SKODA

A ŠKODA FABIA MONTE CARLO – Kompromisszumot nem tűrően dinamikus

A ŠKODA FABIA MONTE CARLO – Kompromisszumot nem tűrően dinamikus A ŠKODA FABIA MONTE CARLO – Kompromisszumot nem tűrően dinamikus

Különleges MONTE CARLO* változattal teszi teljessé a ŠKODA a FABIA új, negyedik generációjának kínálatát.
 
Népszerű MONTE CARLO felszereltségi változat hangsúlyozza a sportos lifestyle-karaktert
Fekete külső elemek és vörös beltér-stílusjegyek
Négy motorváltozat az 59 kW (80 LE) és 110 kW (150 LE) közötti teljesítménytartományban

A kezdetben kizárólag a FABIA számára bevezetett, jól csengő név immár 2011 óta képviseli a sportos életstílust, a márka e legendás ralin aratott számos sikerének állítva emléket. Karosszériájának fekete részletei az új FABIA dinamikus megjelenését erősítik, míg belterét vörös stílusjegyek, a kartámaszokon és a műszerfalon pedig karbonhatású felületek határozzák meg.

A FABIA MONTE CARLO négyféle motorváltozattal rendelhető, amelyek az 59 kW (80 LE) és 110 kW (150 LE) közötti teljesítménytartományt ölelik fel. Immár 2011 óta járulnak hozzá a sportos MONTE CARLO változatok a FABIA nagy sikeréhez, amelyeket a márka e legendás ralin aratott számos sikere inspirált és az Active, Ambition és Style felszereltségi szinteket egészítik ki. A MONTE CARLO verzió háromféle 1,0 literes, háromhengeres, illetve egy négyhengeres 1.5 TSI motorral kapható, amelyek teljesítménypalettája 59 kW (80 LE) és 110 kW (150 LE) között húzódik.

Dinamikus arányok és érzelemdús dizájn fekete stílusjegyekkel

A Volkswagen Csoport MQB-A0 moduláris keresztirányú platformjára váltva még dinamikusabb arányok és érzelmekben még gazdagabb formavilág jellemzi a FABIA negyedik generációját. Ezt a vizuális benyomást erősítik tovább az olyan MONTE CARLO stílusjegyek, mint például a fekete ŠKODA-hűtőrács, a modellspecifikus első és hátsó lökhárító, a fekete hátsó diffúzorelem, illetve a 16 és 18 col közötti peremátmérőjű, ugyancsak feketére fényezett könnyűfém keréktárcsák. A ŠKODA kizárólag a FABIA MONTE CARLO számára kínálja egyaránt fekete és polírozott Proxima (16 col), illetve Procyon (17 col) könnyűfém keréktárcsáit.

Sportülések alapfelszerelésként és specifikus, dinamikusabb háttérrel kialakított digitális kombinált műszeregységA még tágasabb beltér alapfelszereltségét bővítik az integrált fejtámlákkal kiformált sportülések és a háromküllős, multifunkciós kormánykerék. Az utasteret túlnyomórészt fekete alaptónusa határozza meg, míg a műszerfal vízszintes dekorbetétjén, a középkonzolon és az ajtófogantyúkon vörös stílusjegyek láthatók, az első ajtók kartámaszait és a műszerfal alsó részét pedig karbonhatású felülettel alakították ki. A FABIA MONTE CARLO számára a modellsorozat összes biztonsági és vezetői segédrendszere, kényelmi funkciója, valamint infotainment-berendezése rendelkezésre áll. Az extrafelszerelésként rendelhető digitális kombinált műszeregység modellspecifikus, dinamikusabb háttér előtt jeleníti meg információit.

Akár kilenc légzsák és ötcsillagos minősítés az Euro NCAP teszten
A sportos MONTE CARLO változatában is piaci szegmense egyik legbiztonságosabb tagjának számít a ŠKODA FABIA negyedik generációja. Az MQB-A0 moduláris keresztirányú platform alkalmazásával egyaránt tovább nőtt az aktív és a passzív biztonság, így először kaphatók olyan vezetői segédrendszerek is – mint például a Menetasszisztens (Travel Assist) és a Parkolási asszisztens (Park Assist) – a FABIA MONTE CARLO számára, amelyek korábban csupán a nagyobb járműkategóriák modelljeihez álltak rendelkezésre.

Három infotainment-rendszer is szerepel az új ŠKODA FABIA MONTE CARLO választékában, amely az alapkivitel 6,5 colos, színes kijelzővel szerelt Swing rádiórendszerétől egészen a 9,2 col képátlójú képernyővel működő, mozdulatvezérléssel és a Laura digitális hangasszisztenssel is kezelhető, csúcskategóriás Amundsen berendezésig terjed. Integrált eSIM-kártyájával a FABIA MONTE CARLO állandó online-kapcsolatot kínál, ami az internetes rádióvétel mellett a ŠKODA Connect széleskörű mobil online-szolgáltatásai, illetve új infotainment alkalmazások igénybevételére is lehetőséget biztosít. Az okostelefonok a Wireless SmartLink segítségével vezeték nélkül integrálhatók, az extrafelszerelésként rendelhető Phone Box rekeszében pedig induktív úton tölthetők.
 
Mladá Boleslav/Budapest, 2022. február 21.

*A Monte-Carlo a Monaco Brands bejegyzett márkavédjegye. 

Ez is érdekelhet
Honda

A 2024. évi CES®-en ünnepli világpremierjét a Honda új EV-családja

Tokió, Japán, 2023. december 6. - A 2024. január 9. és 12. között rendezett Las Vegas-i CES® 2024-en mutatja be globális piacra szánt elektromos járműveinek új nemzedékét a Honda.

Honda

Előrelépés a fenntarthatóság érdekében - Honda

DERÜLT KI A VÁLLALAT 2023-AS KÖRNYEZETVÉDELMI JELENTÉSÉBŐL