2014
Már rendelhető a HONDA e a HONDA Duna Autónál , Honda, Duna Autó zrt - Duna Autó Zrt.
Szechenyi 2020 befektetes a jövőbe
 
Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2020. március 17-től a járványügyi kormányrendeletnek megfelelően, megváltozott nyitvatartási időben állunk szíves rendelkezésükre: Márkakereskedéseink munkanapokon 8.00-15.00 között , szervizeink pedig 7.00-15.30 között tartanak nyitva. Szombaton zárva tartunk. Megértésüket köszönjük!

Már rendelhető a HONDA e

TESZTVEZETÉSRE JELENTKEZÉS

MÁRKA
MODELL
NÉV
TELEFONSZÁM
E-MAIL
KÉRT VISSZAHÍVÁSI IDŐPONT

HONDA e

 Lerántották a leplet a Honda következő generációs elektromos autójának sorozatgyártású változatáról a 2019-es Frankfurti Autószalonon, így a látogatók személyesen is megismerkedhetnek a Honda e névre keresztelt újdonsággal. A modellt igen különleges környezetben mutatták be a japán márka munkatársai, hiszen a virtuális valóságot is segítségül hívták, hogy az érdeklődők átfogó képet kaphassanak az ultramodern műszaki megoldásokról.

Az interaktív bemutatók mellett különféle töltőberendezéseket is felsorakoztat a legendás japán vállalat, közöttük a Ubitricityvel közösen fejlesztett, kétirányú energiaáramlást biztosító Power Manager Prototype rendszert, ami minden vásárlói igényét kielégít majd.
A modern, integrált kommunikációs rendszerekkel felszerelt, kivételes vezetési élményt nyújtó Honda e-t egyszerű, letisztult formavilág és kimagasló használati érték jellemzi, így remekül passzol a modern városi életmódhoz és valódi megoldást kínál az urbánus közlekedés különféle problémáira.

 

Minimalista megjelenéséhez nagyban hozzájárul a hagyományos visszapillantó-tükrök helyett alkalmazott Oldalsó Kameratükör Rendszer, ami két 6”-os képernyőn jeleníti meg az autó mögött zajló eseményeket. Ez a technika elsőként jelenik meg a kompaktok szegmenségben, és a stílust illetően éppúgy komoly előrelépést jelent, mind a menetbiztonságra, az aerodinamikára és a kifinomultságra nézve.
 
Az elegáns, mondhatni, előkelő stílus nemcsak a kifinomult vonalvezetésnek és a jellegzetes kontúrnak köszönhető, hanem a karosszériába simuló, igény esetén kipattanó, süllyesztett kilincseknek is így az összhatás egyszerre modern és barátságos. 
 

Hála az Oldalsó Kameratükör Rendszernek, a tervezők szinte közvetlen átmenetet alakíthattak ki a szélvédő és az A-oszlop között, még egységesebbé téve az autó formáját. A hangulatos, modern kabinban kizárólag kellemes tapintású, kortárs anyagokat használtak a fejlesztők, a műszerfalat pedig következő generációs, dupla képernyős kijelző uralja, ami az utastér teljes szélességében végigfut az utasok előtt.
 
     


A Honda e digitális műszerfalának nagy részét két 12,3”-os LCD-érintőképernyő foglalja el, ezek intelligens alkalmazások, illetve szolgáltatások teljes sorát kínálják fel, hogy az autó minél hatékonyabban szolgálhassa tulajdonosát a modern, városi környezetben. Ennek eredményeként – parkolás, töltés és menet közben – egyaránt a végsőkig kiélvezhető a Honda e nyújtotta kényelem és mobilkapcsolat, s az utasoknak éppúgy egyedülálló élményben lehet része, mint a vezetőnek.
 
A Honda e nagy teljesítményű villanymotorja – kiviteltől függően – 136 vagy 154 LE-t* ad le, s forgatónyomatéka is lenyűgöző, nem kevesebb, mint 315 Nm.* A 35,5 kWh-s akkumulátorcsomag a kategória egyik legkisebbje, így a mindennapos ingázásra tervezett Honda e kifejezetten kis tömeggel büszkélkedhet, nem mellesleg 30 perc alatt 80%-ra tölthető a lemerült akku villámtöltővel, hatótávolsága pedig meghaladja a 200 kilométert.
 
A vezetési élmény közvetlen, sportos és szórakoztató, amiért a hátsó kerekeket meghajtó erős villanymotor a felelős. A menetteljesítményről sokat elárul, hogy állórajtnál sem szükségeltetik több, mint 8 másodperc* a 100 km/h-s tempó eléréséhez.
 
Az érintőképernyő interfészén keresztül különféle szolgáltatások és alkalmazások hangutasítással is elérhetők a Honda Személyi Asszisztens (Honda Personal Assistant) segítségével. Az ösztönösen kezelhető Honda Személyi Asszisztens egy egyedülállóan fejlett, mesterséges intelligencia (AI) így tulajdonképpen kötetlenül beszélgethetnek vele az utasok és megannyi internetes (online) szolgáltatást vehetnek igénybe.
 
Az egyedülálló Honda Személyi Asszisztens az „OK Honda” kifejezés kimondásával aktiválható, ezt követheti valamilyen parancs vagy kérdés a vezető részéről. Mivel a mesterséges intelligencia folyamatosan tanul, napról napra egyre többet ért a hozzá intézett szavakból és egyre pontosabb válaszokat ad.


A Honda e tulajdonosok akkor is nyugodtak lehetnek, mikor eltávolodnak autójuktól, ugyanis a My Honda+ elnevezésű okostelefon-alkalmazással mindig kapcsolatban maradhatnak a járművel.
 
Ez a 2017-ben már bemutatott, és azóta jelentősen továbbfejlesztett, szoftver lehetőséget ad az autó helyzetének nyomonkövetésére, valamint minden fontos adatot közöl a kocsiról, így a töltöttségi szintről és a megtehető kilométerek számáról is. Mindemellett mobilról is küldhetők adatok az autónak (pl. töltőpont, cím stb.), tehát kétirányú a forgalom.
 
További érdekesség, hogy a Digitális Kulcs (Digital Key) az okostelefonos alkalmazáson keresztül is képes nyitni, illetve zárni a Honda e-t.
A Honda szakemberei minden eddiginél hatékonyabb házi és utcai töltők megalkotását tűzték ki célul, egyszersmind olyan aktív energiagazdálkodási rendszereket dolgoztak ki, amelyekkel hatékonyabb lehet az elektromos autót használók és a közműszolgáltatók közötti energiaáramlás.
 
Honda Power Charger
 

A Honda által fejlesztett Power Charger azon EV-tulajdonosoknak készül, akik nem (csak) utcai töltőkhöz   szeretnék csatlakoztatni autójukat. Ez a váltakozó áramú készülék falra szerelhető vagy padlóra állítható, s igen hatékony, mivel egyfázisú üzemmódban 7,4 kW, háromfázisúban pedig 22 kW-os csúcsteljesítmény leadására képes. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a 32 amperes berendezéssel 4,1 óra*** alatt töltheti föl 100%-ra a lemerült akkumulátorcsomagot a tulajdonos, tehát sokkal gyorsabb a megújulás, mint a hagyományos, fali konnektorról üzemeltetett töltők esetében. Mindemellett használata az alábbi előnyökkel is jár:

  • A rendszer automatikusan újraindítja magát – akár öt alkalommal is –, ha megszűnik a fő áramellátás, így rendkívül kicsi az alacsony bemeneti feszültségből fakadó problémák kialakulásának kockázata.
  • Emellett integrálható a megújuló energiákat kezelő otthoni rendszerbe is. A töltéshez használt energia származhat napelemből, otthoni akkumulátorból vagy hőszivattyús rendszerből.
  • A vezeték nélküli RFID-azonosítással könnyedén meghatározható, kik használhatják a rendszert
  • Zárral védett töltőkábel.
 
A Power Charger vezérlőelektronikája képes a köznyelvben csak „éjszakai”-nak nevezett vezérelt áramra átállni, így csökkenthetőek a költségek.
 
 
Közös fejlesztésű városi töltőrendszer az Ubitricityvel
 
Az EV-használók egyik legfőbb gondja, hogy még nem épült ki összefüggő töltőhálózat. Ennek megoldására törekedve határoztak úgy a Honda illetékesei, hogy együttműködési megállapodást kötnek a töltőkre szakosodott Ubitricity-vel, és olyan készülékeket dolgoznak ki, amelyek jelentősen megkönnyíti az utcai áramfelvételt. A közös munka eredményeként olyan töltő született, ami tulajdonképpen bármelyik villanyoszlopra felszerelhető, és fejlett mérőrendszerének köszönhetően egyedi elszámolást valamint kényelmes fizetést tesz lehetővé.  
 
Honda Power Manager Prototype
 
A Power Manager Prototype névre keresztelt kétirányú rendszerrel az elektromos autók is bevonhatók az „okos” elektromos közműhálózatok működésébe. A japán vállalat rendszerének alkalmazásával nemcsak összegyűjthető és tárolható az elektromos energia, hanem hatékony és intelligens formában, az aktuális igényeknek megfelelően osztható el az – akár megújuló energiaforrásból származó – áram a közüzemi, az otthoni és az irodai hálózatok, valamint az elektromos autók között.
 
Ezek a fejlesztések integrálják az elektromos járműveket a közműhálózatba, tehát adott esetben az autó akkumulátoraiban tárolt energiával működtethetők az otthoni eszközök, sőt a az áram feltölthető a lakossági rendszerbe. Ráadásul a töltő figyeli, hogy mikor csökken az áram iránti kereslet, illetve ezáltal az ára, és ezekben az időszakokban igyekszik energiával felduzzasztani az akkumulátorcsomagot.
Hogy minél szélesebb körben elterjedhessen a nullemissziós Honda, a márka hazai importőre tárgyalásokat kezdett egy kedvező hitelkonstrukció kidolgozására is pénzügyi partnerével a Honda Financial Services-zel.
 
A HONDA DUNA Autónál, mint a Honda dedikált márkakereskedőjénél már van lehetőség a Honda e és a Honda e Advance megrendelésére*.
 

Tekintse meg Honda E Árlistánkat:


 
* A feltüntetett ár a mai napon hatályban lévő állami pályázatban (kódszáma: GZR-D-Ö-2018) rögzített vissza nem térítendő legmagasabb állami támogatással csökkentett ár. A regisztrált kereskedőktől történő gépjárműbeszerzés esetén a támogatás mértéke a beszerzés időpontjában érvényes maximum bruttó 20 M Ft-os eladási ár 21 százaléka, de legfeljebb 1,5 millió forint. A vissza nem térítendő állami támogatás keretének kimerülése esetén az ITM hivatalos honlapján, valamint a pályázatbenyújtó felületen hirdetményt tesz közzé a pályázati kiírás felfüggesztésének/lezárásának pontos idejéről. Az állami támogatás csak új járművek megvételére, lízingelésére vonatkozik, amelyek ára nem haladja meg a bruttó 20 millió forintot. Az állami támogatásra 3 milliárd forint áll rendelkezésre. A vásárlók lehetnek magyar lakcímmel rendelkező természetes személyek, valamint magyarországi székhellyel/telephellyel rendelkező egyéni vállalkozók, civil szervezetek, helyi önkormányzatok, köztestületek és költségvetési szervezetek. A fenti, támogatással csökkentett ár nem tartalmazza a metálfény költségét. A tájékoztatás nem teljeskörű, további információ: www.ifka.hu

Munkatársaink

Marton Eszter

értékesítési tanácsadó
Telefon:
+36 20 579 8369

Iván Krisztina

értékesítési tanácsadó
Telefon:
+36 20 439 9933

Kriffel László

értékesítési vezető
Telefon:
+36 20 983 1528
Adatkezelési tájékoztatóCookie szabályzat

© 1989-2020 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!