Tisztelt Ügyfeleink! 2017. december 15-én (pénteken) 16:00-ig tartanak nyitva szalonjaink és szervizeink. December 16-án, (szombaton) minden egységünk zárva tart.

Subaru XV modellismertető


 
ÁRLISTA LETÖLTÉSE

 
FELSZERELTSÉG LETÖLTÉSE

 
MŰSZAKI ADATOK LETÖLTÉSE

 
AJÁNLATKÉRÉS

Felszereltség  Műszaki adatok

Az XV modell alapvető termékkoncepciója a "Városi kaland".

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Subaru olyan autót alkotott, amely nemcsak mutatós és agilis, hanem tökéletesen alkalmas a stressz-mentes városi közlekedésre. A stílusos, látványos megjelenésű autó kiváló egyensúlyt teremt az optimális teljesítmény, az alacsony fogyasztás és a vezetési élmény között.

Az autó kategória első méretű belső tere páratlan komfortot biztosít minden utasa számára.

Az XV modellben mind a csomagtér, mind pedig az utastér rendkívül tágas és kényelmes, és az autó gördülési komfortja kivételes.

Az ajtók szélesebbre nyílnak, s a magasabb üléspozíció révén sokkal könnyebb a be- és kiszállás.

A kényelmes használatot szem előtt tartva a mérnökök bőséges tárolóhely-kapacitást terveztek a kisebb tárgyak számára, s a rekeszeket a lehető legpraktikusabb helyekre építették be. A műszerfal középső részének felső szekciójába telepített Multifunkciós kijelző kiválóan látható, így a vezető kényelmesen leolvashatja az itt megjelenített adatokat.

A Subaru formai koncepciója a "munkaeszköz" és a "trendi dizájn" jegyében született, így kiválóan egyesíti magában a SUV-ok funkcionalitását és a városi autók vonzerejét.

Az új megközelítésű crossover dizájn stílusos, lendületes vonalakkal formázza meg a magas építésű karosszériát, ami egy SUV funkcionalitásának érzetét kelti.

A hatszögletű hűtőrács és a "sólyomszem" stílusú fényszórók révén az autó azonnal Subaru-ként azonosítható. Az innovatív kialakítású könnyűfém keréktárcsák és a látványos oldalburkolatok sportos és látványos kiállást biztosítanak az új XV modellnek. Az első és hátsó lökhárítók sarkainak különleges kiképzése javítja a légellenállást, vagyis csökkenti az autó üzemanyag-fogyasztását.
A tágas és kényelmes utastér stílusos formaterve segít a felhasznált anyagok minőségének maximális kiaknázásában és a tökéletes minőségérzet kialakításában.

A műszerfal vízszintes stíluselemei erősítik a térérzetet.

A különböző jellegű anyagok - bőr, fém, szövet - tapintásának és látványának tökéletes összhangja valódi luxust varázsol az utastérbe.
A műszerfal középső részének felső szekciójába telepített Multifunkciós Kijelző kiválóan látható, így a vezető és az utasok kényelmesen leolvashatják a rendkívül intuitív formátumban megjelenített adatokat. Opcióként1 nagyméretű, 4,3 collos, színes LCD képernyő is rendelhető, amely számos modern megoldást kínál: működhet öko-, illetve járműinformációs kijelzőként, rengeteg hasznos szolgáltatással segítve az autó vezetőjét.

Opció minden modellhez

A tavaly teljesen új kialakítással bemutatott, új generációs Subaru Boxermotor 1,6 és 2,0 literes benzines változata működik majd az új modellben. A vízszintes hengerelrendezésű erőforrások szokásos előnyei mellett ez a motorváltozat takarékosabb üzemet és alacsonyabb károsanyag-kibocsátást kínál. Az új Lineartronic (CVT) váltómű és az új fejlesztésű "Auto Start Stop" rendszer alkalmazása tovább csökkenti az autó üzemanyag-fogyasztását. Az XV kínálatában emellett megjelenik a kifejezetten az európai piacra kifejlesztett és kiváló fogadtatásban részesült Subaru Boxer Dízelmotor is.

A boxermotorok új generációja

Az új motorkialakítás révén megváltozott a furat/löket aránya, ami kedvező hatással volt a fogyasztásra. A löket hosszabb lett, ám a blokk szélessége nem változott. A hosszabb löket és a kettős AVCS2 alkalmazásának köszönhetően nemcsak a motor környezetre gyakorolt negatív hatása csökkent, hanem a leggyakrabban használt, közepes fordulatszám-tartományban leadott nyomaték is nőtt. Az új motor kitűnő gyorsításra képes, és már a gázpedál kismértékű lenyomására is rendkívül készségesen reagál.

Aktív Szelepvezérlési Rendszer

Az új Lineartronic

A lánchajtású CVT (Fokozatmentesen Változó Áttételű) váltómű-technológia előnyeit - könnyű, kompakt felépítés, rendkívül üzemanyag-takarékos működés, széles fordulatszám-tartomány - szem előtt tartva a Subaru új CVT váltót fejlesztett ki, hogy még alacsonyabbra szorítsa az új XV környezeti hatásait, és még élvezetesebbé tegye az autó vezetését.

Az új Auto Start Stop rendszer

A fogyasztás csökkentése érdekében a berendezés automatikusan leállítja a motort, amikor a jármű rövid időre megáll, például egy piros lámpánál. A rendszer újonnan kifejlesztett funkciója3 szinte észrevétlenül, 0,2 másodperc alatt indítja újra a motort.

3 A Lineartronic modellekben

Az autó különleges oldalablak-kialakításával és azzal, hogy a külső visszapillantó tükröket az ajtópanelekre építették, a mérnökök a kategória legjobb kilátását biztosították az autóból, és jelentősen csökkentették a holttér méretét is. A tető hátsó részének stílusos kialakítása is azt szolgálja, hogy a kilátás hátrafelé zavartalan legyen.

A vezető- és utasoldali légzsákok mellett az autó alapfelszereltségéhez tartoznak még az oldal- és függönylégzsákok, valamint a vezetőoldali térdlégzsák is.
A VDC (Járműdinamikai Vezérlő Rendszer) szintén az alapfelszereltség része. Beavatkozási idejét tökéletesítették, és a berendezés része egy ellenőrző logikai rendszer is, aminek révén még hatékonyabban kerülhetők el a veszélyhelyzetek. Ugyancsak a VDC része a vészfékasszisztens is; mindezek együtt garantálják az XV világszínvonalú biztonsági szintjét.

Munkatársaink

Fehér Attila

értékesítési vezető
Telefon:
+36 20 579 8571

Kreiszné Botos Anita

értékesítési asszisztens
Telefon:
+36 20 564 4836

© 1989-2017 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!