Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy július 31-től augusztus 21-éig SZOMBATonként szalonjaink ZÁRVA tartanak. Augusztus 28-án már a megszokott szombati nyitvatartással várjuk Önöket márkakereskedéseinkben.
Megértésüket köszönjük!
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Fiat Professional Ducato áruszállító
modellismertetőÁRLISTA, FELSZERELTSÉG ÉS MŰSZAKI ADATOK LETÖLTÉSE

AJÁNLATKÉRÉS

Szárnyakat kap a vállalkozás

A Fiat Ducato megbízható, innovatív és fáradhatatlan. Különlegesen nagy méretű raktérrel és 25 év tapasztalattal büszkélkedhet. Nélkülözhetetlen munkatárs? Több annál: üzlettárs, akiről mindig is álmodtunk. A legjobb partner azok számára, akik árufuvarozással, személyszállítással foglalkoznak, vagy egyszerűen csak megfelelő méretű szabadidőautót keresnek. A Ducatónál minden adott, hogy ideális munkatárssá váljék: számtalan teher– és személyszállító változatával mindig tettre kész. A furgon tengelytávja 3000 mm–től 4035 mm–ig terjed, a külső hosszúság pedig 4963 mm–től 6363 mm–ig. Háromféle külső magassággal, 2254, 2524 és 2764 mm–rel rendelhető, amelyekhez 1662, 1932 és 2172 mm–es raktérmagasság párosul. És mivel manapság a piac megköveteli, hogy a vállalkozás arculata tükrözze a szakmai képességeket is, a Ducato új stílusával mindig ki fog tűnni. A Ducato új designjának fontos eleme az első lökhárító: masszív, robusztus megjelenést kölcsönöz a modellnek. Az üzemeltetés szempontjából még ennél is fontosabb lehet, hogy 3 részből áll, így ütközés esetén külön is cserélhetők az elemei, csökkentve ezzel a javítás költségeit. Az első rész dinamikus formáiba ültetett fényszórócsoportnak köszönhetően a jármű elölről kompakt, lendületes és modern képet nyújt. Erőt sugároz a hátsó design, a szögletes vonalakkal és az oldalvédő csíkba futó lökhárítóval.

Business Class

A hétköznapi munka során a sofőrök sokkal több időt töltenek haszongépjárművük volánja mögött, mint otthon a karosszékben. Éppen ezért a Ducato kabinja maximális kényelmet nyújt – mintha csak egy személyautóban ülnének. A kormánykerék és a műszerfalra helyezett sebességváltó kar új pozícióban van, a kijelzők könnyedén leolvashatók, a kezelőszervek azonnal elérhetők és működtethetők: mindez kényelmes és pihentető vezetést biztosít. A vezetőülés hosszirányban, magasságban és dőlésszögben állítható. Az egész kabint úgy tervezték, hogy bármilyen magasságú és méretű személy a legnagyobb kényelemben dolgozhasson, illetve utazhasson. Rekeszek, tárolók, támlák, asztalok és fiókok segítenek, hogy az iratok és a mindennapi tevékenységekhez szükséges tárgyak mindig rendben és kéznél legyenek. A Fiat Ducato Blue & Me™ rendszere még kellemesebbé teszi a fedélzeten töltött időt. Lehetőséget teremt a Bluetooth® rendszerű mobiltelefon kihangosítására, megakadályozva ezzel, hogy a telefonálás elvonja a vezető figyelmét. A Fiat és a Microsoft együttműködésével született Blue & Me™ rendszer segítségével elektronikus készülékeket csatlakoztathatunk a Ducato audiohálózatához, hogy az MP3, WMA és WAV fájlokban meglévő kedvenc zenéinket is élvezhessük. Az utazás kényelmét sok más berendezés is szolgálja: a sebességtartó automatikától kezdve a tolatóradarig, az eső– és sötétedésérzékelőtől az LCD–kijelzős tolatókameráig.

Ha több a munka, jöjjön a Ducato Maxi

A Ducato termékskálája képes bármilyen szállítási feladatnak megfelelni, és elérhetővé teszi azt, ami sokak számára különleges igénynek tűnhet. Még nagyobb feladatok? Kivételes igények? Eljött a Ducato Maxi ideje. Az adatok önmagukért beszélnek: 16”–os keréktárcsák és gumiabroncsok, 3,5–4,0 tonnás össztömeg, 15–17 m3–es rakodótérfogat. Ilyen képességekkel nagyméretű vagy különleges alakú rakományokkal is könnyedén megbirkózik. A Ducato Maxi platós alvázként is rendelhető. Ebben a konfigurációban a plató rakodófelülete a szimplakabinos változatnál 8,5 m², a duplakabinos változatnál pedig 6,8 m².

Tettre kész

A Ducato munkába áll. Rakodótere könnyen hozzáférhető, így a berakodás szinte gyerekjáték. Akár 125 cm szélességű, az egyik vagy mindkét oldalon nyíló oldalsó tolóajtókkal is rendelhető. A hátsó, kétszárnyú ajtó a „plafonig ér”, ami azt jelenti, hogy nyitott ajtóknál a padlótól a tetőig minden centimétert kihasználhatunk az áru ki– és berakodásánál. Az ajtók 180°–ig tudnak nyílni, külön rendelhető a 270°–ig nyíló hátsó ajtó. A hátsó ajtón keresztül két méternél magasabb csomagok vagy raklapok is berakodhatók. A küszöb csak 53 cm–re van a földtől, így az árut minimálisan kell megemelni. Az össztömeg 3000–től 3500 kg–ig terjed a Ducatónál, és 3500–tól 4000 kg–ig a Ducato Maxi esetében. A Ducato Maxi mechanikai tulajdonságai 2100 kg–os maximális terhelést engednek meg az első tengelyen, és 2400 kg–ot a hátsón.

 

Új lendület a munkához

Nagyobb motorteljesítmény, jobb menetteljesítmények és alacsonyabb fogyasztás. Ez ellentmondásosnak tűnik, de mindezt a Fiat Ducato motorjainak technológiája lehetővé teszi. Három új „Common rail” típusú, 16 szelepes Multijet motor, nagynyomású befecskendezéssel és elektronikus vezérléssel. A teljesítmény a 2.2–es motor 100 lóerejétől a 2.3–as 120 lóerején keresztül a 3.0 Power 157 lóerejéig terjed. A nyomatékértékek még teljesebb képet nyújtanak az új motorok erejéről. A 3.0 Power motor 400 Nm–es maximális nyomatékkal büszkélkedhet, amely állandó az 1700–2500 fordulat/perc tartományban. Menetteljesítményre lefordítva ez azt jelenti, hogy a motor rendkívül rugalmas, és gyorsan reagál minden teljesítményigényre. Fontos előny, amely különlegesen csendes járással és kimagasló vezetési élménnyel párosul. A Ducato hagyományosan visszafogott fogyasztását az új modell tovább javítja. Az eredményt a fejlett technológia, a több ezer kísérleti óra és a lehető legváltozatosabb körülmények között zajló több millió kilométernyi próbaút bizonyítja. A mechanikai és technológiai újítások lehetővé tették a karbantartási periódus megnövelését is, így az olajcsere 45 000 kilométerenként esedékes (40 000 km a 2.2–es motor esetében).

A biztonság Ducatóban utazik

20 000 strukturális számítás, 120 ütközési teszt, több száz kísérlet az egységekkel és az alrendszereken, mindez jól mutatja azt az óriási erőfeszítést, amelyet a Ducatónál már meglévő magas biztonsági szabvány további növelése érdekében fejtettek ki. A járművet úgy tervezték, hogy az esetleges ütközéseket a legnagyobb hatékonysággal nyelje el. Rendkívül merev, tervezett deformációjú struktúrája, valamint a nem deformálódó utastércella garantálja az utasok maximális biztonságát. Valamennyi ülőhelyet (egyedüli kivételt képeznek a duplakabinos változatoknál a hátsó középső ülőhelyek) hárompontos biztonsági övvel, övfeszítővel és erőhatárolóval láttak el. A két működési szintű vezetőoldali légzsák az alapfelszereltség részét képezi. Rendelhető továbbá 120 literes utasoldali légzsák, oldallégzsák és függönylégzsák a 360 fokos védelem érdekében. A biztonság megelőzést is jelent. A Ducato ebben is élen jár: a fékrendszer kétkörös, négy tárcsafékkel, ABS–szel (blokkolásgátló) és EBD–vel (elektronikus fékerőelosztó) rendelkezik. Rendelhető ASR (kipörgésgátló), illetve ESP (elektronikus stabilitás–ellenőrző) is, amely kritikus közlekedési helyzetekben lép működésbe a jármű megcsúszásának megakadályozása érdekében. Az ESP tartalmazza a Hill–holdert (visszagurulás–gátló), a HBA–t (hidraulikus fékasszisztens) és a LAC–ot (terhelésfüggő menetdinamikai szabályozás). Ez utóbbi végzi a terhelési állapot figyelését menet közben, és beavatkozik az ABS, ASR és ESP funkciók kalibrálása és optimalizálása érdekében.


Munkatársaink

Kiss Csaba - értékesítési tanácsadó

Kiss Csaba

értékesítési tanácsadó
Telefon: +36 1 801 5300
Lázár Viktor - értékesítési tanácsadó

Lázár Viktor

értékesítési tanácsadó
Telefon: +36 1 801 5300
Váradi Ferenc - értékesítési vezető

Váradi Ferenc

értékesítési vezető
Telefon: +36 1 801 5300
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2021 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!