0
Az új i10: Stílusosabb megjelenés és fejlett technológiák teszik még nagyszerűbb ajánlattá - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Az új i10: Stílusosabb megjelenés és fejlett technológiák teszik még nagyszerűbb ajánlattá

  • A Hyundai Motor második generációs i10-esének evolúciója fiatalos, modern formai frissítéseket hoz
  • Az új i10 új, fejlett aktív biztonsági funkciókkal és a felsőbb kategóriákban szokásos kapcsolódási szolgáltatásokat kínál
  • A Hyundai Motor kifinomult A-szegmensbeli típusa, az Európában tervezett, fejlesztett és gyártott i10 a 2016. évi Párizsi Autószalonon ünnepli világpremierjét.

2016. augusztus 31. – A sikeres Hyundai i10 új, fejlett aktív biztonsági szolgáltatásokkal, felsőbb kategóriákra jellemző kapcsolódási funkciókkal, valamint modern formai frissítésekkel - beleértve az új, lépcsőzetes kialakítású első hűtőmaszkot - újult meg.

„Az új i10 kiemelkedő összeszerelési minőségével jól tükrözi a Hyundai legapróbb részletekre is kiterjedő figyelmét, ugyanakkor számos funkciót örökölt felsőbb kategóriákból.” - mondta Thomas A. Schmid, a Hyundai Motor Europe ügyvezető igazgatója. „A modell mindig is kivételesen jó ajánlatnak számított, nem véletlenül vált kategóriájának egyik legkeresettebb tagjává, az európai vásárlók kedvencévé. Várakozásaink szerint ezt a sikertörténetet az új i10 is folytatni fogja.”

Kifinomult formai megoldások, még komfortosabb rugózás
Az új i10 formavilága számos ponton megújult, összességében érzelmekben gazdagabb, magával ragadóbb lett; a frissítés fontos eleme az új stílusú első hűtőrács. Ennek ívelt, természetes lendületű vonalvezetése a jövőben minden Hyundai modellen megjelenik majd központi stíluselemként.


img
img
img

Az új i10 orrkialakítását új rajzolatú lökhárító és szintén új, kerek LED-es nappali fények határozzák meg; utóbbiak az új hűtőrács szélén elhelyezkedve biztosítanak magával ragadó megjelenést. Hátul ugyancsak módosult a lökhárító kialakítása, a hátsó lámpatestekben igényes anyagokat alkalmaztak, a megjelenést új fekete betét teszi karakteresebbé, míg az orrkialakítással harmonizálva új, kerek ködfények jelentek meg az új i10 hátulján. Az oldalfalak védőborítása is módosult, alakjában és méretében egyaránt.

Az új i10 utasterében fontos újdonság a divatos árnyalatú piros szövetborítás. Emellett minden felszereltségi szinten választható a kék, narancs, bézs vagy fekete belső színharmónia.

Az új i10 friss rajzolatú, 14 colos acél vagy könnyűfém keréktárcsákat kapott. A modell kategóriájában egyedülálló ár-érték arányt kínál, ami többek között a rugózási komfortot és a pontos vezethetőséget tökéletesítő megoldásoknak (például a megnövelt méretű lengéscsillapító ütköző vagy a módosított kormányáttétel) is betudható.

img


Akárcsak elődje, az új i10 is kétféle, bevált benzinmotorral kerül piacra: az 1,0 és 1,2 literes erőforrások ötfokozatú kézi vagy opciós négyfokozatú automata sebességváltón keresztül hajtják az első kerekeket. Az 1,0 literes benzinmotoron alapuló BlueDrive™ modell esetében számos megoldás segíti a fogyasztáscsökkentést. Az új i10 1,0 literes kivitele emellett gyári kiépítésű LPG üzemmel is kapható.


Kapcsolódás, kényelem, praktikum és aktív biztonság
Az új i10 minden eddiginél szélesebb ügyfélkör számára teszi elérhetővé a fejlett autóipari technológiákat. Az új i10 tervezői meghallgatták az ügyfelek kérését, és egyetlen, integrált kapcsolódási megoldást dolgoztak ki: a legújabb funkciókat egyesítő rendszer a navigációs berendezés új, 7 colos érintőképernyőjén keresztül érhető el. Az Apple CarPlay és Android Auto funkciók az iOS vagy Android rendszerű okostelefonok zökkenőmentes integrációját, biztonságos használatát, és a műszerfali kijelzőre tükrözött, praktikus kezelhetőségét teszik lehetővé. Annak érdekében, hogy mindenkor biztosítani lehessen a rendszer és az adatbázisok frissességét, az új i10 navigációs berendezése hát évre érvényes, ingyenes LIVE Services előfizetést tartalmaz, ami valós idejű forgalmi tájékoztatást, helyi időjárási jelentést és a turisztikai jelentőségű helyszínek listáját tartalmazza, valamint (ahol ezt a törvény megengedi) traffipax adatbázist is kínál. Az ügyfeleknek még csak választaniuk sem kell: az új i10 kategóriájában egyetlen más autó sem kínálja egyetlen infotainment központba integrálva az Android Auto, Apple CarPlay és LIVE Services funkcionalitást.

A biztonság terén az új i10 két új, fejlett funkcióval segít aktívan megelőzni a baleseteket. Az elülső ütközésre figyelmeztető FCWS (Front Collision Warning System) és a sávelhagyásra figyelmeztető LDWS rendszerek működését egyaránt az új, multifunkcionális kamera teszi lehetővé. Az előre tekintő optikai érzékelőkön (kamerán) alapuló FCWS hang- és fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, ha fennáll az ütközés veszélye más járművekkel. A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer riaszt, ha 60 km/óra feletti sebességnél nem biztonságos manővert észlel. Az LDWS rendszer hangjelzést ad, mielőtt az autó átsodródna a sáv határait jelző felfestésen.

Ami a kényelmi és praktikus funkciókat illeti, az új i10 elődjének bevált szolgáltatási csomagját kínálja, az automatikus klímaberendezéstől a fűthető kormánykerékig és első ülésekig, ami minden időjárási körülmények között, minden élethelyzetben remek társsá teszi a modellt. A tágas utastérben akár öten is elférnek, a csomagtartó a maga 252 literjével a kategória legjobbja.


Európában, Európának készült - az i10 sikertörténete
2008-as bemutatkozása óta az i10 töretlenül népszerű, igazi sikertörténet: a Hyundai Motor legkisebb modelljéből 2016 júliusáig közel félmillió darab kelt el. Ez a kategória egyik legkeresettebb újkori típusává teszi.

Az eredeti i10 a maga kiemelkedő ár-érték arányával hét év alatt (2008-2014) több mint félmillió példányban talált gazdára. Az i10 a második generációs modell megjelenésével, 2013 végén vált igazán európai autóvá: az újoncot a Hyundai Motor Europe rüsselsheimi (Németország) műszaki központjában (HMETC) tervezték és fejlesztették, illetve a törökországi ĺzmit városában működő Hyundai Assan Otomotive Sanayi (HAOS) üzemben gyártották.

A második generációs i10 fiatalos, modern formatervével és dinamikus vezethetőségével felülmúlta az előd által keltett elvárásokat, mindössze három év alatt több mint 220 ezer példányt adtak el belőle. Az új i10 világpremierjére a 2016. évi Párizsi Autószalonon kerül sor; a premiert élőben közvetítik az interneten.
Az új i10 első részletei megismerhetők ebből a videóból:
 


forrás: http://www.hyundai.hu/
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!