0
Dobogón a Lada, Michelisz csalódott - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Dobogón a Lada, Michelisz csalódott

Az első futam után nem sok oka volt a boldogságra Michelisz Norbert drukkereinek. Füstölő autója miatt Norbi kiállásra kényszerült, rögtön a bemelegítő körön. A motorhibát, mint később kiderült a turbó meghibásodása okozta.  Ficza Feri a Zengő Motosport versenyzője a 15. helyről rajtolt, végül a legjobb Hondás versenyzőként a 9. helyen zárta a futamot. A 14 körös esős futamot végül Mehdi Bennani nyerte, márkatársa Tom Chilton és a Ladás Nicky Catsburg előtt.

A második futam bizakodásra adott okot, hisz Norbi autóját megjavították és a 17. helyről nekivághatott a versenynek. Bár rögtön az első körben koccant, bravúros autózással egészen a hatodik helyig lépett előre, amikor is jött az utolsó kör. Az ötödik helyért csatázott, de nem tudott előzni. A Honda bal hátsó kereke kitört és az utolsó fél körben négyen előzték meg Norbit. Ennek ellenére is be tudott gyűjteni 1 világbajnoki pontot, a 10.-ik helyével. A futamot a pole - pozícióból rajtoló José-María López nyerte, Yvan Muller és Tiago Monteiro előtt. Ficza Feri a 14. helyen zárt.


Az eredmény azonban nem tekinthető véglegesnek, mert még szombaton problémát észleltek a négy Honda Civic padlólemezén, ezért az FIA vizsgálatot indított. A hét közepén várható ítélet ez ügyben.

Norbi így értékelte a Hungaroringi versenyhétvégét: „Lehet, hogy életem versenye lehetett volna, ha be tudok érni hatodikként. Az utolsó másfél- két körben kezdtem érezni, hogy valami nem jó, végül a hátsó felfüggesztés nem bírta ki, fél körön múlt, hogy nem lettem hatodik”.

A téliesre forduló időjárás ellenére 43.000 ember tombolt a Hungaroringi lelátókon, szombaton és vasárnap.

A hivatalos végeredmény:


Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2022 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!