17594
Elektromos autó pályázat dunaauto - Duna Autó Zrt.
Szechenyi 2020 befektetes a jövőbe
 
Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2020. május 30-án (szombaton) Márkakereskedéseink zárva tartanak.
Megértésüket köszönjük!

Elektromos autó pályázat

Bizonyára Ön is hallott róla, hogy az állam 1,5 millió forinttal támogatja az elektromos gépkocsik megvásárlását. Az alábbiakban összefoglaltuk Önnek a legfontosabb tudnivalókat:

A támogatás igénybevételére jogosultak köre

Jelentős változás az előző kiírással szemben, hogy bővült a pályázók köre:

  • Pályázhatnak az ügyvédi irodák, ügyvédek, egyéni szabadalmi ügyvivők, egyéni közjegyzők, közjegyző irodák, végrehajtó irodák.
  • A magyarországi lakóhellyel rendelkező cselekvőképes természetes személyek, vagy
  • Magyarországon székhellyel, vagy telephellyel, vagy fiókteleppel rendelkező egyéni vállalkozók, civil szervezetek, helyi önkormányzatok, köztestületek, gazdasági társaságok, költségvetési szervek.

A közúti kereskedelmi árufuvarozás továbbra is kizárt tevékenység, ahogy a tisztán mezőgazdasági termeléssel foglalkozók sem pályázhatnak.

Magánszemélyek esetében a magyarországi lakcím és adókártya az alapfeltétel, cégek esetében Magyarországon bejegyzett székhely vagy telephely szükséges.

Cégek számára fontos, hogy a támogatás de minimis támogatásnak minősül, így akinek kimerült ez a fajta kerete, már nem pályázhat.

Természetes személyenként, egyéni vállalkozónként, ügyvédenként vagy egyéni szabadalmi ügyvivőként, egyéni közjegyzőként legfeljebb egy elektromos gépkocsi beszerzése támogatott.
Civil szervezetként, helyi önkormányzatként, köztestületként, költségvetési szervenként, egyházi jogi személyenként, ügyvédi irodánként, szabadalmi ügyvivői irodánként, közjegyzői irodánként illetve gazdasági társaságonként legfeljebb 35 elektromos gépkocsi beszerzése támogatott.

A pályázható gépjárművek tisztán elektromos meghajtással kell, hogy rendelkezzenek, M1 és N1 kategóriába kell tartozniuk és max.3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsik lehetnek.

A pályázattal elnyerhető támogatás
Az „Elektromos gépkocsi katalógusban” szereplő jármű beszerzése esetén a támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bruttó eladási ár 21 százaléka, de legfeljebb 1,5 millió forint. 20 millió Ft -ot meghaladó összegű gépjárműre nem lehet pályázni.

A finanszírozás formája lehet zárt vagy nyílt végű, vagy operatív lízing. Ezzel kapcsolatban figyelemmel kell lenni, hogy nyílt végű lízing esetén legalább 3 éves futamidőt kell választani!

A támogatást a támogatási döntés meghozatala után megküldött Támogatói Okirat kézhezvételét követően lehet igénybe venni. A pályázat átfutási ideje 60 nap. A pályázatot elektronikus úton kell beadni, meghatározott dokumentumok papír alapú beadása is szükséges (a közreműködő szervezet által összeállított nyilatkozat, cégek esetében 30 napnál nem régebbi hitelesített cégkivonat, és aláírási címpéldány).

A Támogatói Okirat hiányában vagy nem a pályázati kiírás feltételei szerint megvásárolt elektromos gépkocsi vásárlásához támogatás nem vehető igénybe.

A pályázatok benyújtására 2020. május 1-ig van lehetőség.

A Pályázókat pályázati díj nem terheli.

Cégünk eddig több mint 200 db elektromos autót adott el állami támogatással . A visszajelzések kedvezőek, egyik ügyfelünk megjárta Svájcot is az elektromos autójával.


Adatkezelési tájékoztatóCookie szabályzat

© 1989-2020 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!