0
Bemutatkozott az új XC40 - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Bemutatkozott az új XC40

Az XC40 megjelenésével teljessé vált a Volvo kínálata a rendkívüli ütemben gyarapodó prémium szabadidőjármű szegmensekben.

A prémium autókat gyártó Volvo Cars a mai napon újabb taggal bővíti szabadidőjárműveinek választékát, amint az olaszországi Milánóban lerántja a leplet az új XC40 prémium városi szabadidőjárműről.

Az XC40 érkezésével a Volvo Cars fennállása óta először kínál három vadonatúj, világszerte elérhető szabadidőjárművet az autópiac legnagyobb ütemben növekvő szegmensében, megalapozva további növekedését az értékesítés és a jövedelmezőség terén.

Az új XC40 az első olyan mdell, amely a Volvo Cars új fejlesztésű, moduláris jármű platformjára (CMA) épül, arra a platformra, amely a 40-es széria további, tervezett típusainak – köztük tisztán elektromos üzemű járműveknek – is alapjául szolgál majd. A Geely-vel közösen kifejlesztett CMA felruházza a vállalatot a szegmens meghódításához szükséges méretgazdaságossággal.

„Az XC40 az első Volvo a városi szabadidőjármű szegmensben. Megjelenésével egyrészt még vonzóbbá válik, másrészt vadonatúj irányba indulhat el márkánk.” – mondta Håkan Samuelsson elnök-vezérigazgató. „Az XC40 a Volvo modellkínálatának friss, kreatív és karakteres új tagja, ezért magától értetődőnek tűnt, hogy itt, Milánóban, a divat, a művészetek, a formatervezés és az életmód európai fővárosában mutassuk be a modellt.”

Ami a technológiai tartalmat illeti, az XC40 az új 90-es és 60-as szériákban megismert, díjnyertes biztonsági, kapcsolódási és infotainment technológiákat honosítja meg a városi szabadidőjárművek kategóriájában. Ahogy fivérei, az XC40 is rávilágít arra, hogy az új, házon belül kifejlesztett technológiák alkalmazása valósággal átformálja a márkát és annak jövedelmezőségét.

Ezek a technológiák az új XC40-est a prémium városi szabadidőjárművek kategóriájának egyik leggazdagabban felszerelt képviselőjévé teszik. Az XC40 olyan biztonsági és vezetőtámogató funkciókat kínál, mint a Volvo Pilot Assist rendszere, a City Safety, az útelhagyást gátló biztonsági rendszer, az automatikus fékvezérléssel kombinált, kitolatáskor a keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer, vagy a 360 fokos kamera, ami segíti a manőverezést a szűk helyeken.

Az XC40 emellett radikálisan újszerű választ ad a fedélzeti tárolás kérdésére is. A modell ötletes belső kialakításának köszönhetően az XC40 utasai a szokásosnál praktikusabb tárolóhelyet találnak többek között az ajtókban és az ülések alatt. Emellett külön rekesz várja – és tölti vezeték nélkül – a mobiltelefonok nagy részét, egy kihajtható akasztó pedig a kézitáskák és szatyrok elhelyezését könnyíti meg.

Az XC40 bevezetésekor kétféle négyhengeres Drive-E erőforrással: a D4 dízelmotorral, illetve a T5 benzinessel lesz megrendelhető. A későbbiekben további opciók, így többek között hibrid, valamint tisztán elektromos meghajtású hajtáslánc-variációk is rendelkezésre állnak majd. Ezen túlmenően az XC40 a Volvo kínálatában elsőként kapja meg a cégcsoport új háromhengeres motorját.

Az új XC40 gyártása novemberben veszi kezdetét a Volvo Cars belgiumi üzemében, Genfben; a megrendeléseket szeptember végétől fogadja a Volvo.

Forrásmegjelölés:Volvo Car Hungary


Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!