0
2023-ban érkezik az új ASX modell! Mitsubishi, Duna Autó zrt - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Érkezik az új ASX modell!

VILÁGPREMIER! BEMUTATKOZIK AZ ÚJ ASX MODELLEL!• Az új ASX 2023-ban jelenik meg Európában a kisméretű SUV-k szegmensében.
• Ez a Mitsubishi harmadik plug-in hibrid SUV modellje az Outlander PHEV és az Eclipse Cross PHEV után.
• Az autó a legmodernebb technológiával és hajtásláncokkal, plug-in hibrid (PHEV) és hibrid (HEV) hajtásokkal lesz kapható.

A Mitsubishi Motors Europe ma bejelentette, hogy az új generációs ASX már 2023 tavaszán kapható lesz. Az ASX új generációja a jelenlegi modellt, a márka első kompakt SUV-jét váltja majd le, ami a 2010-es piacra lépése óta közel 380.000 példányban* kelt el, és ezzel az elmúlt évek egyik legsikeresebb Mitsubishi modellje lett. A népszerű kisméretű SUV-k piacára belépő, új generációs ASX vásárlói gazdag felszereltségre és bőséges választékra számíthatnak, hiszen az autó a legmodernebb technológiákkal és hajtásláncokkal, köztük plug-in hibrid (PHEV) és hibrid (HEV) hajtásokkal lesz kapható. A Mitsubishi Motors volt az első autógyártó, amely plug-in hibrid SUV-t kínált; 2013 óta a márka több mint 200.000 darab** plug-in hibrid SUV-t értékesített Európában, és az úttörő Outlander PHEV sikerére alapozva 2021-ben bemutatta az Outlander PHEV új generációját és az Eclipse Cross PHEV-t.

Az új ASX a Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance CMF-B padlólemezére épül, és a Renault spanyolországi Valladollid üzemében gyártják majd.

Frank Krol, a Mitsubishi Motors Europe elnök-vezérigazgatója elmondta:
„A Mitsubishi Motors gazdag SUV-hagyományokkal bír, és vállaltunk volt az első autógyártó, amely plug-in hibrid SUV-t kínált; először a Outlander PHEV-t, most pedig már az Eclipse Cross PHEV is megjelent a palettán. Az SUV modellek népszerűsége egyre nő Európában, akárcsak a plug-in hibrid hajtás elfogadottsága, így az új generációs ASX magabiztosan építhet ezekre az alapokra. Nagyon várjuk már, hogy jelenlegi és jövőbeni vásárlóink olyan kínálatból válogathassanak, amit ez a rendkívül versenyképes új modell tesz majd még teljesebbé.”
* Az ASX kiskereskedelmi értékesítése Európában 2010-től 2021 december végéig: 379.542 darab
** Az Outlander PHEV értékesítése Európában: 199.784 kiskereskedelmi eladás (2013-tól 2021 december végéig); az Eclipse Cross PHEV értékesítése Európában: 9.858 kiskereskedelmi eladás (januártól 2021 december végéig)
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2022 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!