19565
Elektromos autó pályázat dunaauto - Duna Autó Zrt.
Szechenyi 2020 befektetes a jövőbe
 
Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy augusztusban, szombatonként szalonjaink zárva tartanak.
Augusztus 29-én viszont 08:00-18:00 között, szeretettel várjuk Önöket!
Ugyanezen a napon, szervizeink is a szokott időben, 07:00-17:00 között várják Önöket.
Megértésüket köszönjük!

Elektromos autó pályázat

Bizonyára Ön is hallott róla, hogy az állam továbbra is támogatja az elektromos gépkocsik megvásárlását, sőt, vállalkozások számára az elektromos robogókét is.

Az alábbiakban összefoglaltuk Önnek a legfontosabb tudnivalókat:

A támogatás igénybevételére jogosultak köre
  •  Pályázhatnak az ügyvédi irodák, ügyvédek, egyéni szabadalmi ügyvivők, egyéni közjegyzők, közjegyző irodák, végrehajtó irodák,
  •  magyarországi lakóhellyel rendelkező cselekvőképes természetes személyek,
  •  Magyarországon székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező egyéni vállalkozók, civil szervezetek, helyi önkormányzatok, köztestületek, gazdasági társaságok, költségvetési szervek.

A közúti kereskedelmi árufuvarozás továbbra is kizárt tevékenység, ahogy a tisztán mezőgazdasági termeléssel foglalkozók sem pályázhatnak.

A pályázat feltételei

Magánszemélyek esetében a magyarországi lakcím és adókártya az alapfeltétel, cégek esetében pedig Magyarországon bejegyzett székhely vagy telephely szükséges.

Természetes személyenként, egyéni vállalkozónként, egyéni ügyvédenként legfeljebb egy elektromos gépkocsi beszerzése támogatott - ebbe bele tartozik az eddig pályázati támogatással megvásárolt gépjármű is.

Civil szervezetek, helyi önkormányzatok, köztestületek, költségvetési szervezetek, egyházi jogi személyek, ügyvédi irodák, szabadalmi ügyvivői irodák, közjegyzői irodák, illetve gazdasági társaságok esetében a de minimis keret erejéig vásárolhatnak.

A pályázható gépjárművek tisztán elektromos meghajtással kell, hogy rendelkezzenek, M1 és N1 kategóriába kell tartozniuk és max. 4,25 tonna megengedett legnagyobb össztömegű haszongépjárművek lehetnek.

A pályázattal elnyerhető támogatás

Az „Elektromos gépkocsi katalógusban” szereplő jármű beszerzése esetén a támogatás az alábbi táblázat szerint alakul:

 

  A beszerzés időpontjában érvényes vételár Maximális intenzitás és támogatási összeg
Tisztán elektromos gépjármű 1 000 000 - 11 000 000 Ft 50%, de maximum 2 500 000 Ft
11 000 001 - 15 000 000 Ft 5%, de maximum 500 000 Ft – ebben az esetben minden autóra 500 000 Ft, mert még a 11 000 001 Ft esetén is 550 000 Ft lenne.
Személytaxi-szolgáltatás vagy személygépkocsis személyszállítás céljából beszerezni kívánt tisztán elektromos gépjármű 1 000 000 - 15 000 000 Ft maximum 55% - figyelembe kell venni a de minimis keretet – ez csak a megvásárolt gépjárművek darabszámát korlátozza, a támogatást nem
Elektromos robogó 100 000 - 1 000 000 Ft maximum 55% - cég esetében figyelembe kell venni a de minimis keretet
A pályázat menete

A pályázat beadása ügyfélkapun, vagy cégkapun keresztül lehetséges.

A finanszírozás formája lehet zárt- vagy nyíltvégű, vagy operatív lízing. Ezzel kapcsolatban figyelembe kell venni, hogy nyíltvégű lízing esetén legalább 3 éves futamidőt kell választani.

A pályázó a gépjárművet a pályázat beadását követően saját felelősségre megrendelheti, de a gépjármű átvétele csak a támogatói okirat átvételét követően lehetséges.

A Támogatói Okirat hiányában vagy nem a pályázati kiírás feltételei szerint megvásárolt elektromos gépkocsi vásárlásához támogatás nem vehető igénybe.

A pályázatok benyújtására 2020. június 15-től a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2022. június 1-ig van lehetőség.

A Pályázókat pályázati díj nem terheli.

Cégünk eddig több mint 200 db elektromos autót adott el állami támogatással.A visszajelzések kedvezőek, egyik ügyfelünk megjárta Svájcot is az elektromos autójával.

Segítségre van szüksége? Pályázatához szívesen adunk tanácsot!

Vegye fel a kapcsolatot értékesítő kollégáinkkal!


Adatkezelési tájékoztatóCookie szabályzat

© 1989-2020 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!