95
A SIKERES SPANYOL MODELL MOST MÉG JOBB! - Duna Autó Zrt.
Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy július 23-tól augusztus 27-ig SZOMBATonként szalonjaink ZÁRVA tartanak. Szeptember 03-tól a megszokott szombati nyitvatartással várjuk Önöket márkakereskedéseinkben.
Megértésüket köszönjük!
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

A SIKERES SPANYOL MODELL MOST MÉG JOBB!

Új, hatékony, három- vagy négyhengeres motorok
/ Exkluzív SEAT ConnectApp alkalmazás a Samsunggal megvalósított együttműködés révén
/ Agilis vezetés, jelentősen megnövelt kényelemmel.
/ Új, egyénre szabott csomagok, élénk, merész színekkel.

A SEAT sok újdonságot tartalmazó technológiai csomaggal dobja piacra az új Ibizát. Az új motorok, az egyéni igényekre szabott eszközök lehetősége, a kiegészítő biztonsági rendszerek, és mindenekelőtt, az összekapcsolhatóság és a szórakoztató elemek teljesen új párosítása az Ibiza palettáját ismételten az egyik legjobb és legsokoldalúbb kínálattá varázsolja a saját kategóriájában.

Az új futómű teljesen új színvonalú kényelmet kölcsönöz az autónak, miközben az áttervezett belső tér tovább növeli a látvány- és az érzéki minőséget. Az Ibiza érzelmes és dinamikus formatervezését az ügyfelek rendkívül kedvezően fogadták, és az egyik legfontosabb ok, aminek köszönhetően a kompakt spanyol modell megvásárlása mellett döntenek.

"Az új Ibiza tovább fogja erősíteni a SEAT jelenlegi sikereit. Ez az első példa arra, hogy miképpen lehet "Leon-osítani” a portfóliónkat azáltal, hogy a Leon sikeres megoldásait gépkocsi kínálatunk teljes modellskálájára alkalmazzuk. A hatékonyság, a minőség és a biztonság mellett külön hangsúlyt helyeztünk az összekapcsolhatóságra. Az új Ibiza most már részét képezi az összekapcsolt világnak!"- mondja Jürgen Stackmann, a SEAT SA elnöke. "Az Ibiza a SEAT legsikeresebb modellje, az elmúlt harminc évben a világon több mint ötmillió darabot adtunk el belőle. Az Ibiza vevők átlagéletkorának számító 43 évvel az Ibiza vásárlói bázisa rendkívül fiatal, és emellett a fiatal hölgyek aránya is hasonlóan az átlag feletti."- teszi hozzá Stackmann.


MirrorLink a legoptimálisabb integráció érdekében

A MirrorLink a tökéletes technológia arra, hogy az okostelefonokat, valamint más funkciókat és az alkalmazásokat biztonságosan használhassuk az Ibiza infotainment-en keresztül. Az okostelefon operációs felületének megfelelő elemeit "rátükrözik" az Ibiza újonnan megtervezett műszerfalában lévő érintőképernyőre. Ez könnyedén és simán működik együtt a MirrorLinkkel kompatibilis, egyre növekvő számú Android-os okostelefonokkal.

Samsung alkotta exkluzív megoldások
Az új Ibiza az első modell a SEAT-skálán, amelyikbe a Samsung által alkotott kizárólagos összekapcsolhatósági megoldásokat építettek be. A spanyol gépkocsigyártó együttműködési megállapodást kötött a Samsunggal az innovatív összekapcsolhatósági megoldások kifejlesztésére. Ennek első lépéseként 35 országban egy Samsung Galaxy A3 telefont kínálnak az előre telepített SEAT ConnectApp alkalmazással.

"Ez egy jelentős megállapodás a Samsung és a SEAT együttműködésében, amely a gépkocsiba beépített legfejlettebb technológiák és jövőbeni elképzelések kidolgozását célozza"- mondta Rick Segal, a Samsung Electronics Európai Üzleti csoportjának, az IT és mobilkommunikációs részlegének alelnöke.

Az új SEAT ConnectApp - Beszéljen, ne gépeljen!
Az új SEAT ConnectApp tökéletesen kihasználja a MirrorLink integrálását. A gépkocsi vezetője állandó kapcsolatban van, ugyanakkor figyelmét mégis mindig teljesen az útra összpontosítja. Az egyik központi funkció az "Olvasd fel nekem!" és a "Válaszolj hanggal". Ez a szövegfelolvasó funkció például az e-mailekből, a szöveges üzenetekből (SMS), a Facebook vagy Twitter fiókokból beérkező üzeneteket beszéddé alakítja át, azokat hangosan és tisztán felolvassa. Az új üzenetekre a válaszokat saját hangunkkal "bediktálhatjuk", és ezáltal a figyelmünket nem vonja el a szöveg beírása az érintőképernyőre.

Új, exkluzív funkciót jelent a gesztusok, a mozdulatok követése. Olyan funkciókat, mint például a hívások, vagy címek keresése, egy rövid ujjmozdulattal előhívhatunk a SEAT MediaSystem érintőképernyőjére.

A SEAT MediaSystem üdvözlő képernyője egyéni igényekre szabható információkat kínál fel, mint például az aktuális időjárás-előrejelzés, vagy találkozók felidézése a Facebook alkalmazásból. Az "okos tippek" funkció számára az alkalmazás megtanulja az egyéni preferenciákat, mint például a gyakran használt úti célt, és képes emlékeztetni a találkozókra. További funkciók is rendelkezésre állnak, amint a SEAT ConnectApp piacra kerül. Az alkalmazás rendszeres frissítései majd további fejlett funkciók beépítését is tartalmazni fogják.

Az adatbiztonságot teljes mértékben garantálják. A ConnectApp háttértárolója egyáltalán nem tárol személyes adatokat, leszámítva az e-mail címeket és a gépkocsi specifikációit. Ezek teljesen és kizárólagosan a tulajdonos okostelefonján maradnak.

"Az új Ibizával új fejezetet nyitunk az összekapcsolhatóság területén. Ügyfeleink folytathatják digitális életmódjukat, még akkor is, amikor úton vannak. Ugyanakkor számunkra a kulcskérdés mindig a funkciók legbiztonságosabb működtetése."- mondja Dr. Matthias Rabe, a SEAT kutatásért és fejlesztésért felelős alelnöke.

A SEAT Full Link maximális mértékű összekapcsolhatóságot biztosít
A SEAT új összekapcsolhatósági világa több dologra is alkalmazható, nem korlátozódik csupán a MirrorLinkkel kompatibilis Androidos telefonokra.

A SEAT Full Link összekapcsolhatósági megoldása szintén magában foglalja az Android és az iOS operációs rendszer funkcióit. Ez azt jelenti, hogy az új Ibizát vezető személyek mindig összeköttetésben vannak, elérhetőek, bármilyen okostelefont is használjanak, és így figyelmüket teljesen az útra tudják összpontosítani. Az Ibiza vezetői biztonságosan hozzáférnek az érintőképernyő aktívra beállított funkcióihoz. Az iOS operációs rendszer esetében például ezek jelenleg a telefon és az üzenetküldő funkciók, valamint a zenehallgatás és a térképek használata. A tervek szerint a jövőben több ilyen új funkció fog megjelenni.

A külső formatervezés friss és modern maradt!
Az ötajtós Ibiza, a háromajtós Ibiza SC (Sport Coupé) és az Ibiza ST (Sport Tourer) kombi változat még mindig a legmodernebb autókat jelentik, és a vásárlók valamint a potenciális vásárlók egyaránt rendkívül kedvezően fogadják őket. A változtatások tehát az új LED-es nappali menetfényes fényszórókra, a 16 és 17 colos új kerék-designra, és az új, Moonstone Silver és Chilli Red színekre korlátozódnak.

Jelentős javulás a belső térben
Az új belső tér vonzereje mögött az a koncepció rejlik, hogy ez teljesen egyéni igényekhez szabható elemeket tartalmaz, amelyek mindenkinek megfelelnek mert harmonikus egyensúlyt teremtenek a kifejezésmód, a funkcionalitás és a pontosság között minden egyes kontúr és felszín esetében, amelyek meghatározzák a gépkocsi belső terét, világát.

A belső tér vízszintes arányai és a vezető felé irányuló kezelőszervek megnövelt vezetői élményt biztosítanak, köszönhetően az összes elem elrendezésének és tökéletes, finom kivitelezésének. A részletek iránt mutatott figyelem minden tulajdonságban jelen van: a kormányon, a légterelőkön, a műszerfalon, a műszerek együttesén és a rádión. Az új felhasználói felületet úgy tervezték, hogy az hangsúlyozza a vezető és a technológia közötti kapcsolatot azáltal, hogy karakterisztikus vonalakat hoz létre, amelyek további funkcionalitást kölcsönöznek a felhasználás pontos meghatározásához, miközben a képernyő formatervezése fizikai referenciával szolgál a vezető számára.

Az ennek eredményeként létrejövő belső olyan termék tükröződése, amelyiket a külső, barcelonai körülményeink inspiráltak és amelyet azoknak köszönhetően alkottak meg. A képernyő a feltűnő karakterisztikus vonalak teljes egyszerűséget mutatja, és ez összegzi a mi márkánk arculatát.

Az egyéni igényekre szabhatóság új szintje
Az új Ibiza változatos és színes, mint maga az élet! Az új színválaszték-csomag az egész Ibiza család számára teljesen új, egyéni igényekre szabhatóságot kínál. A Barcelonából származó kompakt gépkocsi úgy igazítható, hogy tökéletesen megfeleljen minden egyéni stílusnak. A színcsomag feltűnő jelenséget produkál. Ilyen a Bismuth egy elegáns barna árnyalattal vagy a Velvet, egy pompás bársony színével.

A kínálatban szerepel erős piros, nyugodt szürke, valamint a fehér, a fekete és a kék- a megfelelő színcsomag, hogy mindenki kiválaszthassa a saját kedvenc színét.
Mindegyik színcsomag széleskörűen variálható kárpitborítással párosul a megfelelő színekkel. A gépkocsi külső részén a hűtőrács borítása és a visszapillantó tükör háza Velvet, Atom szürke és valamelyik más színben jelenik meg. Belül a légterelő lamellák, a kormánykerék díszítése és a sebességváltó kar mind-mind része a színcsomagnak ugyanúgy, mint az üléshuzatok háttámláiba bevarrt színes csíkok. Az egyik jellemző elem a kétszínű 16 és 17 colos könnyűfém keréktárcsák.

Az Ibiza fényezésének színe és a színcsomag között nagyszámú lehetséges kombináció létezik. Ezekkel a karosszéria-színekkel, a három felszereltség-sorozattal és a nagy motorválasztékkal az Ibiza tökéletesen meg tud felelni minden igénynek.

Új biztonsági rendszerek
A vezetés közbeni elalvás még mindig sok súlyos baleset okozója. Az új, az elalvás veszélyére figyelmeztető rendszer a SEAT Ibizában a kormányzási jellemzők alapján felismeri a vezető csökkenő koncentrációját, és időben figyelmeztetést ad! Egy másik új biztonsági rendszer a másodlagos ütközés elleni védelem. Ez egy komoly ütközést követően automatikusan lelassítja a gépkocsit, hogy szétoszlassa megmaradt mozgási energiát. Amennyiben a légzsákok felfúvódnak az első ütközés következtében, akkor az elektronikus stabilizációs program működésbe hozza a fékeket, és bekapcsolja a vészvillogó fényeit.

A motorok teljesen új generációja

A SEAT Ibizát a teljesen új nemzedékhez tartozó benzines és TDI dízelmotorok hajtják.
A belépő szintű benzinmotor háromhengeres, 1.0 liter lökettérfogatú 55 kW (75 LE) -tal, és a 70 kW (95LE)-ossal, valamint a 81 kW (110 LE)-ossal együtt mindegyi TSI turbófeltöltésű.

A maximális 160 vagy 200 Nm nyomatékkal az 1.0 TSI húzóereje nagyon impozáns. Ezek az új, háromhengeres motorok a legmodernebb konstrukciók, változtatható szelepvezérléssel már a belépő modelltől kezdődően.

Az 1.0 TSI turbómotor-változaton integrált közteshűtő és kettős, változtatható szívócső van, valamint a három különböző hűtőkörrel működő hőmenedzsment. A hőkezelési rendszer jelentősen csökkenti a felmelegedési időszakban a szennyezőanyag-kibocsátást.

Az új, háromhengeres, 1.4 l lökettérfogatú TDI motor jellemzője az alumínium hengerblokk a súly csökkentése érdekében, a kiegyenlítőtengely-modul a sima futás érdekében, a vízhűtéses közteshűtő és a befecskendező rendszer maximális 2000 bar-ral.

Maximális hatékonyság

A három- és négyhengeres motorok természetesen teljesítik a legújabb EU6 kibocsátási követelményeket, "követendő példát" mutatnak kiváló üzemanyag-fogyasztási mutatóikkal és károsanyag-kibocsátási adataikkal.

Az új háromhengeres dízelmotorok között az 1.4 TDI 55 kW (75 LE)-es 3,4 literes fogyasztást ér el 100 km-enként, ami CO2 kibocsátásban 94 grammot jelent kilométerenként.
A többi dízelmotor közül (66 kW- 90 LE, vagy 77 kW-105 LE) egyik sem fogyaszt 3,8 liternél többet. A 81 kW-os TSI opcióban elérhető a kényelmes DSG kettős tengelykapcsolós sebességváltóval.

Az 1.0 TSI 95 LE és 110 LE valamint az 1.4 105 LE TDI motorokhoz van start/stop rendszer, amely a motort kikapcsolja, amikor a gépkocsi megáll.

Vezetési élmény nagyobb kényelemmel

Az új Ibiza mindig kiváló értékelést kapott a dinamikus jellegéért és a vezetési élményért. Az új nemzedékhez tartozó Ibizát tovább finomították egy különösen érzékeny elektronikus kormányrendszerrel.
Még tovább javult azonban az utazás és a kezelés az újrahangolt rugókkal, lengéscsillapítókkal és stabilizátor-rudakkal. Az opcionális SEAT Drive Profile lehetővé teszi az adaptív lengéscsillapítást. Normál és sport üzemmód közül lehet választani, melyek kihatnak a kormányrásegítés intenzitására.

A legújabb nemzedékhez tartozó tájékoztató-szórakoztató berendezés (infotainment)
Az érintőképernyővel és beépített navigációs rendszerrel felszerelt, a legújabb nemzedékhez tartozó tájékoztató-szórakoztató (infotainment) rendszer veszi a DAB digitális rádióadást, és lejátssza a zenét egy iPod-ról vagy okostelefonról az USB port-on keresztül vezetéken, vagy Bluetooth-on keresztül.

A hangutasításos szabályozást beépítették a MediaSystem plus rendszerbe, és az okostelefonba épített MirrorLinket szintén kiválaszthatjuk arra, hogy tökéletes összekapcsolhatóságot biztosítsunk utazás közben.

Az igazán kiváló minőségű hangzás érdekében a gépkocsiba új SEAT Sound system került. A hat hangszóró, egy tíz köbdeciméteres basszus doboz, egy további erősítő, illetve a hang menüben az egyéni beállítás lehetősége még a leginkább vájtfülűeket is ki fogja elégíteni.

Négy-négy opcionális ultrahangos első- és hátsó érzékelő biztosítja a távolság figyelését parkolás közben, és ezek figyelmeztető jelzéseket bocsátanak ki csipogás és a képernyőn megjelenő jelek formájában. Opcióként tolató kamera is rendelkezésre áll. Ez segíti a parkolást, és az utasításokat a képernyőre vetíti ki.

Tökéletes az aktív életstílushoz

Az új Ibizát még mindig három karosszéria-változatban kínálják, ötajtós, Ibiza SC (Sport Coupé) és Ibiza ST (Sport Tourer) formában.

A kombi változat például meglepően magas fokú hasznosságot kínál egy ilyen kompakt csomagban. A sportos forma ellenére a csomagtér valóban tágas, 430-tól maximum 1164 literig. Az aktív életstílusú emberek számára és még két kerékpár számára is van hely, természetesen azonban az első kerekeket a szállításhoz le kell szerelni.

Már az alap Referencia modell is meggyőző érv, ezen megtalálható minden fő kényelmi és biztonsági berendezés. E felett, vagyis a Style változat esetében az alapfelszereltségben van a klímaberendezés és a színes érintőképernyő. Az Ibiza FR már különleges "megszólalást" jelent a hangsúlyozott formatervezésével elöl és hátul, illetve a saját könnyűfém keréktárcsákkal.

Sokkal inkább, mint eddig bármikor, az új SEAT Ibizát tökéletesen a személyes stílushoz és az egyéni igényekhez lehet hangolni, a színek, az opciók és a kiegészítők rendkívül széles palettájával.
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2022 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!