0
Škoda , Elektromos jövő: SKODA VISION E dunaauto - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Elektromos jövő: SKODA VISION E

 

  • A ŠKODA első elektromos hajtású tanulmányautója a 2017-es Sanghaji Autószalonon tartja világpremierjét
  • Pillantás a jövőbe: a VISION E betekintést enged a ŠKODA elektromobilitási stratégiájába
  • Széles kínálat: 2025-ig öt elektromos autó jelenik meg a különböző kategóriákban
  • A kezdet: 2019-ben érkezik a ŠKODA SUPERB plug-in hibrid technológiával
  • Önvezető autó: a ŠKODA VISION E megfelel a 3. szintű elvárásoknak

Az április 19-28. között sorra kerülő Shanghaji Autószalon alkalmával a ŠKODA jelenlétét az elektromobilitási program jellemzi: a VISION E tanulmányautóval a cseh vállalat először mutatja be a mobilitás márkára jellemző jövőbeni elemeit. Az érzelmekre ható 5 ajtós SUV coupé 500 km-t képes elektromos hajtással megtenni, mellyel az önvezető autó 3. szintjének elvárásait teljesíti. A ŠKODA intenzíven fejleszti modellkínálatának elektromos átalakítását, és  2025-ig 5 változatban hoz ki elektromos autókat a különböző kategóriákban.

A ŠKODA teljes gőzzel beindította a holnap mobilitásának tervezését és fejlesztését. A vállalat történetének első teljesen elektromos hajtású, önvezető tanulmányautója megtestesíti a márka elektromos autókkal kapcsolatos elképzeléseit.

A 4.645 mm hosszú, 1.917 mm széles és 1.550 mm magas ŠKODA VISION E tengelytávja 2.850 mm, mely magabiztos megjelenést ad az úton. Formatervezői a ŠKODA esetében megszokott nagy belső teret alakították ki. A szabadidő autóknál megszokott magas üléspozíció és nagy belső tér ugyanakkor dinamikus vonalakkal, az enyhén lefelé futó tetővonallal egy coupé hatását kelti.

Hajtásrendszere 225 kW teljesítményű, végsebessége 180 km/h, hatékony lítium-ion akkumulátora 500 km-es menetteljesítményt tesz lehetővé. A ŠKODA VISION E kerekeit két elektromos motor hajtja, az első és a hátsó kerekeket hajtó motorok nagy stabilitást és biztonságot adnak az autónak.

 

 


VISION E révén a ŠKODA betekintést ad az önvezető autókkal kapcsolatos közeljövőben várható megoldásokra is. A legutóbbi kutatások szerint 2030-ban az üzemben lévő autók 30%-a lehet teljesen önvezető. A ŠKODA VISION E tanulmányautó ennek 3. szintjét hozza el: önállóan tud közlekedési dugóban haladni, átveszi a vezetést az autópályán, sávot tart illetve előzést hajt végre, önállóan megkeresi a szabad parkolóhelyet, ahová önállóan parkol be, és önállóan hajt ki a parkolóból.

Elektromos mobilitási stratégia
Az elektromos mobilitás központi helyet foglal el a vállalat növekedési stratégiájában. A ŠKODA elektromos autóit a Volkswagen csoport MEB alaplemezeire építi. A ŠKODA modellkínálatának elektromos átalakítása 2019-ben veszi kezdetét a plug-in hibrid ŠKODA SUPERB megjelenésével. Ezt hamarosan, 2020-ban követik a teljesen elektromos hajtású változatok, és 2025-re az egyes kategóriákban a márka öt elektromos autóval bővíti majd kínálatát.

 

Forrás: http://www.skoda.hu/hirek/hirek-esemenyek/1309-elektromos-joevo-skoda-vision-e

Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!