0
Az új Volvo XC60 automatikusan kitér, ha veszélyt észlel - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Az új Volvo XC60 automatikusan kitér, ha veszélyt észlel

Az új XC60 szabadidőjármű fedélzetén három olyan új, fejlett vezetőtámogató funkció is bemutatkozik, amelyek a kritikus helyzetek hatékony elkerülésére szolgálnak.Az új biztonsági funkciók szükség esetén automatikus kormányerő-rásegítéssel vagy kormányzás-támogatással segítenek elkerülni a fenyegető ütközést, így ezek az új funkciók az újautó-piac egyik legbiztonságosabb típusává tehetik az új XC60-ast.

„Hosszú évek óta fejlesztünk ütközés-elkerülő rendszereket, pontosan tudjuk, mennyire hatásosak. Csupán Svédországban mintegy 45 százalékkal* csökkent a ráfutásos ütközések száma, köszönhetően az ütközésre figyelmeztető, automatikus fékezésre képes biztonsági rendszerünknek. Az XC60 fedélzetén debütáló aktív kormányzás-támogatási és kormányerő-rásegítési rendszerek bevezetésével újabb fontos lépést teszünk előre az elkerülhető ütközések megelőzése terén.”– mondta Malin Ekholm, a Volvo Cars biztonsági központjának igazgatója.

Az XC60 City Safety rendszerét aktív kormányzás-támogatás funkcióval egészítették ki, ami akkor lép működésbe, ha az automatikus vészfékezés önmagában képtelen megelőzni a fenyegető ütközést. Ilyen helyzetekben az autó a kormányzásba beavatkozva segít elkerülni az ütközést az előttünk lévő akadállyal. A City Safety segít elkerülni az ütközést a járművekkel, gyalogosokkal vagy nagytestű állatokkal. A kormányzás-támogatás 50-100 km/óra között aktív.

A Volvo Carsegy frontális ütközést elkerülő, aktív kormányzást(Oncoming Lane Mitigation) is beépített, amely megakadályozza a szemből érkező járművekkel történő frontális ütközést.A rendszer figyelmezteti a vezetőt, ha az véletlenül elhagyta saját forgalmi sávját. A berendezés kormányerő-rásegítéssel segít visszatérni a saját sávba, elkerülve a szemből érkező járműveket. A rendszer 60-140 km/óra között aktív.
A Volvo Cars opcionális Holttérfigyelő rendszere, amely a holttérben megbúvó járművekre hívja fel a vezető figyelmét, szintén megújult: mostantól kormányerő-rásegítéssel segít elkerülni az ütközést, visszakormányozva a gépkocsit saját sávjába, feloldva a vészhelyzetet.

„Mindhárom új funkció határozott előrelépést jelent a teljesen autonóm gépjárművek megvalósítását célzó munkánkban.”– tette hozzá Malin Ekholm.

„A nagyobb, 90-es modellszériában bevezetett biztonsági technológiák összes előnye elérhetővé válik az új generációs XC60-ban. Ez teljesen egybevág a Volvo azon stratégiai megközelítésével, hogy valós élethelyzeteken alapuló, tényleges forgalomban működő biztonsági rendszereket fejlesszen ki. Célkitűzésünk, hogy 2020-ra nullára csökkentsük az új Volvo gépkocsiban súlyos vagy halálos balesetet szenvedő utasok számát.”– tette hozzá Malin Ekholm.

Az XC60 egy sor felső kategóriás biztonsági rendszert kínál, akár csak a 90-es modellcsalád tagjai, a nagytestű állatokat felismerő funkciótól az útelhagyás következményeit enyhítő rendszeren át a félautonóm vezetőtámogató és kényelmi Pilot Assist opcióig.

Az új Volvo XC60 világpremierjére a Genfi Autószalonon kerül sor.

* Az automatikus vészfék funkcióval kiegészített ráfutásra figyelmeztető rendszer a City Safety rendszer része. A ráfutásos ütközések számában a svéd közutakon regisztrált, 45 százalékos visszaesés a harmadik generációs rendszerrel felszerelt gépkocsikra vonatkozik.
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!