0
A SEAT szponzorálja a Superbike világbajnokságot - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

A SEAT szponzorálja a Superbike világbajnokságot

  • 13 Superbike versenyen a Leon CUPRA, a SEAT történetének legnagyobb teljesítményű modellje lesz a biztonsági autó
  • A dinamizmus és a technológia: értékek, amelyeket a spanyol márka és a Superbike világbajnokság közösen vallanak.


Martorell/Budapest, 2017. február 16. - A SEAT és a Dorna szponzori megállapodás írt alá a Superbike világbajnokságra, melynek értelmében a Leon CUPRA, a SEAT történetének legnagyobb teljesítményű, 300 lóerős modellje lesz a motorkerékpáros gyorsasági világbajnokság hivatalos biztonsági autója. A CUPRA első megjelenésére február 24-én kerül sor, amikor a világbajnokság kezdetét veszi az ausztráliai Philip Island pályán. Azon túl, hogy világbajnokság helyszínén, és a  pálya nagy hirdetőtábláin a nézők a SEAT-ot fogják látni, a szponzori megállapodás lehetővé teszi, hogy a Leon CUPRA biztonsági autóként először mutatkozzon be egy világversenyen. Ez azt jelenti, hogy a SEAT Leon CUPRA a pályán lesz minden futam bemelegítő köre alatt, és minden kategória versenyén. Ez az együttműködés lehetővé teszi a spanyol márka számára, hogy eljusson  a motorsport kedvelőinek  széles köréhez. 

"Ez a verseny előtérbe helyezi a SEAT olyan alapértékeit, mint a dinamizmus és a technológia”- mondja Antonio Labate, a SEAT Sport  stratégiai, üzletfejlesztési és operációs igazgatója. „Nagyon örülünk, hogy a Leon CUPRA részt vesz a Superbike világbajnokságon, mint a verseny  hivatalos biztonsági gépkocsija,  mert ez a partnerség ideális platformot  biztosít  nekünk a  modell tulajdonságainak és teljesítményének bemutatására. Reméljük, hogy a szurkolók a gépkocsit a rendezvények során, a   pályán és a pályán kívül egyaránt kedvelni fogják.” -mondta  Antonio Labate.  A WorldSBK értékesítési és marketing igazgatója, Marc Saurina  ehhez hozzáteszi:  „Üdvözöljük a SEAT Leon CUPRA-t a  Superbike világbajnokságon! A SEAT Leon CUPRA helye, pozícionáltsága  teljes mértékben  passzol világbajnokságunkhoz, ahol is  a szurkolók tapasztalata, élménye lényeges részét képezik az identitásunknak.”

A SEAT Leon CUPRA teljesítménye 300 lóerő, ez a barcelonai márka történetében a legerősebb modell. A gépkocsi egyben a leggyorsabb is,  0 km-ről 4,9 mp másodperc alatt gyorsul fel a 100 kilométeres sebességre. A kereskedőkhöz márciusban eljutó új modell  a SEAT márka értékeit képviseli, amikor a vonzó külsőt, a legkorszerűbb technológiával vegyíti. A modell február 24-én, mint biztonsági gépkocsi debütál az ausztráliai Philip Island pályán, mely a motorkerékpáros világversenyek egyik leglátványosabb pályája. A bajnoki szezonban 13 verseny lesz három földrész 11 országban.

A SEAT az egyetlen vállalat Spanyolországban, amely teljes körűen képes gépkocsik tervezésére, fejlesztésére, gyártására és piaci értékesítésére. A Volkswagen Csoport tagjaként működő multinacionális vállalat központja Martorellben (Barcelona) található, járműveinek több mint 80 százalékát exportálja, és 75 országban van jelen. A SEAT árbevétele 2015-ben megközelítette a 8,3 milliárd eurót, amely eddigi történelmének legjobb eredménye, 2007 óta pedig először lépte át világszerte a 400 000 jármű értékesítését.
A SEAT Csoport több mint 14 000 szakembert alkalmaz három gyártóközpontjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell, ahol a rendkívül sikeres Ibiza és Leon készül. Emellett a vállalat az Alhambra típust Portugáliában, a Mii típust Szlovákiában, míg a Toledo típust Csehországban gyártja.

A multinacionális vállalat műszaki központjában (Technical Centre) közel 1000 mérnök dolgozik azon, hogy a K+F területén Spanyolország első számú ipari beruházója, innovációs tevékenységének hajtómotorja legyen. A környezetvédelem iránti elkötelezettségével összhangban a SEAT a fenntarthatóságra alapozza tevékenységét, nevezetesen a CO2-kibocsátás csökkentésére és az energiahatékonyság javítására. A SEAT modellkínálatában már megtalálhatók a legújabb konnektivitási technológiák, és jelenleg részt vesz a vállalat globális digitalizálási folyamatában, hogy elősegítse a jövő mobilitását.
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!