szigetéletével és az őslakosság alutiiq nyelvével, amelyen a kodiak medve "taq uka 'aq" - a szóvégi "q" gyakori az állatnevek esetében. Ily módon írva új SUV modelljének nevét, a ŠKODA az alutiiq nyelv iránti tiszteletét is ki kívánja fejezni, a "q" pedig egyedi elnevezést kölcsönöz a ŠKODA egyéni stílusú újdonságának.
A kampány legkészségesebb szóvivője pedig a kis sziget hatósága és lakossága volt, akik a marketingkampány kommunikációs startjához egy különleges akcióra is áldásukat adták. Május 6-án a helyi lakosok sokaságának segítségével a városban megváltoztatták illetve leragasztották az utcanévtáblákat, a rendőr- és tűzoltóautók, valamint a halászhajók és a hirdetőtáblák feliratait, de a szóvégi "k" helyét még a város hivatalos internetes oldalán is "q" vette át e különleges névnap megünneplése alkalmából. A névváltoztatást a ŠKODA filmes csapata örökítette meg, a helyiek mindazon lelkesedésével és humorával együtt, amellyel - a polgármestertől a seriffen át, egészen a favágókig - részt vettek az akcióban.

link
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2021 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!