0
A CUPRA e-Racer elektromos túraautó első alkalommal futott versenypályán SEAT, Duna Autó zrt - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

A CUPRA e-Racer elektromos túraautó első alkalommal futott versenypályán

  •  A versenypályán lefolytatott teszt megerősíti az akkumulátorok sikeres integrálását
  •  A CUPRA e-Racer akkumulátora 6 072 cellából áll, ami 9 000 mobil telefon akkumulátorának  felel meg.


A CUPRA márka elvitte a CUPRA e-Racer versenyautót  Zágrábba, hogy a versenypályán történő próba során első alkalommal tesztelje az elektromos akkumulátor csomag összehangolását a gépkocsi többi elemével.

Ezt megelőzően az autó minden elektromos-, elektronikus-, hűtő- és hajtás rendszerét, és az akkumulátort is külön-külön tesztelték, és a zágrábi versenypályán kapcsolták össze első alkalommal az autó minden alkotóelemét, és először tesztelték azok közös működését . Az eredmények nagyon bíztatóak voltak a CUPRA csapat számára, és a tesztnapok során a versenypálya hőmérsékleti feltételei megerősítették, hogy a CUPRA e-Racer készen áll megfelelni a verseny kihívásainak. 

Az első újratölthető túra autó

A teljesen elektromos túra versenyautó akkumulátor csomagja 6 072  kör alakú cellából áll, ami 9 000 mobil telefon akkumulátorának felel meg. Ezekkel a mutatókkal az e-Racer  autó  teljesen megfelel az új E-TCR-en, az elektromos túra autók versenyén történő indulás feltételeinek.

A tesztek során felhalmozott adatokat tovább hasznosítják majd a rendszerek finomítására annak érdekében, hogy a figyelmet a következő időszakban a gépkocsi teljesítményére összpontosíthassák.

A SEAT kutatásért és fejlesztésért felelős alelnöke, Dr. Matthias Rabe a tesztekkel kapcsolatban elmondta, hogy  "a CUPRA e-Racer-rel mi a versenyzés egy következő szintjére kívánunk lépni, mellyel be tudjuk bizonyítani, hogy képesek vagyunk újraértelmezni az autósportot, és újabb sikereket tudunk elérni. A motorsport a CUPRA egyik központi eleme, és büszkék vagyunk  a csapatra, amely ezt az elektromos túra versenyautót megalkotta."
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2022 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!