0
Bemutatkozik a korszerű technológiákkal és dízel könnyűhibrid hajtáslánccal felfrissített KIA Sportage Kia, Duna Autó zrt - Duna Autó Zrt.
Szechenyi 2020 befektetes a jövőbe
 

Bemutatkozik a korszerű technológiákkal és dízel könnyűhibrid hajtáslánccal felfrissített KIA Sportage

A Kia Motors bemutatta a Sportage felfrissített változatát. A szabadidő-terepes kívül-belül megújult: felvonultatja a legújabb infotainment rendszert és a legmodernebb biztonsági technológiákat is. A hajtásláncok már ma megfelelnek a jövő emissziós elvárásainak.


A Sportage a Kia első olyan globális modellje, amelyben feltűnik a fejlett 48V-os, új EcoDynamics+ dízel könnyűhibrid hajtáslánca. A Kia Motors az első gyártó, amelynek teljes választékában elérhetők hibrid, konnektorból tölthető hibrid (plug-in), 48V-os könnyűhibrid és tisztán elektromos járművek. A Kia 2025-ig összesen 16 fejlett hajtásláncot tervez bemutatni, ezek között öt hibrid, öt plug-in hibrid és öt tisztán elektromos autó is lesz, továbbá 2020-ban érkezik egy vadonatúj, üzemanyagcellás elektromos autó.


2017-ben a Kia több mint 131 000 Sportage-et értékesített, ez a darabszám a márka teljes európai eladásainak negyedét teszi ki. A típus módosításait a GT Line változatok is megkapják. Az európai rendelések kiszállítása 2018 harmadik negyedévében (Q3) kezdődik.


Továbbfejlesztett hajtásláncok, itt az új EcoDynamics+ dízel könnyűhibrid


A Sportage mostantól szélesebb motorválasztékot kínál, köztük az új 2,0 l-es EcoDynaimcs+ dízel könnyűhibridet. 48V-os elektromos hálózatával (akkumulátorával) és speciális, az indítómotor szerepét is betöltő generátorával a hajtáslánc működése rendkívül hatékony. Az új, WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) eljárás szerint mért CO2-emisszió akár 4%-kal lehet kevesebb vele.


A Sportage korábbi 1,7 l-es, közös csöves, közvetlen befecskendezéses dízelmotorját a Kia legújabb, egyben eddigi legtisztább üzemű 1,6-os ’U3’ sorozatú CRDi erőforrása váltja le. Ezt a négyhengerest 115 vagy 136 lóerős változatban lehet megvásárolni, igény szerint a nagyobb teljesítményű változathoz elérhető összkerékhajtással és hétfokozatú, duplakuplungos robotváltóval is.


Minden erőforrás teljes mértékben megfelel az Euro 6d TEMP emissziós előírásoknak.


Attraktív Kia SUV megjelenés


A sportos megjelenést hangsúlyozzák a Sportage átrajzolt első és hátsó lökhárítói, az új fényszórók és hátsó lámpák, valamint a kifejezetten a típushoz tervezett 16, 17 és 19 colos könnyűfém keréktárcsák is. Krómozott díszítések rendelhetők, és öt új karosszériaszín is megjelenik.


A GT Line modellek könnyen felismerhetők fényes feketére fújt hűtőmaszkjukról, ezüstszínű első-hátsó védőlemezeikről, valamint sötét krómozású betétjeikről a küszöbökön és a csomagtérajtón. Ugyancsak áttervezték a GT Line egyedi, 19 colos könnyűfém keréktárcsáit, minden modell két vastag kipufogócsövet hord és új formában jelennek meg a jellegzetes „jégkocka” ködfényszórók is.


Az utastérben új kormányt és műszereket találni, míg a szövetkárpitoknál megjelent a kéttónusú fekete/szürke kombináció. A GT Line modellekhez elérhető ugyanez a kettős szín bőrkárpittal, valamint extraként fekete bőr piros kiemelésekkel.


Okosabb asszisztensek, új infotainment rendszer


Az új Sportage a Kia legmodernebb vezetősegédeivel fut, többek között városi araszoló (Stop&Go) funkciós adaptív tempomattal (Smart Cruise Control), a parkolást, manőverezést segítő panorámakamerával, a vezetés biztonsága érdekében pedig fáradtságérzékelővel (Driver Attention Warning), amely figyelmezteti a vezetőt a pihenésre. Az európai vásárlók választhatnak a Kia legmodernebb infotainment rendszerei közül, amelyek a hagyományos 7,0 colos és az új, keretnélküli 8,0 colos érintőképernyővel egyaránt elérhetők.
Adatkezelési tájékoztatóCookie szabályzat

© 1989-2020 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!