2294
A MITSUBISHI MOTORS átnevezi Global Small modelljét Európában - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

A MITSUBISHI MOTORS átnevezi Global Small modelljét Európában

Elsloo, 2013. január 9. - Mivel a "Mirage" név védjegyoltalmával kapcsolatban az utolsó pillanatban váratlan nehézségek adódtak Európában, a Mitsubishi Motors Corporation (MMC) úgy döntött, hogy vadonatúj Global Small B-kategóriájú modelljét más néven vezeti be az európai piacon.

Ennek értelmében a mai naptól a Mitsubishi Motors európai piacain, valamint Oroszországban és Ukrajnában (néhány helyi kivétellel) az autó "Space Star" néven kerül forgalomba, felidézve a Mitsubishi népszerű európai modelljét, amely hasonlóan tágas utasteret, üzemanyag-takarékos működést és letisztult, felhasználóbarát kezelhetőséget kínált a vásárlók számára.

Mindez tökéletesen illik a Global Small modell meggyőző adataihoz: 371 cm, (min.) 845 kg, Cd 0.27, (min.) 4,0 l/100 km*, (min.) 92 g/km*, 235 literes csomagtér (5 üléssel), stb…

Mint ismeretes, a Global Small 2012. márciusa óta az MMC vadonatúj gyárában, a Thaiföld Chonburi tartományában, a "Laem Chabang Ipari Parkban" működő üzemben készül – ez az MMC harmadik gyártólétesítménye ebben a stratégiai fontosságú országban –, s a vállalat innen szállítja a világ piacaira az előrejelzések szerint várható évi 120.000 darab járművet (2012-es pénzügyi év).

Thaiföld, az ASEAN államok és Japán után a Global Small modell Európában is piacra lép majd (az Új Space Star néven forgalmazott modell fokozatos bevezetése 2013. február végétől kezdődik), majd az autó Ausztráliában és a többi globális piacon is megjelenik.

*1,0 literes, 3 hengeres MIVEC benzinmotor Auto Stop & Go rendszerrel és 5 fokozatú manuális váltóval.

(forrás: mitsubishi.hu)
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!