0
A Kia Motors az első helyen végzett az Egyesült Államokban, a J.D. Power újautó-minőségi felmérésén - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

A Kia Motors az első helyen végzett az Egyesült Államokban, a J.D. Power újautó-minőségi felmérésén

Miután a formatervezés, a minőség és a műszaki tartalom terén az iparág élvonalába lépett elő, a Kia Motors a J.D. Power 2016-os újautó-minőségi felmérésen (Initial Quality Study, IQS) az USA piacán forgalmazott 33 márka közül a legelső helyen végzett. Huszonhét éve először fordult elő, hogy nem prémium márka áll a felmérés élén.

A Kia tulajdonosok jóval kevesebb problémáról számoltak be a vásárlást követő első 90 nap után, mint bármelyik más márka vásárlói az USA-ban. A Kia kiváló szereplése mindenekelőtt a Sportage és a Soul kategóriagyőzelmének köszönhető, ugyanakkor a Rio, a Forte és a Sorento is saját kategóriájának legjobb három típusa között végzett.
„Az, hogy az összes autógyártó között mi végeztünk az első helyen, az újautó-minőség terén, annak az évtizedes folyamatnak az eredménye, amely során a Kia Motors a kiemelkedő minőségű gyártásra összpontosított, és folyamatosan tökéletesítette teljesítményét. Ez az eredmény ráadásul ügyfeleink ítélete alapján született meg, ennél nagyobb elismerésre senki sem vágyhat.” - mondta Michael Sprague, a Kia Motors America ügyvezető igazgatója és alelnöke. „Az autóipar első számú szereplőjeként immár kétség sem férhet hozzá, hogy a Kia világszínvonalon gyárt autót.”


A Kia Egyesült Államokbeli eladásai az elmúlt négy év alatt folyamatosan emelkedve mára meghaladták az évi 600 000-es darabszámot, ezzel párhuzamosan emelkedett a márka teljesítménye a J.D. Power IQS vizsgálatán is. A Kia Motors először 2013-ban került be a tíz legjobban teljesítő márka közé, majd a 2015-ös IQS felmérésen már az összesített második helyen végzett, a legkiválóbb nem prémium gyártóként.
Az idén harminc éves J.D. Power IQS felmérés összesen 26 szegmensben gyűjti be és elemzi a vásárlók tapasztalatait. Az újautó-minőségi rangsort a tulajdonosok határozzák meg, a gépkocsi megvásárlását követő első 90 nap tapasztalatai alapján értékelve a vezetési élményt, a motor és a sebességváltó teljesítményét, valamint egy sor minőségi szempontot is.

Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!