0
Bemutatkozik a Peugeot Traveller kisbusz - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Bemutatkozik a Peugeot Traveller kisbusz

A Peugeot Traveller a márka limuzinjainak és szabadidő-autóinak új arculati elemeit vezeti be a szegmensbe, formaterve erőt és eleganciát sugároz.

A Peugeot Travellert számos előnnyel ruházták fel, hogy a kategória etalonjává válhasson. A modell a moduláris EMP2 padlólemezre épül, ami kimagasló minőséget, hatékonyságot és rekord alacsony fogyasztást garantál a szegmensen belül.

A járművet a piac leghatékonyabb károsanyag-kibocsátás szabályozási rendszerével, a részecskeszűrő előtt elhelyezett SCR rendszerrel ellátott BlueHDi Euro6 motorokkal szerelik fel. A 2013 vége óta alkalmazott és hatékonyságukért elismert motorok a vezetési komfortot akár 180 lóerős, illetve 400 Nm-es teljesítménnyel ötvözik, fogyasztásuk és CO2-kibocsátásuk tekintetében pedig kategóriájuk legjobbjai. A választékban megtalálható motorok átlagos fogyasztása 5,4 l/100 km, 140 g/km emisszió mellett.

A Peugeot Traveller utastere nyugodt utazást ígér a márka szaktudására épülő kiváló úttartás, a modern belső kialakítás és komfortszint jóvoltából. A nagyfokú alakíthatóság, köztük a 9 üléses beltér és a – szegmensben olykor egyedülálló – felszerelések gazdag tárháza megkönnyíti és élménnyé teszi az autózást a mindennapokban.

A Peugeot egyedülálló elnevezéssel illeti a személyautó-kínálatában megjelent új modellcsaládot. Neve, a Peugeot Traveller, akárcsak a határozott és elegáns formaterv, az utazást és a tágas belső helyet kívánja kifejezni.

A moduláris EMP2 padlólemezből kialakított új modell a kompakt külső méreteket az utastér maximális helykínálatával ötvözi. A Peugeot Traveller akár kilenc személynek nyújt tágas és kényelmes helyet; az 1500 literes csomagtartó térfogata pedig 4900 literre növelhető a kivehető üléseknek köszönhetően.

A Peugeot Traveller háromféle, 4,60 m és 5,30 m közötti hosszúságot kínál. A szegmensben ritkaságszámba menő, mindössze 1,90 m-es magasságának köszönhetően fedett parkolóba is gond nélkül behajthatunk vele. A kínálat alapját a 4,95 és az 5,30 m-es változatok alkotják. A szegmensben egyedülálló, 4,60 m-es kompakt kivitelben akár kilenc személyhet utazhat ugyanolyan kényelemben. A Peugeot Traveller méretei és csökkentett túlnyúlásai könnyű vezethetőséget és kiváló manőverező képességet ígérnek a mindennapi használathoz, amit a városi közlekedésben lehet a legjobban kihasználni.

A Peugeot Traveller Business VIP változatban a hátsó rész négy illetve öt bőr bevonatú ülése egymással szemben helyezkedik el. Az utasok kifogástalan kényelméről a többfunkciós tetőbe épített, háromzónás légkondicionáló, a szegmensben egyedülálló finombefúvó rendszer és hangulatvilágítás gondoskodik.

A korszerű és hatásos, 95 és 180 közötti LE teljesítményt kínáló Euro6 motorok és az új EAT6 automatikus sebességváltó remek vezetési komfortot garantálnak, és rekord alacsony fogyasztási / CO2-kibocsátási adatokkal tűnnek ki a kategóriában. A legtakarékosabb Peugeot Traveller fogyasztása mindössze 5,1 l/100km és 133 gramm szén-dioxidot bocsát ki, míg a teljes modellcsalád átlagos fogyasztása 5,4 l/100 km, emissziója 140 g/km, amivel méltán érdemli ki a best in class címet.

A Peugeot Traveller számos legújabb generációs kényelmi és biztonsági felszerelést kínál, köztük olyanokat, amelyek ritkaságszámba mennek, vagy még ismeretlenek a szegmensben:


- Ez utóbbiak közé tartozik a lábmozdulattal nyitható oldalsó tolóajtó;
- Szintén a kategóriában egyedülálló felszerelés a magasra helyezett vetített kijelző sebességkorlátozás-figyelmeztetéssel;
- Nyitható hátsó ablak, üvegtető, Active Safety Brake és automatikus távfény-bekapcsolás;
- Ez az első Peugeot modell, amelybe bekerültek a következő felszerelések: hangvezérléssel működtethető navigáció valós idejű közlekedési információkkal, VisioPark 1 tolatókamera 180 fokos hátsó panoráma nézettel és hátsó zoommal, veszélyre figyelmeztető rendszer.

A Peugeot Traveller kétféle kialakításban készül, az egyik az egyéni, a másik a professzionális felhasználóknak. Mindkét változat kétféle felszereltségi szinttel kapható.

Új mérce a csúcskategóriás egyterűek és VIP kisbuszok között

A szegmens egyéni és professzionális vásárlói a tevékenységüktől és a szállított személyektől, ügyfelektől függően különböző igényeket, elvárásokat támasztanak. A Peugeot Traveller kétféle típusban, típusonként kétféle felszereltségi szinttel rendelhető, így az eltérő igényeknek is maximálisan megfelel:  

- Az egyéni vásárlóknak szánt Combispace kivitel Active és Allure felszereltségi szinttel, 5, 7 vagy 8 üléses változatban igényelhető;
- A személyszállításra szakosodott vállakozók igényeit tükrözi a Navette, amelyből öt-, illetve kilencüléses Business változat, valamint hat- vagy hétüléses Business VIP változat készül.

A márka feljebb pozicionálási törekvéseivel összhangban a magasabb felszereltségi szintű modellek számos értéknövelő és exkluzív külső és belső felszerelést kínálnak. A Peugeot Traveller gondtalan, kényelmes utazást nyújt utasainak.

A modell a Peugeot személyautók jellegzetes vonásaiból meríti határozott és elegáns stílusát. Az utastér tágassága és komfortszintje a felsőkategóriás személyszállításra, például VIP utasok és csomagjaik szállodába fuvarozására szakosodott professzionális szállítók valamennyi igényét kielégíti.

Nagybevásárlás, családi utazás, kerékpártúra baráti társasággal – a Peugeot Traveller minden helyzetre felkészült. A csúsztatható ülések sokféle konfigurációjának és a belső tér rugalmas alakíthatóságának köszönhetően a Peugeot Traveller épp úgy megfelel a változatos családi igényeknek, mint a különféle szabadidős- vagy sporttevékenységek iránt rajongók elvárásainak.

Az exkluzivitás érzete a megjelenésben és beszálláskor

Erő és elegancia hatja át a Peugeot Traveller szembeötlő és modern megjelenését, amelyet a Xenon fényszóró és a látványos 17 colos könnyűfém keréktárcsa még jobban hangsúlyoz a magasabb felszereltségű modellekben.

A letisztult formatervezésű utastér felsőkategóriás jellegét erősíti a küszöbvilágítás, valamint a nemes anyagok, például a bőrülések és a vastag szőnyegek jelenléte. A hátsó ülésekre is könnyű a beszállás a minden modellben alapfelszerelésként beépített motoros oldalsó tolóajtóknak köszönhetően, amelyek a magasabb felszereltségű változatokban automatikusan (lábmozgással) működtethetők.

Csúcskategóriás kényelem az utasoknak

Változattól függően a második és a harmadik sorban utazók csúsztatható, bőr bevonatú, egymástól független, kartámasszal ellátott ülésekben, vagy 2/3 - 1/3 arányban osztott, csúsztatható üléspadon foglalhatnak helyet, melynek támlái ülésenként lehajthatók.

A széles és sötétített (70 százalékban), a magasabb felszereltségi szintű modellekben szupersötétített (90 százalékban) ablaküvegek megőrzik a belső tér intimitását, ugyanakkor láttatni engedik a külvilágot. A külön-külön árnyékolható tetőablakok világossá teszik az utasteret és panoráma kilátást nyújtanak az utasoknak.

A magasabb felszereltségű modellekben szériafelszerelés a többfunkciós tető, amely az egyéni olvasólámpákon kívül magába foglalja a fénydiódás hangulatvilágítást, valamint a finombefúvó rendszerrel ellátott klímaberendezést, amely a repülőgépekben alkalmazott megoldás mintájára, független az egyéni szellőzőktől.

Az utastér különböző részein megtalálható négy 12 voltos csatlakozó, valamint egy 230 V csatlakozó és egy USB-port segítségével az utasok bármilyen hordozható készüléket csatlakoztathatnak, feltölthetnek.

A VIP kisbusz

A modellcsalád emblematikus Peugeot Traveller Business VIP változatában a hátsó utasok valóságos szalonban foglalhatnak helyet, amelyet négy különálló, egymással szembe fordított ülés, illetve ötüléses kivitel esetén a második sor két ülésével szemben elhelyezett háromszemélyes üléspad alkot.

A funkcionalitás jegyében kialakított utastér minden részlete az utasok kényelmét szolgálja: bőrülések, hangulatvilágítás, háromzónás légkondicionáló a szellőzőktől független finombefúvással, valamint opcióként igényelhető üvegtető – mindkettő egyedülálló felszerelés a kategóriában.
Az opcióként igényelhető, csúsztatható és kivehető asztal remek kiegészítő ahhoz, hogy az üzleti ügyfelek utazás közben is végezhessék munkájukat.

A kisbusz

A Peugeot Traveller Business nemcsak tetszetős külsejével varázsol el, hanem azzal is, hogy az utastérben az ülések elrendezése és a kényelmi felszerelések mindig az utazók igényei szerint alakíthatók.

A harmadik sor megközelítése bámulatosan egyszerű. Az ülés egyetlen mozdulattal lehajtható, és máris szabad az út a hátsó üléspad felé.

A Combispace

A Peugeot Traveller az Active és az Allure változatban egyaránt a variálhatóság és a rugalmasság előnyét kínálja. Mindkét esetben rendelhető 5, 7, vagy 8 üléses kivitelben. A második sort vagy egy 2/3 - 1/3 arányban dönthető üléspad alkotja, melynek két része egymástól teljesen

független, akárcsak a harmadik sorban, vagy két különálló, kartámasszal ellátott ülésből áll. Mindkét esetben a kivehető és csúsztatható ülésekből többféle elrendezés alakítható ki, így akár 8 személyt szállíthatunk csomagjaikkal együtt, de az is lehet, hogy csak a két első ülést hagyjuk meg az autóban. Az utasülés támlája lehajtható, így 3,50 m hosszú tárgyakat is szállíthatunk a Combispace-ben.

A csúsztatható és alakítható üléseknek különösen jó hasznát veszik majd a Compact változat tulajdonosai : a 8 személy szállítására alkalmas jármű szükség esetén ötülésessé alakítva nagyméretű, 2 köbméteres csomagteret kínál, holott a jármű hosszúsága mindössze 4,60 m.

Gyermekfigyelő visszapillantó tükör, a repülőgépeket idéző lehajtható asztalka az első ülések támlájában, háromzónás légkondicionáló finombefúvás funkcióval, napellenző függöny a második üléssorban, kalaptartó, nyitható hátsó ablak, 17 colos kerekek dísztárcsával – megannyi szériafelszerelés az utazás örömét szolgálja.
Forrás: holvezessek.hu
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!