0
Budakalászon épül Magyarország legnagyobb e-autó és hibrid autó központja Fooldal, Duna Autó zrt - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Budakalászon épül Magyarország legnagyobb e-autó és hibrid autó központja

Budakalász, 2022.12.14. - A DUNA AUTÓ Zrt. a GINOP_PLUSZ - 1.1.2-21-2022-00055 azonosító számú projekt keretében 1,882 milliárd forint támogatást nyert el budakalászi telephelyén történő fejlesztésre. A projekt által a Duna Autó Zrt. e-autó és hibrid autó szolgáltató, valamint kompetencia központot alakít ki, továbbá a szolgáltatóiparban digitalizációs technológiákat alkalmaz és jelenleg nem használt innovációkat integrál.

A projekt célja létrehozni Magyarország legnagyobb e-autó és hibridautó szolgáltató és kompetencia központját, amely elsőként kínál komplett szolgáltatást új elektromos és hibrid autók számára. További cél egy önműködő, digitális, a termelő iparban már használt, de a szolgáltató iparban még újnak mondható ipar 4.0 megoldásokkal felszerelt okosraktár kialakítása. A beruházás 3 fő tevékenységen alapszik:

Két épület kivitelezése: A budakalászi telephely fejlesztésével lehetőség van az e-autó és hibrid autó szolgáltató és kompetencia központ kialakítására, amely az alábbi funkciókat látja el: gépjármű raktározás, gépjárművek eladásra történő felkészítése, alkatrész raktározás és komissiózás, saját és partnercégek részére, márkakereskedés és szerviz létrehozása, munkafolyamatok hatékonyságnövelése, digitalizáció útján átlátható értékesítési és szerviz lánc kialakítása.

Eszközbeszerzési tevékenység: A fejlesztési elem középpontjában a Budakalászon kialakításra kerülő e-autó és hibridautó szolgáltató és kompetencia központ kialakításához kapcsolódó eszközbeszerzés található. A projekt keretében a logisztikai raktározás során ipar 4.0 megoldások kerülnek bevezetésre, amelyek önjáró robotok/targoncák alkalmazásával növelik a szolgáltatás hatékonyságát. Mindemellett az automatizációs megoldások folyamatos fejlesztése valósul meg az okosraktár és okosparkoló létesítésével. Ezenfelül az érkező ügyfelek részére okosszekrény átvevő és átadó szolgáltatás kerül kifejlesztésre, ami 0-24 órában kiszolgálja az igényeket.

Napelem és megújuló energiatároló rendszer kialakítása, melyek célja a gazdasági-termelési folyamatok és az üzemi/üzleti építmények energiaigényének fedezése, zöldenergia előállításával. Az energiatárolás megoldási koncepciója, a beszerelésre kerülő napelemek által gyűjtött energia átmeneti tárolását és a teljesítménycsúcsok szabályozását teszi lehetővé, amelynek első eleme egy konténerházas energiatároló egység hálózatba való integrálása. A napelemek által termelt energiát az elektromos járművek töltésére, illetve az épületek ellátására használják fel.

A Duna Autó megalakulása óta a fejlődés elkötelezett híve. Az elmúlt évek során az iparban lezajló változások arra ösztökélték a vállalatot, hogy a digitalizációs technológiák alkalmazása mellett, a szolgáltatóiparban még nem alkalmazott ipar 4.0 technológiák is megjelenjenek, valamint kereskedelmi tevékenységét gyártóművi képviseleti funkcióval bővítse ki, és kereskedelmi folyamatait a magyarországi piacon túl, a régió országaira is kiterjessze.
Stratégiai céljai között szerepel, hogy a hazai hibrid és elektromos autózás központjává váljon, értékesítés és a szervizelés vonatkozásában. Jelenleg nincs még egy olyan autóipari központ Magyarországon és a régióban, amely 19 márkát és 24 márkaszervizt vonultat fel egy helyen, mindemellett olyan volumenű kutatás-fejlesztési tevékenységet végezne, mint a Duna Autó.

Egyes stratégiai célok megvalósítása és a munkafolyamatok optimalizálása érdekében budapesti székhelyének technológiai fejlesztésen túl (naperőmű, és EV töltőpontok telepítése, megújuló energia tárolása) Budakalász, Kék Duna utca 4. sz. alatt 30.000 m2-es telken, zöldmezős beruházással logisztikai centrumot kíván kialakítani, amely jelen pályázat keretében valósulna meg. Itt a Duna Autó számára olyan értékesítési és szervizelési- valamint raktárrendszeri csomópont kerülhet kialakításra, amely a jövő technológiájának alkalmazásával kerül tető alá.
Jelen támogatási program keretében a Duna Autónak lehetősége nyílik a budakalászi központ kialakítására, megépítésének befejezésével a Duna Autó 2. telephelyének megnyitására. Fejlesztési cél Budakalász vonatkozásában: digitalizált logisztikai központ kialakítása a gépjárművek raktározására, eladásra történő felkészítése, alkatrész raktározás és komissiózás kialakítása saját és partnercégek számára, márkakereskedés és szerviz létrehozása. A logisztikai központban megvalósul a termékek nyomon követése a rendeléstől a kiszállításig, illetve a termékek átvétele. A gépjárművek azonosítása a raktározás során digitális kódokkal történik, ennek érdekében okosraktár kialakítása valósul meg.


Háttér:

Jelenleg a Duna Autó Zrt.-nél 19 márka kínálatából választhatnak új autókat az érdeklődők, és 24 márkaszervizben várják a szakképzett alkalmazottak az autójavítással kapcsolatos feladatokat, továbbá használtautó-kereskedés is működik a telephelyen. Az országosan és regionális szinten is egyedülálló márkaválaszték (Abarth, Citroen, Cupra, Fiat, Fiat Professional, Honda, Hyundai, Kia, MG, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Volvo, Renault, Dacia), használtautó kereskedés és számos kiegészítő szolgáltatás mellett egy márkafüggetlen karosszériajavító központ és hivatalos Tesla Approved Body Shop is működik az Óbuda szívében található vállalat négy és fél hektáros telephelyén. Hazánk legnagyobb márkapalettájával rendelkező márkakereskedésének szervizeiben évente több mint 40 ezer javítást végeznek.
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!