137
Környezetvédelem, Árak, Különleges bejelentések dunaauto - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

A NISSAN TOVÁBB FOKOZZA AZ ÉRDEKLŐDÉST AZ ELEKTROMOS AUTÓK IRÁNT

A Magyar kormány bejelentését követően, miszerint a tisztán elektromos meghajtású gépjárművekre állami támogatást vezet be, a Nissan magyarországi központja arra a döntésre jutott, hogy a bejelentett 1 500 000 forint támogatást megtoldja további 600 000 forinttal, így a Nissan LEAF 2 100 000 forint kedvezménnyel vásárolható meg.

Mint a világ legeladottabb elektromos autójának gyártója, a Nissan fontosnak tartja, hogy élen járjon a levegő minőségének javításában és a zajszennyezettség csökkentésében Magyarországon, melyre a tisztán elektromos járművek bizonyítottan megoldást jelentenek.

A Nissan LEAF legújabb változata akár 250 km-es (NEDC mérés alapján) hatótávot biztosít, mellyel a kedvezményre jogosult tisztán elektromos autók között az azonos méretű modellek mezőnyéből kimagaslik. A harmadik generációs akkumulátorra 8 év vagy 160 000 km kapacitásgaranciát vállal a Nissan.

“A további kedvezmény mutatja az egyértelmű elkötelezettségünket a  mindenki által elérhető tisztán elektromos autók iránt. Nagy várakozással tekintünk a jövőbe és bízunk benne, hogy az állami ösztönző az általunk kiegészített támogatással arra buzdítja majd az autóvásárlás előtt állókat, hogy váltsanak a tisztán elektromos meghajtásra. Mindezzel nemcsak a környezetért tehetnek, hanem átélhetik az elektromos autók adta vezetési élményt.” Horváth Gergő, a Nissan magyarországi PR és Marketing Menedzsere

“Elkötelezettségünknek itt nincs vége – töltőadományozási projektünkön keresztül 2010 óta segítjük a megbízható CHAdeMo töltők elterjedését. Ezen idő alatt több mint 3 100 töltő finanszírozásában vettünk részt Európában, csak Magyarországon belül pedig több, mint 20 villámtöltőt adományoztunk, melyek Nissan márkakereskedéseknél és forgalmas városközpontokban kínálnak ingyen töltési lehetőséget elektromos autóval közlekedőknek. Izgatottan várjuk az eredményét a kormányzati projektnek, melyben 1 milliárd 250 millió forintot különítettek el töltőtelepítési támogatásra, tovább fejlesztve az infrastruktúrát.”

A 2016-os naptári év tekintetében augusztusig a Nissan Magyarországon 87 darab tisztán elektromos járművet értékesített, mely a LEAF töretlen és az e-NV200 növekvő népszerűségének köszönhető. Az eredménynek köszönhetően már két darab autóval túlteljesítették a teljes 2015-ös naptári évet és további növekedést várnak a hátralévő 4 hónapban. A Nissan törekvéseit tovább segíti, hogy 2016 áprilisától országos lefedettség várja a Nissan elektromos autói iránt érdeklődőket, így nem csak Budapesten, hanem már Győrben, Tatabányán, Pécsen, Baján, Kecskeméten, Miskolcon és Debrecenben is lehetőségük van megvásárolni tisztán elektromos járművüket.
A világ piacvezető elektromos autójának, a Nissan LEAF-nek és a világon első elektromos kishaszongépjárművének, az e-NV200-nak a gyártójaként a Nissan 2010 óta elkötelezett híve a 100%-ban elektromos járműveknek, régebb óta, mint más gyártók piacra léptek volna. Ezen törekvéseik alatt, több mint 250 000 darab tisztán elektromos gépjárművet értékesítettek és nagyságrendileg 5 milliárd eurót fektettek be az elektromos mobilitás projektbe. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően a Nissan egyedülállóan, saját akkumulátorgyárakkal rendelkezik, kontrollálva ezáltal a teljes gyártási folyamatot, biztosítva a magas minőséget. Ezen felül a Nissan további eMobilitás projektekben is vezető szerepet tölt be, úgy mint a Vehicle to Grid – járműből a hálózatba – és az xStorage innovatív technológiák.
A NISSAN EURÓPAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL
A tengerentúli gyártóvállalatok közül a Nissan rendelkezik az egyik legátfogóbb európai jelenléttel. A helyi tervező, kutató-fejlesztő, gyártási, logisztikai, valamint értékesítő és marketing szervezeteiben több mint 17 000 alkalmazottat foglalkoztat. A tavalyi évben a Nissan angliai, spanyolországi és oroszországi gyárai több mint 635 000 járművet állítottak elő, köztük díjnyertes crossovereket, haszongépjárműveket, valamint a Nissan LEAF-et, a világ legnépszerűbb elektromos autóját. A zéró emissziós közlekedést és a halálos kimenetelű közúti balesetek számának nullára csökkentését célul kitűző Nissan a közelmúltban bemutatta „Intelligens Mobilitás” jövőképét. Ez a „360 fokos látószögű”, átfogó koncepció határozza meg a Nissan termék- és technológiafejlesztéseinek irányát, és ezen alapulnak majd azok a meghatározó jelentőségű vállalati döntések is, melyek az autókban alkalmazott hajtásrendszereket, az autók használatát, valamint a jövő társadalmába való integrációját érintik. A Nissan jó úton jár afelé, hogy a legértékesebb ázsiai márkanév legyen Európában. 

Forrás: http://www.newsroom.nissan-europe.com/hu/

Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!