Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy október 23-án, szombaton, márkakereskedéseink ZÁRVA tartanak. 
Megértésüket köszönjük!
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

6 érv az elektromos autózás mellett

Sokan felteszik a kérdést, hogy valóban érdemes-e átülni elektromos autóba. Tényleg "zöldebb" egy elektromos jármű? A válasz egyértelműen igen. Nézzük sorba a bizonyítékokat:

6 érv, amiért megéri elektromos autót venni

1. Nem szennyezi a levegőt

Már a gyártás során kevesebb alkatrész kerül beépítésre, ez eleve kevesebb beszállítót jelent, így az ellátási lánc is természetesen rövidebb, ami azt jelenti, hogy kevesebb szennyező anyag kerül a levegőbe már a szállítás során. Ezt az előnyt gyakorlatilag a teljes életciklus során megtartják a villanyautók. Az is tény, hogy az elektromos autók gyakorlatilag semmilyen szennyező anyagot nem bocsátanak ki a levegőbe, szemben más járművekkel, hiszen semmiféle égéstermék nem keletkezik.

6 érv, amiért megéri elektromos autót venni

2. Olcsóbb fenntartani

Egy elektromos autó 100 km-en annyi villamos energiát fogyaszt, mely 2 liter benzin elégetésének felel meg, emiatt az elektromos autók működése lényegesen hatékonyabb, hiszen ez többszázezer forintos megtakarítást jelenthet évente. (Kérésre részletes TCO (total cost of ownership) kalkulációt készítünk tetszőlegesen kiválasztott gépkocsik üzemeltetési költségeinek összehasonlításával.)

6 érv, amiért megéri elektromos autót venni

3. Előnyben a zöld

Budapesten - és hazánkban már több nagyvárosban - a zöld rendszámos villanyautók a legtöbb közterületi parkolóban ingyen parkolhatnak. Ráadásul jelenleg Magyarországon az egyik legolcsóbb az elektromos autók fenntartási költsége, hiszen nem kell gépjármű-, cégautó- és regisztrációs adót, illetve vagyonszerzési illetéket fizetniük az ilyen járművek tulajdonosainak.

6 érv, amiért megéri elektromos autót venni

4. Élvezet vezetni

A villanymotor egyik legnagyobb előnye, hogy már induláskor azonnal rendelkezésre áll a gyorsuláshoz szükséges nyomaték, így az elektromos autó mindig sportautó vezetési élményt nyújt. Tovább fokozza az élményt a szinte hangtalan suhanás érzése, hiszen nincs rázkódás.

6 érv, amiért megéri elektromos autót venni

5. Egyszerű az akkumulátor feltöltés

Gyakori kérdés, hogy hol lehet tölteni és mennyi ideig tart a az elektromos autók töltése? Ezt az adott modell és a felszereltségi szintje is meghatározza, illetve az is, hogy milyen töltési módot választunk: otthoni, nyilvános vagy célállomás töltőt.

6 érv, amiért megéri elektromos autót venni

6. Olcsóbb a karbantartás

Egy elektromos autó jóval kevesebb alkatrészt tartalmaz, mint a robbanómotoros társai, nincs benne benzin vagy dízel motor, nincs hagyományos értelemben vett sebváltó, nincs önindító, stb. - melyek egy hagyományos járműben gyakran meghibásodnak és természetesen az olajcserére sincs szükség. A villanyautók meghajtását a nagy teljesítményű akkumulátorokkal táplált elektromos motor végzi, és fékezéskor is energia termelődik. Az indukciós fékezés miatt a fékbetétek és fékek kopása nem számottevő. Akkor miért kell mégis "szervizbe vinni" az elektromos autókat? A villanyautósoknak gyakorlatilag nincsenek motorproblémái, de érdemes évente egyszer szakszervizben átnézetni az autót, ahol ellenőrzik az akkumulátor állapotát és ha szükséges, elvégzik a karbantartást. A fékeket kb. 200.000 kilométerenként elegendő ellenőriztetni és cserélni a szükséges elemeket.

Munkatársaink

Bende Gábor - értékesítési tanácsadó

Bende Gábor

értékesítési tanácsadó
Telefon: +36 1 801 4131
Kovács Gábor - értékesítési tanácsadó

Kovács Gábor

értékesítési tanácsadó
Telefon: +36 1 801 4131
Groska Mihály - üzletágvezető

Groska Mihály

üzletágvezető
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2021 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!