0
A SEAT csúcsformában érkezett a genfi nemzetközi autókiállításra SEAT, Duna Autó zrt - Duna Autó Zrt.
Szechenyi 2020 befektetes a jövőbe
 
Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy augusztusban, szombatonként szalonjaink zárva tartanak.
Augusztus 29-én viszont 08:00-18:00 között, szeretettel várjuk Önöket!
Ugyanezen a napon, szervizeink is a szokott időben, 07:00-17:00 között várják Önöket.
Megértésüket köszönjük!

A SEAT csúcsformában érkezett a genfi nemzetközi autókiállításra

A SEAT értékesítési eredményei továbbra is kétszámjegyű növekedést mutatnak. Februárban a vállalat sikeresen tartotta fenn az év elején tapasztalt erős növekedést, és a 39 000 kiszállított autóval 25,9%-kal magasabb  értékesítési számokat ért el, mint  2017 azonos hónapjában. Éves összehasonlításban az értékesítés növekedése 23, 1% volt, mellyel az összes piacot tekintve a kiszállított SEAT-ok száma elérte a 78 000 egységet.
A SEAT a márka főbb piacain megtartotta nagyon magas növekedési mutatóit. Januárban és februárban Spanyolországban regisztrálták a legtöbb kiszállítást, így az itt értékesített 17 800 gépkocsival 18,1%-os növekedést tudtak elérni. A második legjobb eredményt hozó Németország 15%-os növekedése 13 700 gépkocsi értékesítését eredményezte. További kimagaslóan jó piacokat jelentenek Svájc (2 100 értékesített gépkocsi, 26,8%-os emelkedés), Franciaország (4 300 gépkocsi, +26,8%), Ausztria (3 500, +18.5%), az Egyesült Királyság (6 500, +17.2%) és Olaszország (3 700, +12.1%).
A SEAT Európán kívül is hasonlóan erős növekedést mutatott. Algéria továbbra is a márka negyedik legnagyobb piaca volt az év elején értékesített 4 700 gépkocsival, míg Izraelben 34,9%-kal nőttek az eladások, és elérték a 2 100 darabos mennyiséget.
A SEAT érétkesítésekért és marketingért felelős alelnöke, Wayne Griffiths az eredményekkel kapcsolatban kiemelte, hogy „az esztendő első két hónapjában kiemelkedő növekedést tapasztaltunk az értékesítésben. Mi vagyunk az egyik leggyorsabban bővülő márka az iparágban, és növeljük piaci részesedésünket a stratégiai piacokon.” Wayne Griffiths hozzátette, hogy  „a SEAT Arona valamint a Leon, az Ibiza és az Ateca is nagy  népszerűségnek örvend  a piacokon. Mindezen túl az új CUPRA márka bevezetése kedvező hatással lesz a jövőben új ügyfelek meghóditására.”
A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2017-ben összesen mintegy 470 000 gépkocsiját értékesítette világszerte.
A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen több mint 14 ezer főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza, Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca és a Toledo Csehországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.
A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

Forrás: seat.hu
Adatkezelési tájékoztatóCookie szabályzat

© 1989-2020 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!