Peugeot 208 GTi modellismertető


 
ÁRLISTA, FELSZERELTSÉG ÉS MŰSZAKI ADATOK LETÖLTÉSE

 
AJÁNLATKÉRÉS

Peugeot 208 GTi

Újjászületik a legenda

A 208 kompakt megjelenésével, mértéktartó fogyasztásával, felszereltségével és stílusával szinte forradalmasítja a városi kisautók világát. A vezetés egészen új élményét tapasztalhatja meg, aki a kormányához ül.
A 208 most a Premium szegmens felé kacsingat sokoldalúbb és tágasabb 208 GTi változattal. A GTi változat külön egyéniség, amelynek nagyon a erőteljes kisugárzása.


Az aktív életmódot folytató, igényes ügyfeleknek szánt 208 GTi kifinomult anyagaival és színeivel tűnik ki. Jellegzetes, azonnal felismerhető külseje dinamizmust áraszt. A szélesebb nyomtávon (elöl 10, hátul 20 mm-rel megnövelték) nyugvó háromajtós modellt a kerekekhez közel simuló karosszériaelemek teszik feltűnővé. A karosszéria alja és a kiszélesített sárvédő az autóban rejlő lehetőségeket sejteti.

Különösen szemet gyönyörködtetők az első lámpatestek, ezek megjelenését még nemesebbé teszi az új halogén fényszóró, amelyet az újgenerációs flat-guide nappali menetfénnyel szereltek fel. A gondosan kidolgozott, négyszögletes belső felépítésű lámpatestek magukba foglalják a fénydiódás irányjelzőt, a nappali világítást és a távfényt, ami sötét hátterével egy nagyragadozó pupillájára emlékeztet. A lámpa együttes szivárványos tekintettel ruházza fel a 208 GTi-t.
A lámpatestek különleges hűtőmaszkot fognak közre. Kissé szélesebb hűtőmaszk krómozott alsó része nyugodtságot áraszt, a rácsozat viszont dinamikus hatást kelt, és egyike a megkülönböztető jegyeknek: a 208 GTi fényes fekete hűtőrácsának csillogó krómbetétei az autóversenyek pepita zászlóját idézik. Az első rész egyszerre modern jellegű és mosolygós érzetet kelt, természetes és összetett.

Az utasteret is a részletek iránti igényesség határozza meg, a még nagyobb vezetés élmény jegyében. Még elindulás előtt, az ajtó kinyitásakor az alumínium küszöbvédő szembeötlő Peugeot felirata üdvözli a vezetőt. A felső rész sötét színe, a puha borítású, díszvarrással élénkített műszerfal, az üléshuzat, a különleges részletek egyedi, a 208 GTi kabalaszínével, a pirossal harmonizáló árnyalatot kapnak.
Az összes érzékszervünk részt vesz a felfedezésben. Tekintetünk körbejár, a levegőbe szippantunk, megtapintjuk az anyagokat, a felszereléseket. Ahogy egy divatház ruhakölteménye magán viseli tervezője kézjegyét, úgy válik az autó kárpitozása és díszvarrása a tervező védjegyévé. Végigfut a körülölelő üléseken, a barkázott bőrrel bevont kormányon, a bőr váltószoknyán és kézifékkaron, az exkluzív bőr jellegű borítás a kartámaszokon és a műszerfalon.
A magasan elhelyezett műszerfalat a sajátos megvilágítás teszi egyedivé. A műszerek selymes krómkeretét fénydiódák világítják meg hátulról, a mutatók csiszolt alumínium háttérben mozognak.

A gondosan kidolgozott részletek is az autó egyediségét hangsúlyozzák. A szellőzők, az érintőképernyő oldalbetétei, a műszerfal-betét, az embléma a kormány közepén, a biztonsági övek, az ajtóbetétek az első és a hátsó ajtókon tökéletes egységben simulnak az utastér hangulatába. Az alumínium pedálsor és lábtámasz teszi teljessé az utastérben uralkodó, egyszerre modern és kifinomult hatást.

« A 208 GTi egyénisége határozott és erőteljes, akárcsak az ügyfeleké, akiknek szánjuk őket. Az egész projekt során ez lebegett a szemünk előtt.»
Pierre Authier, 208 formatervezési igazgató
208 GTi, újjászületik egy legenda


A Peugeot beírta magát az autósport történelmébe. Az öröklött géneknek köszönhetően sikerült építenie egy játékos és sikkes sportkocsit, a legendás GTi mai megfogalmazását.

« A 208 GTi-vel a sportos autózás örömét kívántuk életre kelteni, azt az örömet, ami az erőn, az élénkségen és a hangélményen keresztül azonnal megérinti az összes rajongót. Mintaképe természetesen a 205 GTi volt, a 208 GTi annak a modern kifejezése. »
Gaëtan Demoulin, Peugeot ügyféligény menedszer


Első látásra megfog a sportos és finom kocsi selyemfényű gyöngyház-fehér színe és különleges spoilere.
Sportkocsi jellegét illetően semmi kétség! A modell egyediségét hangsúlyozza a csillogó fekete hátsó kötényből kiálló, trapéz alakú, kettős kipufogóvég. Az ablakok dinamikus vonalvezetésű krómszegélye az illusztris 205 GTi előtt tiszteleg. A hátsó oszlopon büszkélkedik a GTi logó, vörössel kiemelt króm környezetben.
Akármilyen legyen is a kocsi fényezése, ez a vörös szín jelenik meg a féknyergeken, a hűtőmaszk alján, a csomagtér-ajtó és a hűtőmaszk Peugeot feliratán. A csillogó fekete hűtőmaszk rácsa és a krómbetétek az autóversenyek pepita zászlóját idézik.
A króm csillogása vonzza a tekintetet a fényszórók szegélyére, a hűtőrács felső részére és a visszapillantókra.

Az utastérben ugyanez a sportos hangulat fogad. Már az ajtó kinyitásakor szembeötlik a Peugeot küszöbfelirat. A vörös, a fekete és a selymes króm színeket kombináló utastér stimulálóan hat az érzékeinkre. Mindenhol piros GTi hímzések csábítanak, gyönyörűek a legkisebb részletek is.

Határozottan sportosak a Club Nappa bőrrel és Caro szövettel kárpitozott, piros vonallal díszített ülések. Hasonló varrást látunk a puha fekete, piros díszöltéssel díszített bőr hatású anyaggal bevont műszerfalon, melyen a piros és a fekete játéka az ajtóborítással harmonizál. Az autó menetparamétereit a magasra helyezett műszerfal vörös fénydiódákkal megvilágított, krómkeretes óráiról olvashatja le a vezető. Számlapjukat pepita zászlós motívum dobja fel, a csiszolt alumínium hátlapon a fehér mutatók alig várják, hogy a vörös határértékig lendüljenek.
A vezetőt szinte magához öleli az ülés, az üléspozíció önmagáért beszél. A fekete biztonsági öv pirossal szegélyezett, az alumínium pedálsor és lábtámasz alatt csúcsminőségű, piros varrású fekete szőnyegre támaszthatja a lábát. Ösztönösen ragadja meg a vezető a fekete, bőrrel bevont, piros öltésekkel díszített kisméretű kormányt. A kéz automatikusan, azonnal rátalál a váltókar vörösbetétes alumíniumgombjára és a díszöltéses bőrrel bevont kézifékre.   

A kormányon piros bőrcsík jelzi az egyenes helyzetet, a hüvelykujjat mélyedés tartja, a GTi logó pedig mintha csak arra várna, hogy azonnal induljunk!

« A 208 kiváló alap egy sportkocsi kifejlesztéséhez. Nagyon odafigyeltünk a kormányreakciókra, a futómű dinamikus viselkedésére és a feszes rugózásra. A 208 GTi sikeresen kombinálja az erőt, a biztonságot és a vezetés élvezetét.»
Marie Beaumont, 208 Gti dinamikai tervező


A 208 GTi vezetőjét egyedülálló vezetési élménnyel örvendezteti meg az érzés, hogy szinte egységet alkothat az autóval. A rugók, a lengéscsillapítók hangolása, a stabilizátor, a megerősített első bölcső és a merevített hátsó kereszttartó – egyedül erre a típusra jellemzők.
A tovább fejlesztett futómű kanyarról kanyarra tökéletes pontossággal tartja az úton a rendkívüli reakciókészségről árulkodó, fürge kis sportkocsit. A feszesebb kormánymű által irányított első futómű tökéletesen és precízen adja vissza az útról érkező információkat. A remekül beállított, sportos futómű ideális úttartással párosul.
A 205/45-ös gumikkal felszerelt 17 colos, festett és mattra lakkozott Carbon « gyémánt » kerekeket elöl 302, hátul 249 mm-es hűtött féktárcsa lassítja. A dinamikus szellőzőnyílások kiválóan hűtik a fékeket, így a fékerőt minden körülmények között maximálisan ki lehet használni.

Bármilyen fordulatszámon zene füleinknek az 1.6 THP 200 LE benzinmotor átdolgozott kipufogójából áradó, jellegzetes hang! A rövidre áttételezett, hatfokozatú váltóval a leghatékonyabban használható ki a rendelkezésre álló 275 Nm és a 147 kW (200 LE) erő az ülésbe préselő gyorsulással együtt: a 208 GTi 7 másodpercen belül gyorsul nulláról százra, míg az állórajtos 1000 métert 27 másodperc alatt teszi meg. Nem kevésbé lenyűgöző a rugalmassága; az ötödik fokozatban kevesebb, mint 7 másodperc alatt gyorsul 80-ról 120 km/órára.

A kiváló teljesítmények elérésében komoly szerepe van a 208 GTi kis súlyának. A mindössze 1160 kg önsúlyú autó részéről szinte hőstett a mindössze 139 g/km CO2-kibocsátás.

Az örömautózásra termett, erős és biztonságos, játékos sportautó komoly hanggal, egy remek lejtőshátú alakjában nyújt élvezetet vezetőjének, akinek biztonsága felett a teljesen kikapcsolható ESP őrködik.Limitált kiadású 208 GTi

Egy új GTi megjelenése mindig nagy esemény, különösen a 200-as sorozaton belül. Ennek megünneplésére hozza ki a Peugeot az ötven darabra korlátozott, limitált kiadású sorozatot.
Az exkluzív selymes gyöngyház fehér fényezéssel készült, kis példányszámú sorozat 17 collos « gyémánt » alukerekeit Onyx gyöngyház feketére fényezik, közepén piros szegélyű alumínium díszkupakkal. A hűtőmaszk alsó, szintén fehér léce a francia zászló színeit viseli.
Belül a navigációnak és a HiFi berendezésnek örülhetnek a szerencsés tulajdonosok. Ezen kívül számozott plakett emlékezteti őket arra nap, mint nap, hogy egy zártkörű klub tagjai lehetnek.

Munkatársaink

Pfendler Bernadett

értékesítési vezető
Telefon:
+36 20 964 0609

Rózsahegyi László

értékesítési tanácsadó
Telefon:
+36 20 579 8502

© 1989-2017 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!