Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy október 23-án, szombaton, márkakereskedéseink ZÁRVA tartanak. 
Megértésüket köszönjük!
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Fiat Professional Ducato áruszállító
modellismertetőÁRLISTA, FELSZERELTSÉG ÉS MŰSZAKI ADATOK LETÖLTÉSE

AJÁNLATKÉRÉS

Szárnyakat kap a vállalkozás

A Fiat Ducato megbízható, innovatív és fáradhatatlan. Különlegesen nagy méretű raktérrel és 25 év tapasztalattal büszkélkedhet. Nélkülözhetetlen munkatárs? Több annál: üzlettárs, akiről mindig is álmodtunk. A legjobb partner azok számára, akik árufuvarozással, személyszállítással foglalkoznak, vagy egyszerűen csak megfelelő méretű szabadidőautót keresnek. A Ducatónál minden adott, hogy ideális munkatárssá váljék: számtalan teher– és személyszállító változatával mindig tettre kész. A furgon tengelytávja 3000 mm–től 4035 mm–ig terjed, a külső hosszúság pedig 4963 mm–től 6363 mm–ig. Háromféle külső magassággal, 2254, 2524 és 2764 mm–rel rendelhető, amelyekhez 1662, 1932 és 2172 mm–es raktérmagasság párosul. És mivel manapság a piac megköveteli, hogy a vállalkozás arculata tükrözze a szakmai képességeket is, a Ducato új stílusával mindig ki fog tűnni. A Ducato új designjának fontos eleme az első lökhárító: masszív, robusztus megjelenést kölcsönöz a modellnek. Az üzemeltetés szempontjából még ennél is fontosabb lehet, hogy 3 részből áll, így ütközés esetén külön is cserélhetők az elemei, csökkentve ezzel a javítás költségeit. Az első rész dinamikus formáiba ültetett fényszórócsoportnak köszönhetően a jármű elölről kompakt, lendületes és modern képet nyújt. Erőt sugároz a hátsó design, a szögletes vonalakkal és az oldalvédő csíkba futó lökhárítóval.

Business Class

A hétköznapi munka során a sofőrök sokkal több időt töltenek haszongépjárművük volánja mögött, mint otthon a karosszékben. Éppen ezért a Ducato kabinja maximális kényelmet nyújt – mintha csak egy személyautóban ülnének. A kormánykerék és a műszerfalra helyezett sebességváltó kar új pozícióban van, a kijelzők könnyedén leolvashatók, a kezelőszervek azonnal elérhetők és működtethetők: mindez kényelmes és pihentető vezetést biztosít. A vezetőülés hosszirányban, magasságban és dőlésszögben állítható. Az egész kabint úgy tervezték, hogy bármilyen magasságú és méretű személy a legnagyobb kényelemben dolgozhasson, illetve utazhasson. Rekeszek, tárolók, támlák, asztalok és fiókok segítenek, hogy az iratok és a mindennapi tevékenységekhez szükséges tárgyak mindig rendben és kéznél legyenek. A Fiat Ducato Blue & Me™ rendszere még kellemesebbé teszi a fedélzeten töltött időt. Lehetőséget teremt a Bluetooth® rendszerű mobiltelefon kihangosítására, megakadályozva ezzel, hogy a telefonálás elvonja a vezető figyelmét. A Fiat és a Microsoft együttműködésével született Blue & Me™ rendszer segítségével elektronikus készülékeket csatlakoztathatunk a Ducato audiohálózatához, hogy az MP3, WMA és WAV fájlokban meglévő kedvenc zenéinket is élvezhessük. Az utazás kényelmét sok más berendezés is szolgálja: a sebességtartó automatikától kezdve a tolatóradarig, az eső– és sötétedésérzékelőtől az LCD–kijelzős tolatókameráig.

Ha több a munka, jöjjön a Ducato Maxi

A Ducato termékskálája képes bármilyen szállítási feladatnak megfelelni, és elérhetővé teszi azt, ami sokak számára különleges igénynek tűnhet. Még nagyobb feladatok? Kivételes igények? Eljött a Ducato Maxi ideje. Az adatok önmagukért beszélnek: 16”–os keréktárcsák és gumiabroncsok, 3,5–4,0 tonnás össztömeg, 15–17 m3–es rakodótérfogat. Ilyen képességekkel nagyméretű vagy különleges alakú rakományokkal is könnyedén megbirkózik. A Ducato Maxi platós alvázként is rendelhető. Ebben a konfigurációban a plató rakodófelülete a szimplakabinos változatnál 8,5 m², a duplakabinos változatnál pedig 6,8 m².

Tettre kész

A Ducato munkába áll. Rakodótere könnyen hozzáférhető, így a berakodás szinte gyerekjáték. Akár 125 cm szélességű, az egyik vagy mindkét oldalon nyíló oldalsó tolóajtókkal is rendelhető. A hátsó, kétszárnyú ajtó a „plafonig ér”, ami azt jelenti, hogy nyitott ajtóknál a padlótól a tetőig minden centimétert kihasználhatunk az áru ki– és berakodásánál. Az ajtók 180°–ig tudnak nyílni, külön rendelhető a 270°–ig nyíló hátsó ajtó. A hátsó ajtón keresztül két méternél magasabb csomagok vagy raklapok is berakodhatók. A küszöb csak 53 cm–re van a földtől, így az árut minimálisan kell megemelni. Az össztömeg 3000–től 3500 kg–ig terjed a Ducatónál, és 3500–tól 4000 kg–ig a Ducato Maxi esetében. A Ducato Maxi mechanikai tulajdonságai 2100 kg–os maximális terhelést engednek meg az első tengelyen, és 2400 kg–ot a hátsón.

 

Új lendület a munkához

Nagyobb motorteljesítmény, jobb menetteljesítmények és alacsonyabb fogyasztás. Ez ellentmondásosnak tűnik, de mindezt a Fiat Ducato motorjainak technológiája lehetővé teszi. Három új „Common rail” típusú, 16 szelepes Multijet motor, nagynyomású befecskendezéssel és elektronikus vezérléssel. A teljesítmény a 2.2–es motor 100 lóerejétől a 2.3–as 120 lóerején keresztül a 3.0 Power 157 lóerejéig terjed. A nyomatékértékek még teljesebb képet nyújtanak az új motorok erejéről. A 3.0 Power motor 400 Nm–es maximális nyomatékkal büszkélkedhet, amely állandó az 1700–2500 fordulat/perc tartományban. Menetteljesítményre lefordítva ez azt jelenti, hogy a motor rendkívül rugalmas, és gyorsan reagál minden teljesítményigényre. Fontos előny, amely különlegesen csendes járással és kimagasló vezetési élménnyel párosul. A Ducato hagyományosan visszafogott fogyasztását az új modell tovább javítja. Az eredményt a fejlett technológia, a több ezer kísérleti óra és a lehető legváltozatosabb körülmények között zajló több millió kilométernyi próbaút bizonyítja. A mechanikai és technológiai újítások lehetővé tették a karbantartási periódus megnövelését is, így az olajcsere 45 000 kilométerenként esedékes (40 000 km a 2.2–es motor esetében).

A biztonság Ducatóban utazik

20 000 strukturális számítás, 120 ütközési teszt, több száz kísérlet az egységekkel és az alrendszereken, mindez jól mutatja azt az óriási erőfeszítést, amelyet a Ducatónál már meglévő magas biztonsági szabvány további növelése érdekében fejtettek ki. A járművet úgy tervezték, hogy az esetleges ütközéseket a legnagyobb hatékonysággal nyelje el. Rendkívül merev, tervezett deformációjú struktúrája, valamint a nem deformálódó utastércella garantálja az utasok maximális biztonságát. Valamennyi ülőhelyet (egyedüli kivételt képeznek a duplakabinos változatoknál a hátsó középső ülőhelyek) hárompontos biztonsági övvel, övfeszítővel és erőhatárolóval láttak el. A két működési szintű vezetőoldali légzsák az alapfelszereltség részét képezi. Rendelhető továbbá 120 literes utasoldali légzsák, oldallégzsák és függönylégzsák a 360 fokos védelem érdekében. A biztonság megelőzést is jelent. A Ducato ebben is élen jár: a fékrendszer kétkörös, négy tárcsafékkel, ABS–szel (blokkolásgátló) és EBD–vel (elektronikus fékerőelosztó) rendelkezik. Rendelhető ASR (kipörgésgátló), illetve ESP (elektronikus stabilitás–ellenőrző) is, amely kritikus közlekedési helyzetekben lép működésbe a jármű megcsúszásának megakadályozása érdekében. Az ESP tartalmazza a Hill–holdert (visszagurulás–gátló), a HBA–t (hidraulikus fékasszisztens) és a LAC–ot (terhelésfüggő menetdinamikai szabályozás). Ez utóbbi végzi a terhelési állapot figyelését menet közben, és beavatkozik az ABS, ASR és ESP funkciók kalibrálása és optimalizálása érdekében.


Munkatársaink

Kiss Csaba - értékesítési tanácsadó

Kiss Csaba

értékesítési tanácsadó
Telefon: +36 1 801 5300
Lázár Viktor - értékesítési tanácsadó

Lázár Viktor

értékesítési tanácsadó
Telefon: +36 1 801 5300
Váradi Ferenc - értékesítési vezető

Váradi Ferenc

értékesítési vezető
Telefon: +36 1 801 5300
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2021 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!