Subaru Impreza WRX STi 4D modellismertető


 
ÁRLISTA LETÖLTÉSE

 
FELSZERELTSÉG LETÖLTÉSE

 
MŰSZAKI ADATOK LETÖLTÉSE

 
AJÁNLATKÉRÉS

A teljesítmény evolúciója.

Az új WRX STI ralliversenyeken edződött génjei az autó minden jellemzőjében jelen vannak. A FIA World Rally Világbajnokság futamainak tüzében megedzett modell a márka gazdag versenysportos hagyományait ünnepli. Az új ötajtós karosszéria rövid túlnyúlásai hozzájárulnak a kis fordulókörhöz és a nagyfokú stabilitáshoz. A világ legrosszabb útjain és legkeményebb rallijain végrehajtott tesztelés nyomán a jól bevált SUBARU BOXER és a Symmetrical AWD rendszer kombinációja tovább fejlődött, s még magasabb fokú teljesítményt hoztak létre.

Ilyen külsővel az egész világot végig lehet rallizni.

A WRX STI karosszériájának filozófiája mélyen gyökerezik a ralli világában. A ralliversenyek által ihletett aerodinamikai megoldások - az aerodinamikai szempontból hatékony kerékjárati ívek, első lökhárító, első sárvédők és a hátsó légterelő leszorító erőt keltenek, míg elöl az alsó borítás és a hátsó diffúzor abban segítenek, hogy a levegő a kocsi alatt is simán áramolhasson. Utcai autóban ennél közelebb már nemigen kerülhetnénk a WRC izgalmához.

Uralja az utat!

Mivel a teljesítmény bőséges - 221 kW (300 lóerő) -, fontos, hogy Ön a lehető legnagyobb mértékben uralhassa az autót. Akár kanyargós hegyi szerpentinen hasít, akár a nagyváros szívében autózik, a WRX STI modell könnyen állítható rendszerek széles skáláját kínálja Önnek. Ezek garantálják, hogy a vezetés élménye bármilyen környezetben a lehető leglelkesítőbb legyen.

Lelkesítő erő

Ez a 2,5 literes, tizenhat szelepes turbómotor a teljes fordulatszám-tartományban lelkesítő teljesítményt nyújt. Ám az igazán lenyűgöző teljesítményt a gyorsulás terén fogja nyújtani a motor, hiszen a vezető 407 Nm-es nyomatékkal gazdálkodva kapcsolgathat a fokozatok között. Ha az útra szabadítjuk a 300 lóerős teljesítményt, akkor az erőforrás megalkuvás nélkül dolgozik.

A lényeg.

A WRX STI motorjában Kettős Aktív Szelepvezérlési Rendszer teljesít szolgálatot annak érdekében, hogy tisztább legyen a kipufogógáz, hatékonyabb legyen az égés. Emellett a nagyobb méretű töltőlevegőhűtő is hatékonyabban működhet. A megnövelt teljesítmény részben a keresztben beépített és nagyobb térfogatú hátsó kipufogódobnak és a rendszer négyes végződésének is köszönhető.

Amikor a teljesítmény biztonsággá válik

A Subaru felismerte, hogy ha egy autóban a lehető legnagyszerűbb vezetési élményt szeretné kínálni, akkor ennek együtt kell járnia a legátfogóbb biztonsági csomaggal. Így a Symmetrical AWD által garantált nagyfokú tapadás és aktív biztonság, valamint az új fékrendszer kaptak nagy hangsúlyt. Ám ha egy baleset mégis elkerülhetetlen, akkor is biztos lehet benne, hogy a merev karosszéria, a gyűrű alakú karosszériaerősítések és a hat légzsák maximális biztonságot nyújtanak.

Fékezés optimális hatékonysággal

Mind a négy keréknél a versenysportos specialistával, a Brembo-val karöltve készített, innovatív, nagy átmérőjű, ventillációs hűtésű féktárcsák találhatók. A fékek működéséért az első féknyergekben 4, a hátsókban pedig 2 dugattyú felel. A fékrendszer része a négyérzékelős, négycsatornás Super Sports ABS, amely külön szabályozza az első és hátsó, illetve a jobb- és baloldali fékeket a kormányzási- és perdületi szöget, valamint a laterális gyorsulást mérő érzékelőktől kapott információk segítségével. Végül ott a Hegymeneti elindulást segítő rendszer is, amely simává teszi az elindulást emelkedőn.

Még több nyugalom

Az SRS első-, oldalsó- és függönylégzsákok a szériafelszereléshez tartoznak. A biztonsági övekhez előfeszítő is tartozik, amely automatikusan ráhúzza az övet az utas testére, míg az överőhatároló frontális ütközés esetén csökkenti az utas mellkasára ható erők nagyságát. A kisgyerekek felső bekötési ponttal is ellátott ISO-FIX rögzítési ponthoz csatlakoztatott, könnyen ki-, és beszerelhető ülésekben ülhetnek.

Munkatársaink

Fehér Attila

értékesítési vezető
Telefon:
+36 20 579 8571

Kreiszné Botos Anita

értékesítési asszisztens
Telefon:
+36 20 564 4836
Adatkezelési tájékoztató

© 1989-2018 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!