0
Az új Volvo XC40 városi szabadidőjármű leszámol a rendetlenséggel - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Az új Volvo XC40 városi szabadidőjármű leszámol a rendetlenséggel

A Volvo Cars a mai napon egyszer és mindenkorra véget vet annak a problémának, amellyel világszerte nap, mint nap szembesülnek az autósok: nevezetesen hogy járművükben soha nincs elég megfelelően kialakított, funkcionális tárolóhely. 

A heteken belül bemutatkozó, vadonatúj XC40 városi szabadidőjármű belső terének innovatív kialakításával a Volvo Cars új mércét állít a szubkompakt prémium crossover szegmensben a helykínálat, a tárolómegoldások és az általános funkcionalitás terén.

A régen várt Volvo XC40 megjelenésével teljessé válik a vállalat szabadidőjármű-kínálata, amely jelenleg a zászlóshajó XC90 és a középkategóriás XC60 típusokból áll.

Az XC40 fejlesztési fázisának részeként a Volvo Cars ügyfélkutatási csoportja számottevő időt töltött azzal, hogy kiderítse, a városlakók a világ különböző részein hogyan használják autójukat a mindennapokban – és ami ennél is fontosabb, hogyan tárolják személyes használati tárgyaikat a fedélzeten. Arról is megkérdezték az ügyfeleket, hogy milyen téren tökéletesítenék szívesen autójuk belső terét.

A válaszok térségtől és várostól függetlenül megdöbbentő hasonlóságot mutattak; a Volvo formatervezői az így nyert, hasznos információk alapján fogtak hozzá az XC40 belső terének kialakításához.

„Amint arról beszélgettünk az emberekkel, hogy a mindennapokban hogyan és hol tárolták személyes tárgyaikat, nyilvánvalóvá vált, hogy a legtöbb autó az ideálisnál gyengébben teljesít ezen a téren. A telefonok csúszkálnak a padlókonzolon, a bevásárló szatyrok bármikor felborulhatnak, a sofőr a kormány mögött ügyetlenkedve igyekszik előhalászni kártyáit a tárcájából. Arra törekedtünk, hogy megoldást találjunk ezekre és a számos egyéb, felmerülő problémára.” – magyarázza LouizaAtcheba, a Volvo Cars 40-es modellszériáért felelős igazgatója.

Annak érdekében például, hogy az új XC40 ajtózsebeit minden eddiginél praktikusabbá tegyék, a Volvo tervezői radikális lépésre szánták el magunkat. A hangszórókat kiemelték az ajtókból, és kifejlesztették a világ első, szellőztetett, műszerfalba beépíthető mélynyomóját. Így elegendő helyet tudtak felszabadítani ahhoz, hogy elférjen az ajtózsebben egy hordozható számítógép és egy táblaszámítógép, vagy egy pár ásványvizes palack.

Forrásmegjelölés: Volvo Car Hungary
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!