0
A Volvo Cars közzétette új, ambiciózus üzleti célkitűzéseit Volvo, Duna Autó zrt - Duna Autó Zrt.
 

A Volvo Cars közzétette új, ambiciózus üzleti célkitűzéseit

A Volvo Cars nyilvánosságra hozta azokat az új pénzügyi és üzleti célkitűzéseit, amelyek a következő évtized derekára a világ vezető autóipari szereplői közé emelik a vállalatot.
 
A vállalat várakozásai szerint eladásainak felét a tisztán elektromos üzemű járművek fogják adni, minden harmadik eladott autója képes lesz autonóm közlekedésre, továbbá az ügyfelek 50 százaléka előfizetéses konstrukcióban fogja használni járművét.
Emellett a következő évtized közepére összesen több mint ötmillió közvetlen ügyfélkapcsolatot kíván kiépíteni a cég, ezzel jóval nagyobb lehetőséget teremt a csatlakoztatott (online) és egyéb ügyfélszolgáltatások fejlesztésére.
„Ügyfeleink elvárásai gyorsan változnak, éppen ezért a Volvo Cars is gyorsan változik. Ezek a kezdeményezések elősegítik a Volvo átalakulását: míg jelenleg tisztán autógyártók vagyunk, a jövőben közvetlen ügyfélszolgáltatóként fogunk fellépni.” – mondta Hakan Samuelsson elnök-vezérigazgató.
 
Ami a pénzügyi terveket illeti, a Volvo Cars a többi prémium autógyártóval összevethető, prémium profitszintet kíván elérni. Ennek alapját a három globális értékesítési régió növekvő eladásai és bevételei, valamint a modellek szélesebb választéka teremti meg, beleértve egy vadonatúj piaci szegmenst: az autonóm személyszállító vállalkozások részére eladott járműveket.
 
A Volvo Cars várakozásai szerint a prémium elektromos sportmodelleket fejlesztő Polestar márkával, valamint a Volvo Cars 30%-os tulajdonában álló új globális márkával, a Lynk & Co-val közösen fellépve alacsonyabb beszerzési költségekre, a fejlesztési költségek megoszlására, valamint méretgazdasági előnyökre lehet számítani.
 
„Ez megteremti a Volvo Cars számára a feltételeket ahhoz, hogy a következő évtized derekáig folytassa gyors ütemű növekedését.” – tette hozzá Mr. Samuelsson. „A vállalat 2010 óta globális prémium autógyártó vállalattá alakult át. Most itt az ideje, hogy ebből az átváltozásból tovább lépjünk a többi prémium márkához mérhető, fenntartható jövedelmezőség időszakába.”
 
A Volvo Cars az értékesítés és a profit terén egyaránt új rekordot ért el 2017-ben: világszerte 571 577 darab gépkocsit adott el, üzemi eredménye pedig 27,7 százalékkal emelkedett. 
Adatkezelési tájékoztató

© 1989-2019 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!