0
1 milliárd eurót pumpál a Ladába a Renault - Duna Autó Zrt.
Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy július 23-tól augusztus 27-ig SZOMBATonként szalonjaink ZÁRVA tartanak. Szeptember 03-tól a megszokott szombati nyitvatartással várjuk Önöket márkakereskedéseinkben.
Megértésüket köszönjük!
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

1 milliárd eurót pumpál a Ladába a Renault

Tőkeemeléssel 70 százalékra növelné tulajdonrészét az AvtoVAZ-ban a Renault.


A Renault a részvényesekkel együtt 85 milliárd rubeles (1,2 milliárd euró, kb. 375 milliárd forint) feltőkésítést kezdeményezett a gondokkal küzdő vállalatban, ám jó eséllyel egymagának kell előteremtenie az összeget, amivel csaknem megkétszerezné tulajdonrészét a vállalatban.

A francia autógyártó elemzők szerint a teljes bukás elől menekül előrefelé: a két vállalat közösen eltöltött nyolc éve alatt mindössze kétszer sikerült nyereséget termelnie az AvtoVAZ-nak, a nagy orosz gazdasági talpra állás elmaradt (ahogyan egyébként eddig a Brazíliába vetett bizalom is megalapozatlannak bizonyult.)

Az orosz új autó piac 2012 óta folyamatosan zsugorodik, jelenleg az akkori hárommilliós csúcs 50 százalékán áll, idén további 12 százalékos veszteségre lehet számítani, és jövőre is legfeljebb a stabilizálódásban reménykedhetnek az oroszországi forgalmazók. Eközben ugyanakkor a Lada szeptemberben növelni tudta eladásait, ami leginkább annak köszönhető, hogy az előző igazgató, Bo Andersson kemény kézzel fogta vissza a kiadásokat – leginkább ezért menesztették őt idén.

Az idei feltőkésítésben mintegy 350 millió eurós közvetlen beruházásra lehet számítani, továbbá a Renault átvállalja az AvtoVAZ egymilliárd euróhoz közelítő adósságállományát. Ezt 2017-ben fogják új részvényekre cserélni.

Forrás: vezess.hu
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2022 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!