0
A Volvo Cars elmélyíti kapcsolatát az NVIDIA-val Volvo, Duna Autó zrt - Duna Autó Zrt.
Szechenyi 2020 befektetes a jövőbe
 
Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2020. május 30-án (szombaton) Márkakereskedéseink zárva tartanak.
Megértésüket köszönjük!

A Volvo Cars elmélyíti kapcsolatát az NVIDIA-val

A Volvo Cars és a mesterséges intelligencia (AI) terén vezető szerepet betöltő számítástechnikai vállalat, az NVIDIA közös erővel fognak hozzá egy rendkívül fejlett, mesterséges intelligenciára felkészített alapszámítógép kifejlesztéséhez, amelyet majd a következő generációs Volvo gépkocsikba fognak beépíteni.

Az alapszámítógép az NVIDIA DRIVE AGX Xavier technológiáján alapul, és fejlett számítástechnikai alapot biztosít a Volvo Cars későbbiekben megvalósuló, második generációs méretezhető padlólemezére (SPA 2) épülő új modelljeinek. Az új alapszámítógépet hasznosító első modell a következő évtized elején kerül piacra.A megállapodással a Volvo Cars és az NVIDIA kiterjesztik a vállalatok között jelenleg is fennálló együttműködési megállapodást és kapcsolatot. A két vállalat a tavalyi évben fogott hozzá önvezető gépkocsik fejlett rendszereinek, illetve vezérlő szoftverjeinek közös fejlesztéséhez.

A fejlett 360 fokos észlelésre és sofőrfelügyeletre képes alapszámítógép hozzásegíti a Volvo Cars-t a teljes mértékben autonóm gépjárművek megvalósításához.

Az új számítástechnikai platfom az NVIDIA mesterséges intelligencia terén elért vívmányaira, valamint a vállalat páratlan számítókapacitására alapozva lehetővé teszi a Volvo Cars számára, hogy számottevő lépéseket tegyen a fejlett vezetőtámogató rendszerek, a motorvezérlő technológiák, valamint a személyre szabható fedélzeti rendszerek bevezetése felé.
„Az autonóm mobilitási rendszerek sikeres piaci bevezetéséhez elképesztő mértékű számítókapacitásra, valamint a mesterséges intelligencia folyamatos fejlesztésére lesz szükség.” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója. „Az NVIDIA-val kötött megállapodásunk fontos eleme ennek a folyamatnak, amely közelebb visz bennünket azon célunk megvalósításához, hogy teljesen autonóm, biztonságos Volvo gépkocsikat kínálhassunk ügyfeleinknek.”

Adatkezelési tájékoztatóCookie szabályzat

© 1989-2020 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!